INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  NAȚIONALA

Toți ne vor în grupă la Euro 2024! Cine ne vede sub Albania + „Printre cele mai ușoare adversare!” și „România ne-a scăpat de Elveția”

România - Elveția // foto: Cristi Preda, GSP
România - Elveția // foto: Cristi Preda, GSP

Articol de - Publicat miercuri, 22 noiembrie 2023 16:54 / Actualizat miercuri, 22 noiembrie 2023 18:25

Deși România le-a luat 4 puncte în cele două dueluri din grupă, 2-2 la Lucerna și 1-0 la București, elvețienii ne consideră în continuare un adversar la îndemână. Tabloidul Blick ne vede într-o posibilă grupă ușoară pentru Xhaka și ceilalți internaționali ai Țării Cantoanelor. Și nu sunt singurii!

Ca și noi, elvețienii își fac și ei calcule în așteptarea tragerii la sorți a grupelor turneului final din vară (14 iunie - 14 iulie), programată la Hamburg, pe 2 decembrie.

Iar tabloidul Blick a ajuns la concluzia că, deși în preliminarii i-a luat 4 puncte naționalei pregătite de Murat Yakin, naționala României ar fi un adversar la îndemână în grupa de la Euro 2024.

Andra le răspunde contestatarilor » Câți bani a primit pentru intonarea imnului la România - Elveția
ROMÂNIA - ELVEȚIA
Andra le răspunde contestatarilor » Câți bani a primit pentru intonarea imnului la România - Elveția

„O grupă ușoară în iunie ar fi să picăm cu Belgia, România și Slovenia. Iar una de vis ar putea fi cu Germania, Austria și Olanda”, scrie cotidianul amintit.

Șefii Federației elvețiene consideră că acel 2-2 cu „tricolorii” a fost „un accident de muncă”

„Tricolorii” au remizat la Lucerna, 2-2, după ce au fost conduși cu 2-0 până în minutul 89, pentru ca marți seară, pe Național Arena, să-i învingă pe elvețieni cu 1-0. 

Dar directorul Federației din Țara Cantoanelor, Pierluigi Tami, consideră că „acel 2-2 cu România a fost un accident de muncă, se întâmplă adesea în fotbal”.

Și alții ne iau la preț „de matineu”. Pentru Gazzetta dello Sport suntem mai slabi decât Albania

Spaniolii de la Mundo Deportivo nici măcar nu iau în calcul urna României atunci când își fac calculele: „Pericolele reale vin de fapt din ultimele două urne, unde au ajuns echipele importante care au terminat pe locul 2 în grupă”.

Nici italienii de la Gazzetta nu se tem de noi. România a primit doar două stele din cinci, fiind considerată mai slabă și decât Albania. „Să spunem lucrurilor pe nume: nu există echipe de neînvins pentru Azzurri în urnele 2 și 3”.

Pentru Daily Mail suntem „printre cele mai ușoare adversare, pe hârtie”

Englezii de la Daily Mail așteaptă o confruntare cu „tricolorii”: „Putem avem o grupă cu România, Slovenia, Elveția, care pe hârtie sunt printre cele mai ușoare adversare pentru echipa lui Southgate”.

Sârbii de la Sportal, care ne-au ținut pumnii în ultima rundă în duelul pentru primul loc, s-au bucurat pentru victoria României: „Un lucru e sigur acum: Serbia o să evite Elveția la turneul final, adversar pe care l-am întâlnit la ultimele două Mondiale”. Și ei ne trec la „grupa ușoară”, alături de Belgia și Scoția sau Slovacia.

Varianta olandeză a site-ului ESPN nu ne-a menajat deloc: „Urna a doua vine cu echipele de calitate slabă la Euro. Ungaria, Turcia, Danemarca, Albania, România și Austria, sunt toate sub Olanda în clasamentul FIFA”.

Mai puteți citi:

Diferențe incredibile între România și Serbia privind bonusurile pentru Euro: comparația E. Iordănescu - Pixi Stojkovic e șocantă! Care e raportul Stanciu vs Vlahovic & Mitrovic + Decizia fabuloasă a Federației Ungariei

Transfermarkt a comparat toate echipele calificate la EURO 2024. Concluzie frapantă pentru România

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
Fazy
Fazy  •  23 Noiembrie 2023, 13:17
Postat de andrei.33 pe 22 Noiembrie 2023, 19:21

Italienii au curaj sa vorbeasca de 'echipe slabe' dupa meciul jenant din Ucraina. Doamne...

Cu Ucraina...nu din

alexandru69
alexandru69  •  23 Noiembrie 2023, 11:00
Postat de bajescu pe 23 Noiembrie 2023, 00:06

Asa e. Bine zis !

Ca bine zici! Și asa a fost! Mai ales cu Anglia....Pe unde ii prindem, pe acolo ii capacim! A fost ghinion la ultimul amical,abia ne au dat un gol și asa s a ajuns la cifra 3 : 3 victorii ,3 evaluări și 3 înfrângeri.

Amiralul2022
Amiralul2022  •  23 Noiembrie 2023, 09:32

Într-un fel e de înțeles, pentru că noi nu avem nicio performanță notabilă, cu excepția acelui sfert de finală din America... e și normal ca toți să ne desconsidere și să ne cam ia mereu peste picior, iar marile noastre victorii ei le privesc probabil ca pe niște "accidente", întâmplări etc.. bine-ar fi să le dăm peste nas tuturor la Euro, e greu dar speranța moare ultima, HAI, ROMÂNIA !!!...

Vezi toate comentariile (14)
Comentează