INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ROMÂNIA

Are Ucraina un avantaj în fața României? Ce ar putea reprezenta un atu pentru echipa lui Rebrov

Suporterii ucraineni au fost stăpânii stadionului din Wroclaw / Foto: Imago
Suporterii ucraineni au fost stăpânii stadionului din Wroclaw / Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 27 martie 2024 14:57 / Actualizat miercuri, 27 martie 2024 18:29

Reprezentativa României va întâlni Ucraina în meciul de debut la Euro 2024, pe 17 iunie. Partida este programată la Munchen.

Programul României la EURO 2024:

  • 17 iunie, ora 16:00: ROMÂNIA – Ucraina (Allianz Arena, Munchen)
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia – ROMÂNIA (Rhein Energie, Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia – ROMÂNIA (Waldstadion, Frankfurt)

Ucrainenii, ca acasă în Polonia!

În barajul cu Islanda (2-1) de la Wroclaw, Polonia, reprezentativa Ucrainei a fost susținută din tribune de 30.000 de suporteri. Pentru jucătorii lui Sergyi Rebrov a fost practic ca un meci pe teren propriu.

GSP a făcut lista pentru EURO: 19 jucători sunt siguri de convocare, 3 au șanse mici » Ce semne de întrebare are Iordănescu după ultimele meciuri
EURO 2024
GSP a făcut lista pentru EURO: 19 jucători sunt siguri de convocare, 3 au șanse mici » Ce semne de întrebare are Iordănescu după ultimele meciuri

Iar căpitanul Oleksandr Zinchenko a recunoscut la final că suportul fanilor a fost decisiv în întoarcerea rezultatului, după ce Islanda a condus cu 1-0. „Ne-au ajutat foarte mult. tribunele ne împing mereu înainte. Și datorită acestui sprijin am câștigat, sută la sută”, a spus jucătorul lui Arsenal.

Primarul Munchenului, încântat de calificarea Ucrainei

Tricolorii îi vor întâlni pe ucraineni la Munchen, în primul meci din grupă, programat pe 17 iunie. Ceea ce ar putea fi un avantaj pentru colateral pentru galben-albaștri. Munchenul și Kievul sunt orașe înfrățite, iar primarul capitalei Bavariei, Dieter Reiter, a ținut să felicite în mod special Ucraina, pentru calificare.

„Sper foarte mult că acest mare succes (n.r. - calificarea) va da putere Ucrainei și orașului nostru partener, Kiev. Sunt foarte încântat că echipa va juca primul meci de la Campionatul European aici, la Munchen.

Ce performanță grozavă a echipei ucrainene, a cărei țară suferă de peste doi ani din cauza brutalului război de agresiune rusesc”, a declarat Reiter agenției de presă Sport Information Dienst (SID).

Ucraina se va bucura de o mare susținere la Munchen

Senzația că Ucraina se va bucura de o atenție specială în capitala Bavariei este susținută și de un alt amănunt. Potrivit SID, în prezent, la Munchen trăiesc 24.000 de ucraineni. Circa 7.000 sunt stabiliți în oraș, iar 17.000 sunt refugiați de război.

Nici pe teren, tricolorilor nu le va fi ușor, susține Gică Craioveanu. Fostul internațional a studiat echipa Ucrainei și consideră că este peste România, ca individualități, dar nu și ca echipă.

Gică Craioveanu: „Este altă bestie, sincer. Peste noi ca individualități”

„Ucraina este o echipă foarte tehnică, cu jucători foarte, foarte buni, cu viteză pe benzi, cu un vârf foarte bun, Dovbyk, pe care-l urmăresc. E altă bestie, sincer.

Stau mai puțin bine în apărare, au ceva probleme acolo, dar cred că va fi echilibrat. Nu ne sunt superiori, cred eu. Poate ca individualități, da, dar ca echipă nu cred.

Eu sunt mereu pozitiv, optimist. Cred că băieții vor da totul la Campionatul European. Nu poate să-ți fie frică! OK, respect, dar de ce frică?”, a comentat Craioveanu la „DigiSport Special”.

Naționala pregătită de Sergiy Rebrov e cotată la 354 de milioane de euro, de patru ori peste cea a lui Iordănescu (95,8 milioane) și are în componența lotului trei vedete din Premier League: Mudryk, Oleksandr Zinchenko, de la Arsenal, dar și fundașul stânga Vitaliy Mykolenko, de la Everton.

VIDEO. România - Columbia 2-3 » Ce așteptări are Edi Iordănescu de la fotbaliștii săi în viitor: „Marea provocare a băieților în perioada următoare este sa se impună la cluburile lor”

Mai puteți citi:

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”

MM Stoica crede că ne putem califica din grupă la Euro + Râde de un adversar: „E de-o seamă cu mine!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
MaxiP
MaxiP  •  27 Martie 2024, 19:39

Cred ca marele avantaj pe care il au sunt jucatorii. Au jucatori extrem de promitatori la echipe din campionate puternice, sunt una din echipele ce par pe cel mai ascendent trend, dupa mine sunt favoritii grupei, fara nicio exagerare. Sigur, desi multi critica, Romania e alta din echipele cu unul din cele mai semnificative progrese in joc dintre echipele din Europa. Belgia de pilda e clar una din echipele in regres evident. Sigur ca asta nu inseamna nici pe departe ca le suntem superiori, dar parca se poate trage o speranta.

mihneailie030
mihneailie030  •  27 Martie 2024, 16:34

Iar vorbim aiurea.. Ucraina este de departe, mult mai bună decât România... Am avea un mate noroc dacă s, ar termina meciul la egalitate...

mihneailie030
mihneailie030  •  27 Martie 2024, 16:34

Iar vorbim aiurea.. Ucraina este de departe, mult mai bună decât România... Am avea un mate noroc dacă s, ar termina meciul la egalitate...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează