INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ADVERSARI EURO 2024

Poate fi bine pentru „tricolori” » Selecționerul Slovaciei se gândește tot la Napoli: „Primesc înregistrări făcute cu dronele”

Francesco Calzona are contract cu Napoli până în vară și cu Slovacia până la sfârșitul lui 2025 Foto: Guliver/GettyImages
Francesco Calzona are contract cu Napoli până în vară și cu Slovacia până la sfârșitul lui 2025 Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 18 martie 2024 20:49 / Actualizat luni, 18 martie 2024 20:58

Francesco Calzona, 55 de ani, cel care e și selecționerul Slovaciei, și antrenorul lui Napoli, are două amicale cu naționala în martie, împotriva Austriei și Norvegiei, dar mintea lui e tot la echipa de club. Plănuiește Euro, unde îi va înfrunta pe ”tricolori” în meciul decisiv al grupei E, însă e concentrat și la finalul de sezon al lui Napoli.

Francesco Calzona are 55 de ani, dar până în 2022 nu a fost niciodată antrenor principal. Mereu asistentul numărul 1 al lui Maurizio Sarri, peste tot, până la Napoli, în 2018. În 2020-2021, i-a fost secund lui Eusebio Di Francesco la Cagliari înainte de a se întoarce la Napoli pentru a-l ajuta pe Luciano Spalletti.

Amenințătorul Calzona. Ne atacă pe noi după ce a cedat greu în fața lui Ronaldo

În vara lui 2022, dintr-o dată, a ajuns la naționala Slovaciei, direct selecționer. Și nu se putea să aibă rezultate mai bune în preliminariile CE 2024.

Unul dintre cei mai fideli antrenori ai Europei părăsește clubul » Diego Simeone îl depășea cu 6 zile
GERMANIA
Unul dintre cei mai fideli antrenori ai Europei părăsește clubul » Diego Simeone îl depășea cu 6 zile

Locul 2 într-o grupă cu Portugalia, 7 victorii, un egal și două înfrângeri, ambele în fața lusitanilor lui Cristiano Ronaldo, ambele la limită, 0-1 acasă și 2-3 în deplasare. S-a calificat fără nicio problemă la Euro.

Într-o serie cu „tricolorii" noștri și cu belgienii, așteptând încă un adversar din baraj (ce se va alege dintre Ucraina, Bosnia, Israel și Islanda), Calzona anunță că echipa sa va lupta până la capăt.

Calzona, simultan selecționer și antrenor la club în țări diferite. A revitalizat Napoli

După performanța cu Slovacia, a început să primească oferte. Pe cea de la Napoli nu a refuzat-o. Proprietarul Aurelio De Laurentiis, care nu l-a uitat de când era asistentul lui Sarri și Spalletti, i-a propus să revină lângă Vezuviu. După doi antrenori cunoscuți, Rudi Garcia și Walter Mazzarri, ambii dezamăgitori, l-a adus pe Calzona, deloc faimos, dar pe care îl cunoștea mult mai bine.

Deși nu mai erau nici cinci luni până la Euro, Calzona a acceptat provocarea. Selecționer la națională și antrenor la club simultan.

A debutat la Napoli în turul „optimilor" cu Barcelona, 1-1, a fost eliminat (1-3 în manșa secundă), dar le-a redat încrederea azzurrilor, reușind cel puțin trei meciuri solide în Serie A: 6-1 la Sassuolo, 2-1 acasă cu Juventus și, în ultima etapă, 1-1 la Milano cu Inter.

E pe locul 7, la numai două puncte de Atalanta și zona cupelor europene.

Calzona se pregătește pentru „tricolori” cu Haaland și Odegaard. Dar nu uită de Napoli

Acum, odată cu pauza destinată naționalelor, Calzona a plecat în Slovacia. Îl așteaptă două amicale tari, pe 23 martie cu Austria la Bratislava și pe 26 la Oslo în fața Norvegiei lui Haaland și Odegaard.

Problema lui, nu se poate concentra 100% la Slovacia. Gândurile sale zboară și la Napoli. „În perioada care va urma, cât voi fi în Slovacia, voi primi înregistrări realizate cu dronele, imagini pe care le voi analiza după antrenamentele naționalei", a spus tehnicianul.

Până la sfârșitul sezonului, pe 26 mai, va mai avea nouă etape de Serie A cu Napoli. Va încerca să urce cât mai mult în clasament. De-abia apoi, de la 1 iunie, se va dedica total Slovaciei. Pentru ultimele teste de pregătire, cu San Marino (5 iunie) și Țara Galilor (9 iunie).

Pe 17 iunie, va debuta la Euro, direct în cea mai dificilă partidă, împotriva Belgiei. Patru zile mai târziu va înfrunta formația venită din play-off, iar pe 26 iunie îl așteaptă România. La Frankfurt poate fi jocul decisiv al grupei E.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Veste bună: internaționalul suedez cu afecțiune cerebrală rară respiră singur » Care e informația mai puțin bună
SUEDIA
Veste bună: internaționalul suedez cu afecțiune cerebrală rară respiră singur » Care e informația mai puțin bună
Boloni explică eșecul cu Reims și își acuză echipa: „Este enervant. La acest nivel nu poți acest gen de erori!”
FRANȚA
Boloni explică eșecul cu Reims și își acuză echipa: „Este enervant. La acest nivel nu poți acest gen de erori!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close