INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  PRELIMINARII

Seria ratărilor de la 11 metri continuă pentru Jorginho! Câte penaltyuri a irosit la echipa națională

Jorginho nu-l poate învinge pe Dimitrievski de la 11 metri // Foto: Imago
Jorginho nu-l poate învinge pe Dimitrievski de la 11 metri // Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 18 noiembrie 2023 12:15 / Actualizat sambata, 18 noiembrie 2023 12:30

Italia s-a răzbunat pentru eșecul din semifinala barajului pentru CM 2022 și a demolat Macedonia de Nord (5-2). La 1-0 însă, Jorginho a greșit iar de la punctul cu var și a prelungit la patru lanțul erorilor la loviturile de pedeapsă la squadra azzurra.

Italia s-a mai apropiat cu un pas de calificarea la Euro 2024. Și mai are nevoie de un egal luni contra Ucrainei, la Leverkusen, pentru a-și lua viza de Germania. Campioana Europei și-a luat revanșa în fața Macedoniei de Nord (5-2) pentru eliminarea suferită în semifinala barajului pentru CM 2022. 

Azzurrii nu au avut deloc emoții, chiar și când oaspeții au reușit să strângă scorul de la 3-0 la 3-2, marcând pentru prima oară după două decenii cel puțin patru goluri în două meciuri oficiale la rând pe teren propriu (pe Malta au învins-o cu 4-0).

Jorginho va bate și următorul penalty

Squadra Azzurra a condus cu 3-0 la pauză, dar chiar înaintea odihnei, la 1-0, a ratat și un penalty. „Mă aștept ca, dacă primim o lovitură de la 11 metri, Jorginho să ia mingea și să execute", declara selecționerul Luciano Spalletti. Așa a făcut italo-brazilianul în minutul 40, numai că nu a putut să-l bată pe portarul Dimitrievski. Noroc c-a punctat imediat Chiesa. 

A fost încă o lovitură de pedeapsă risipită de mijlocașul lui Arsenal la națională, noroc că acum n-a contat. Seria ratărilor de la punctul cu var a ajuns la 4 (dacă punem la socoteală și pe cea de la loviturile de departajare din finala Euro 2020 cu Anglia!). Dar Spalletti merge tot pe mâna lui: „I-am spus lui Jorginho că el rămâne executantul, iar el a fost de acord".

I-a doborât recordul lui Roberto Baggio

Jorginho le-a ratat pe primele două în grupa de calificare la CM 2022, ambele contra Elveției, și a contribuit decisiv în trimiterea la baraj (Elveția a câștigat grupa și a mers direct) a Italiei. Apoi a venit penaltyul netransformat la Londra, la departajare, în finala CE 2020, și acum eroarea cu Macedonia de Nord. 

Italianul de adopție l-a depășit pe Roberto Baggio la numărul de lovituri de pedeapsă bătute în tricoul squadrei azzurra (8 la 7), iar din cele opt a greșit trei (62% procentaj de reușită), și l-a egalat pe Alessandro Altobelli la ratări (3).

41de penaltyuri a transformat în goluri Jorginho la cluburi și la echipa națională și a ratat numai opt execuții

Euro 2024 - Calificări » Match Preview Israel - România

Citește și

A început petrecerea în Albania » Fanii au ieșit pe străzi pentru a celebra calificarea la EURO 2024
ALBANIA
A început petrecerea în Albania » Fanii au ieșit pe străzi pentru a celebra calificarea la EURO 2024
Imagini rar întâlnite: președintele Moldovei a urmărit meciul din mijlocul suporterilor! Fanii s-au înghesuit pentru poze și autografe
MOLDOVA
Imagini rar întâlnite: președintele Moldovei a urmărit meciul din mijlocul suporterilor! Fanii s-au înghesuit pentru poze și autografe

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează