INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  TURCIA - ITALIA

Squadra azzurra, gata de asalt! Elevii lui Mancini încep Euro în mare formă

Squadra azzurra, gata de asalt! Elevii lui Mancini încep Euro în mare formă
Squadra azzurra, gata de asalt! Elevii lui Mancini încep Euro în mare formă

Articol de - Publicat joi, 10 iunie 2021 13:58 / Actualizat joi, 10 iunie 2021 18:56

Italia deschide vineri Euro chiar la Roma într-un moment exaltant, după opt victorii la rând, cu un golaveraj 25-0 în această perioadă. Primul meci, împotriva Turciei lui Burak Yilmaz.

Euro e gata de start. Și Italia, la fel. Acasă, pe "Olimpico" din Roma. Squadra azzurra e într-un moment excelent, în formă, cu multe victorii și foarte multe goluri marcate.

Echipa lui Roberto Mancini vine după opt partide câștigate la rând, în Liga Națiunilor, preliminariile Mondialului și amicalele de pregătire pentru CE.

  • A marcat de 25 de ori, o medie de 3,12 goluri pe meci.
  • Apărare de oțel. Nu a primit nici măcar un gol.

Alessandro Nesta: „Vom înscrie atâtea goluri!”

După ultima reprezentație, 4-0 în fața Cehiei, Alessandro Nesta e nerăbdător să-i vadă pe azzurri la debutul Euro, contra Turciei. "Îmi plac Immobile, Insigne, Berardi, Belotti. Toți în ofensivă? Superatac. Vom înscrie atâtea goluri!", afirmă campionul mondial din 2006 pentru Gazzetta dello Sport.

Din perspectiva lui, Italia nu e favorită, "în primul rând Franța, Anglia și Spania", dar "nici în 2006 nu eram cotați cu cele mai mari șanse și totuși am fost campionii lumii. Avem o echipă frumoasă. Sunt sigur că vom juca bine".

Roberto Mancini: „Entuziasm și responsabilitate”

Selecționerul Mancini le-a transmis un mesaj emoționant compatrioților, a cărui esență este aceasta: "Vom onora fiecare minut. Vom ieși pe teren cu entuziasmul pe care îl ai când ești copil și descoperi fotbalul, dar și cu responsabilitatea de a reprezenta una dintre cele mai puternice și frumoase țări ale lumii. Vor fi momente de bucurie care ne vor face să uităm, pentru un timp, de anul trecut".

Pornim cu gândul să jucăm cel puțin semifinalele. E atât de mult entuziasm, îmi place, e extraordinar, eu sunt cel mai entuziast, dar poate că e un pic prea mult. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ
- Gabriele Gravina, președintele federației italiene

Cei trei de la Lille, cu Burak Yilmaz în vârf

Turcii au trei jucători care au cucerit titlul de campioni în Franța, cu marea surpriză Lille. Toți sunt titulari în naționala lui Şenol Güneş, unul pe fiecare linie: Zeki Çelik, fundaș dreapta, Yusuf Yazici, mijlocaș ofensiv, și vârful Burak Yilmaz. Ultimul e și căpitanul, și veteranul lotului roș-alb, în vârstă de 35 de ani.

VIDEO Primul antrenament al naționalei Ucrainei la baza de la Voluntari

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Cu ce se alege Bucureştiul după Euro 2020: „Maximum 12-13 milioane de euro în industria hotelieră”

Mai mulți fani la EURO 2020 pe Arena Națională doar în optimi! FRF a lămurit situația după declarația ministrului Novak

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează