INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  BELARUS

Naționala Belarusului pleacă din Serbia » Unde ar urma să dispute bielorușii partidele considerate pe teren propriu din preliminariile EURO 2024

Naționala Belarusului, adversara României în grupa preliminară pentru calificarea la Campionatul European din Germania, din 2024, va juca meciurile din iunie, cu Israel și Kosovo, considerate pe teren propriu, în Ungaria.
Foto: Cristi Preda (GSP)
Naționala Belarusului, adversara României în grupa preliminară pentru calificarea la Campionatul European din Germania, din 2024, va juca meciurile din iunie, cu Israel și Kosovo, considerate pe teren propriu, în Ungaria. Foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat duminica, 14 mai 2023 19:19 / Actualizat duminica, 14 mai 2023 20:18

Naționala Belarusului, adversara României în grupa preliminară pentru calificarea la Campionatul European din Germania, din 2024, va juca meciurile din iunie, cu Israel și Kosovo, considerate pe teren propriu, în Ungaria.

Bielorușii vor disputa partidele în care sunt gazde pe arena celor de la Ujpest, „Szusza Ferenc”, din Budapesta, scriu cei de la Barrons. 

Imagini șocante din Craiova » Ultrașii Farului și cei al lui FCU, în frunte cu „Gogoașă”, prinși într-un bar și atacați cu topoare de rivalii de la CSU
SCANDAL
Imagini șocante din Craiova » Ultrașii Farului și cei al lui FCU, în frunte cu „Gogoașă”, prinși într-un bar și atacați cu topoare de rivalii de la CSU

Belarus va juca în Ungaria în preliminariile EURO 2024

Sursa citată mai arată că Federația de Fotbal de la Budapesta a comunicat faptul că a fost contactată de Federația de Fotbal din Belarus, pentru ca țara vecină să fie, temporar, casa naționalei bieloruse. 

Federația de Fotbal din Belarus a contactat Federașia Maghiaraă de Fotbal, în legătură cu găzduirea naționalei din Belarus, pentru urmăatoarele partide din preliminariile EURO 2024, din iunie, considerate pe teren propriu. 

Federația Maghiară de Fotbal le-a recomandat omologilor din Belarus mai multe stadione, dintre care l-au ales pe cel al lui Ujpest. 

Acordul dintre cele două federații a fost, de asemenea, aprobat de cei de la UEFA.

Toate costurile legate de organizarea și jucarea acestor meciuri vor fi în totalitate suportate de Federația de Fotbal din Belarus.

-comunicat Federația Maghiară de Fotbal

Pe 16 iunie, naționala din Belarus va juca împotriva reprezentativei din Israel, în etapa a 3-a din preliminariile EURO 2024. Trei zile mai târziu, bielroușii vor înfrunta naționala celor din Kosovo. 

Naționala Belarusului, obligată să dispute meciurile pe teren neutru 

Naționala Belarusului este obligată să dispute meciurile oficiale, considerate pe teren propriu, pe teren neutru, din cauza faptului că țara ex-sovietică este unul dintre aliații Rusiei în războiul declanșat în Ucraina. 

În martie, în singurul meci disputat cu Belarus în calitate de gazdă, partida dintre bieloruși și elvețieni a fost organizată la Novi Sad, în Serbia. Oaspeții s-au impus cu scorul de 5-0. 

Și echipele de club din Belarus au avut de suferit. În vara anului trecut, CFR Cluj a jucat împotriva lui Șahtior Soligorsk, campioana Belarusului, cu bielorușii gazde, în Turcia, pe stadionul „Yeni Sakarya Atatürk”. Cele două au remizat, 0-0, în manșa tur a turului 3 preliminar din preliminariile Conference League. 

Citește și: 

Fostul fundaș de la Arsenal și Manchester City, gol senzațional marcat în Elveția » S-a folosit de un pont primit de la un fan pe Instagram

Ciprian Tătărușanu, martor la momente tensionate la AC Milan! Ultrașii i-au chemat la gard, după încă o înfrângere

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  14 Mai 2023, 21:39

...i am batut cu ajutorul arbitrului si edy se impauneaza ca n a pierdut niciun meci in campania de calificare la Euro...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează