INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  MACEDONIA DE NORD - ANGLIA 1-1

Lui Lineker și Carragher nu le-a venit să creadă ce s-a întâmplat în meciul Angliei: „Mizerabil, i-a pătat debutul!”

Duelul dintre Rico Lewis și Miovski
Duelul dintre Rico Lewis și Miovski

Articol de - Publicat marti, 21 noiembrie 2023 04:43 / Actualizat marti, 21 noiembrie 2023 08:02

La debutul în naționala de seniori a Angliei, fundașul dreapta Rico Lewis (19 ani) a comis un penalty contra Macedoniei de Nord (1-1). Decizia de a acorda lovitură de pedeapsă la acea fază a scandalizat mai mulți foști internaționali englezi.

Astăzi, pe 21 noiembrie, Rico Lewis împlinește 19 ani. Fundașul dreapta al lui Manchester City a primit un cadou deosebit cu o zi mai devreme, selecționerul Gareth Southgate acordându-i debutul pentru naționala de seniori a Angliei.

Din nefericire pentru Lewis, debutul i-a fost pătat de un penalty comis în prima parte, în minutul 39, pentru un presupus fault asupra lui Miovski.

Ce scandal! Ucrainei i-a fost refuzat un penalty EVIDENT în minutul 90+3 » Președintele UEFA declarase: „Ar fi un dezastru să nu se califice Italia”
UCRAINA - ITALIA 0-0
Ce scandal! Ucrainei i-a fost refuzat un penalty EVIDENT în minutul 90+3 » Președintele UEFA declarase: „Ar fi un dezastru să nu se califice Italia”

La debutul pentru Anglia, Rico Lewis a comis un penalty

Ce s-a întâmplat? Aflat în propriul careu, Lewis a sărit la cap pentru a respinge o centrare care îl căuta pe Miovski. În săritură, fundașul englez a depărtat brațul stâng de corp și l-a lovit peste față pe adversar.

Lui Lineker și Carragher nu le-a venit să creadă ce s-a întâmplat în meciul Angliei: „Mizerabil, i-a pătat debutul!”
Duelul dintre Lewis și Miovski

În timp real, „centralul” slovac Filip Glova a lăsat jocul liber. Apoi a fost avertizat că sunt circumstanțe de penalty, a revăzut faza de câteva ori la marginea careului și a acordat o lovitură de pedeapsă. Pickford a apărat penalty-ul executat de Enes Bardhi, dar mingea a revenit la nord-macedonean, care nu a ratat a doua oară.

„Cel mai ridicol penalty!”. Reacții vehemente după decizia din Macedonia de Nord - Anglia

Decizia de a acorda penalty la duelul dintre Lewis și Miovski i-a scandalizat pe mai mulți foști internaționali englezi. Gary Lineker a scris pe Twitter: „Meciul nu e deloc important, dar ăsta este cel mai ridicol penalty”.

Fostul portar Rob Green a fost chiar mai vehement: „Este o nebunie, de necrezut. Lewis a sărit să lovească mingea cu capul, iar mâna i s-a depărtat de corp în timp ce a sărit într-un mod firesc. Abia l-a atins pe adversar pe față, este o decizie mizerabilă care a pătat o repriză grozavă a lu Rico Lewis”.

Și Jamie Carragher a intervenit: „Bizare mai sunt aceste penalty-uri acordate cu VAR în meciurile europene. Ce e mai bizar este că n-au dat penalty la intrarea lui Maguire”. Fostul fundaș al lui Liverpool s-a referit la un duel petrecut anterior între Harry Maguire și Eljif Elmas, nord-macedoneanul fiind doborât de fundașul englez.

Scorul final a fost 1-1, după ce Atanasov a înscris un autogol în minutul 59 al partidei. Anglia a câștigat grupa cu 20 de puncte, 6 victorii și două egaluri.

Citește și:

L-a făcut pe Cristiano Ronaldo să izbucnească, după ce și-a atribuit Balonul de Aur: „Ce naiba?! Cine e tipul ăsta?”

Cum arată barajele pentru Euro 2024 » O singură necunoscută + 4 formații se pot califica în premieră

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează