INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CRAIOVA - HONVED 0-0, 3-1 LA PEN.

CRAIOVA - HONVED 0-0, 3-1 la pen. // FOTO » Pigliacelli, erou la penalty-uri! Craiova continuă în Europa după un meci NEBUN!

FOTO: Facebook Universitatea Craiova // Craiova - Honved +24   FOTO
FOTO: Facebook Universitatea Craiova // Craiova - Honved

Articol de - Publicat joi, 01 august 2019 23:05

CS Universitatea Craiova obține calificarea în turul III preliminar al Europa League, după ce a trecut la penalty-uri de Honved Budapesta, scor 3-1 (0-0 după prelungiri). Meciul a fost întrerupt 30 de minute, din minutul 119, după ce arbitrul Arnold Hunter a fost lovit din peluză cu o brichetă. 

  • În runda următoare, oltenii o vor întâlni pe AEK Atena, pe 8 august la Craiova și, pe 15, la Atena.
  • Grecii au terenul suspendat pentru două etape, din cauza incidentelor din sezonul trecut, cu Ajax, iar oltenii vor juca și ei fără spectatori, cel mai probabil, ca urmare a incidentelor de la meciul cu Honved.

LOZ în PLIC CU SCÂNTEI

Oltenii au obținut dramatic calificarea în fața lui Honved, la loviturile de departajare, după un fotbal ofensiv, dar cu mari emoții din cauza propriilor fani.

Prin ce chin a trebuit să treacă oltenii pentru a se vedea în turul 3 preliminar al Europa League! Dacă pe gazon, mingea a curs spre poarta lui Honved, portarul maghiarilor, Berla, ținând meciul până la penalty-uri, situația a degenerat în prelungiri. Oltenii au ieșit cu fața curată și energizați după mai bine de jumătate de oră de emoții din cauza unei petarde și a unei brichete, Pigliacelli a fost magistral parând trei din cele patru lovituri de departajare, iar jucătorilor lui Papură nu le-au tremurat picioarele de la punctul cu var.

Până au făcut gol...

Prima repriză a fost pentru impresia publicului. În afara durerilor de pe gazon, Martici, respectiv Lefkovits, craiovenii au presat, fără a apăsa accelerația. Mateiu, Ivanov, Roman II și Bărbuț au tatonat terenul, doar că nu au făcut gol, vorba lui Sorinaccio Cârțu. Beneficiind și de faptul că Honved a stat și a acceptat orice atac - după mai bine de o oră de joc, maghiarii aveau un mare 0 (zero) în dreptul ocaziilor de gol, a șuturilor la/spre poartă, cornere -, „juveții” i-au făcut pe cei 22.000 de oameni din tribune să vibreze la fiecare atac.

Situația ar fi putut să se simplifice în minutul 48, la cea mare ocazie a meciului: Cicâldău a executat inteligent o lovitură liberă de la marginea careului, dar Berla a reușit să atingă balonul cât să se ducă în bară, evitând un gol ce-ar fi relaxat și, totodată, ar fi dat energie românilor. Atacurile au continuat, însă nicio finalizare. A fost ca la hochei, iar spre minutul 90 o copie nereușită a tiki-taka, enervantă, pasă, pasă, gol ioc! Ungurii au scos capul, vorba vine, o reluare pe spate a lui Batik (79), doar pentru statistică. 

Berla, husarul, greu de învins

Prelungirile au fost că așa spune regulamentul. Până să fie în centrul unei adevărate rebeliuni la ultima fază, Fortes a fost de două ori aproape de gol. În minutul 119, sub privirile soției, bebelușul lor dormea la pieptul mamei. Carlos ar fi putut aduce biletele calificării pentru olteni, doar că Berla a scos senzațional de lângă bară! Aici s-a încheiat prestația goal-keeper-ului lui Honved, care și-a ținut destul formația în spate. 

Bricheta de pe Jii 

INCIDENTE. Meciul a fost întrerupt jumătate de oră din cauza unui obiect ce l-a lovit pe ”central”. Juveții s-au temut că meciul va fi suspendat și riscau 0-3. Cu AEK Atena ar putea fi o "dublă" cu porțile închise. 

Ce tâmpenie, o făcură lată! O petardă explodând lângă "central", o brichetă aruncată de fanii olteni în capul arbitrului, meci întrerupt jumătate de oră și riscul ca U Craiova să piardă la "masa verde", Hunter scos din joc! Iar "dubla" cu AEK Atena din turul 3 preliminar al EL se poate juca fără spectatori, și la tur, și la retur. Elenii au terenul suspendat pentru două meciuri, oltenii riscă să primească și ei o suspendare pe lângă o amendă uriașă. 

Groggy

De la ce a pornit haosul? Imediat după ce Fortes (119) a irosit una dintre marile ratări ale partidei, în careul oaspeților, portughezul a fost împins de un adversar, situația a escaladat, Qaka i-a băgat mâna-n gât lui Batik, jucătorii s-au contrat, iar în haosul creat o petardă a explodat la câțiva pași de "centralul" Arnold Hunter și o brichetă l-a lovit în cap pe arbitru! Aruncate din galeria alb-albaștrilor. Nord-irlandezul, ținându-se de urechea dreaptă, a îngenuncheat de durere, au intervenit cadrele medicale, arbitrul fiind groggy.

Și-a revenit cât să dea 2 "galbene"

Când și-a mai revenit cât de cât, Hunter i-a chemat pe Fortes și pe Batik să le acorde fiecăruia cartonașul galben. Era minutul 12 al întreruperii partidei. A fost chemat și arbitrul de rezervă Jamie Robinson, care s-a dezechipat, s-a îmbrăcat, repetând acțiunea pe durata a altor minute. A intervenit și observatorul partidei, englezul Michael Appleby, s-a vorbit la telefon cu reprezentanții UEFA la sediul central, au fost momente în care ungurii au cerut întreruperea partidei și să câștige meciul cu 3-0, în timp ce românii au solicitat continuarea și penalty-uri de departajare. 

Joc cu nervii tuturor

Între timp, după 20 de minute, "centralul" Hunter a intrat la vestiare. Suspans! După mai mult de jumătate de oră de întrerupere, meciul s-a reluat preț de câteva zeci de secunde. Sub conducerea "rezervei" Robinson. Oricum nu s-a mai jucat nimic în acele momente, n-a atacat nimeni, s-au încheiat și prelungirile, trecându-se la penalty-uri. Va urma nota de plată, una foarte scumpă, de la UEFA. 

"N-am mai trăit niciodată așa ceva! Dar nu mai vreau astfel de meciuri. Am fost echipa care trebuia să câștige din primele 90 de minute. Am fost afectați că partida a fost întrerupt atâta timp. AEK Atena e o nucă mai tare decât Honved" Alexandru Cicâldău, mijlocaș U Craiova

Martic s-a „rupt”

Pierdere grea pentru olteni. Ivan Martici, unul dintre cei mai în formă jucători ai „juveților”, s-a accidentat în startul partidei, nu a rezistat decât 11 minute pe gazon, părăsind terenul cu probleme musculare. A simțit că nu mai poate continua, a făcut semn să fie înlocuit, ceea ce s-a și întâmplat un minut mai târziu. Martici nu va fi luat în calcul, probabil, nici pentru meciul cu Hermannstadt de duminică. 

A plâns de durere

Portarul lui Honved, Lefkovits, a suferit o accidentare horror în minutul 34. A încercat să prindă o centrare a lui Cicâldău, însă portarul a „căzut” rău pe piciorul drept și nu a mai putut continua partida. Agoniza, speriindu-i și pe colegi. A plâns de durere chiar pe gazon, înainte să fie preluat de ambulanță. La un moment dat, portarul celor de la Honved a părut că nu poate suporta durerea și a fost la un pas să leșine, însă a primit îngrijiri medicale.

Craiova - Honved 3-1 (la penalty-uri)

  • 22.134 de spectatori sunt prezenți la această întâlnire.

Lovituri de departajare

  • Pigliacelli îl blochează și pe Bano-Szabo și Craiova se califică! 3-1
  • Cicâldău transformă și el fără emoții! 3-1
  • Ngog marchează pentru Honved! 2-1
  • Fortes înscrie! 2-0
  • Batik ratează! Pigliacelli apără din nou! 1-0
  • Ioniță marchează pentru Craiova! 1-0
  • Kamber execută prima lovitură și apără Pigliacelli! 0-0

Desfășurarea partidei

min. 120 Arbitrul a pus punct acestei partide. Urmează loviturile de departajare!

A intrat arbitrul de rezervă! Partida se reia de la minutul 119, când a fost întreruptă, cu minge de arbitru. Qaka a scăpat fără nicio sancțiune!

min. 120+20 Brigada de arbitri și observatorul nu au luat încă o decizie, la mai bine de 20 de minute de la întreruperea partidei! Crăciunescu acuză în studioul TV Digi Sport că oficialii UEFA nu cunosc regulamentul și că bâjbâie în luarea unei decizii. 

min. 120+16 Arbitrul de rezervă se echipează pentru a-l înlocui pe Arnold Hunter, dar observatorul vorbește la telefon, așteptând o decizie oficială.

min. 120+12 Arbitrul revine pe teren. Batik și Fortes primesc cartonașul galben. 

„Totul stă la mâna arbitrului. Doar el poate lua decizia. Dacă se simte bine și poate continua va lua măsurile disciplinare corespunzătoare, dacă va opri meciul, Craiova va pierde la masa verde” Ion Crăciunescu, pentru GSP.ro

min. 120+7 Centralul se consultă cu observatorul și brigada de arbitri.

min. 120+5 Arbitrul își revine și este din nou pe picioarele lui. 

min. 120 Arbitrul primește îngrijiri medicale, fiind întins pe teren.

min. 119 S-au încins spiritele! Qaka îl apucă de gât pe Batik cu ambele mâini, îl împinge și îl trântește pe teren. Imediat după, o petardă explodează lângă arbitrul central al acestei partide, care se prăbușește în genunchi pe teren, fiind lovit în același timp și de un obiect care pare a fi o brichetă, aruncată din peluza olteană. Salvarea pătrunde pe teren. 

FOTO: Captură TV Digi Sport +25 FOTO

min. 118 Cicâldău execută o lovitură liberă ce îl vizează pe Fortes. Acesta trimite cu capul, dar portarul ungurilor reține. 

min. 115 Fază periculoasă la poarta Craiovei! Kamber pătrunde în careu, dar Pigliacelli reține balonul. Oltenii scapă pe contraatac și același Kamber îl faultează pe Bancu și vede cartonașul galben.

min. 112 Kelic pasează pentru Fortes în careu, dar acesta este surprins în ofsaid. 

min. 111 Ioniță îl faultează pe Batik și vede cartonașul galben. 

min. 106 Se reia partida!

min. 105+1 Se încheie prima repriză a prelungirilor. 

min. 105 Cicâldău execută un corner pentru lovitura de cap a lui Fortes, dar acesta din urmă trimite peste poartă. 

min. 101 Ioniță șutează pe jos din marginea careului, dar nu nimerește poarta ungurilor. 

min. 98 Pericol la poarta oltenilor! Niba lovește balonul cu capul în careul Craiovei, dar mingea iese în afara terenului. 

min. 96 Cicâldău execută lovitura liberă, dar mingea iese în afara terenului.

min. 95 Ioniță cade în marginea careului maghiar și obține lovitura liberă. 

min. 94 Papură mută și el: intră Fortes în locul lui Roman. 

min. 93 Bancu este avertizat.

min. 92 Honved face deja a patra schimbare permisă doar în prelungiri: intră Niba în locul lui Kokoc.

min. 91 Se reia partida! Craiova are lovitura de start în prima repriză a prelungirilor.

min. 90+5 Arbitrul pune punct reprizei secunde. Meciul intră în prelungiri! Se vor juca două reprize a câte 15 minute, iar apoi, dacă este cazul, se va trece la loviturile de departajare. 

min. 90+2 Uzoma centrează în careul oltenilor, dar Acka este atent și îndepărtează pericolul. 

min. 90 Arbitrul prelungește repriza secundă cu 5 minute. 

min. 87 Uzoma este faultat de către Roman, iar arbitrul acordă posesia ungurilor. 

min. 86 Briceag șutează din marginea careului, dar portarul ungurilor reține fără probleme. 

min. 84 Ioniță primește în careu și trimite slab către poarta ungurilor, dar portarul reține fără probleme. 

min. 83 Bărbuț pătrunde în careu pe partea dreaptă, întoarce pentru Bancu în fața careului, acesta șutează pe jos, dar mingea trece pe lângă poarta ungurilor. 

min. 80 Batik se prăbușește în careul oltenilor, după ce a sărit la cap cu Roman, dar arbitrul nu consideră că a fost fault. 

min. 78 Ultima schimbare a ungurilor: intră Ngog, în locul lui Kulach. 

min. 77 Ocazie importantă pentru Craiova! Bărbuț pătrunde în careu, după ce scapă de doi adversari, șutează, dar mingea ajunge în plasa laterală a porții ungurilor.

min. 76 Bancu șutează din marginea careului, dar mingea este respinsă de apărarea maghiară. 

min. 75 Ultima schimbare la Craiova: intră Qaka în locul lui Ivanov. 

min. 73 Schimbare la Honved: iese Moretti, intră Uzoma. 

min. 70 Arbitrul acordă jucătorilor celor două formații o scurtă pauză de hidratare. Antrenorii profită de această întrerupere și acordă câteva indicații jucătorilor lor.

min. 69 Bărbuț primește de la Cicâldău pe partea dreaptă, dar arbitrul asistent indică ofsaid. 

min. 65 Niciun șut al ungurilor spre poarta Craiovei până în acest minut. 

min. 63 Schimbare la Craiova: iese Vătăjelu, intră Alex Ioniță.

min. 59 Vătăjelu vede cartonașul galben, în urma unui fault asupra lui Kesztyus.

min. 57 Mountari vede cartonașul galben.

min. 52 Mateiu este faultat de către Moretti, iar jucătorul ungurilor vede cartonașul galben.

min. 48 Ocazie uriașă pentru olteni! Cicâldău execută o lovitură liberă din colțul careului, dar portarul ungurilor respinge eroic în corner.

min. 46 Se reia partida! Nicio schimbare la pauză în cele două echipe

PAUZĂ!

min. 45+7 Final de primă repriză! Craiova încheie prima parte a jocului în jumătatea adversă. 

min. 45+6 Vătăjelu pătrunde în careu și șutează puternic către poarta ungurilor, dar aceștia resping în corner. 

min. 45+5 Moretti încearcă să pătrundă în careu, dar Acka este atent și îl blochează pe fotbalistul ungurilor. 

min. 45+2 Briceag se luptă cu Kukoc la marginea terenului și trimite în out pentru a îndepărta pericolul.

min. 45 Arbitrul prelungește prima repriză cu 7 minute. 

min. 40 Se produce schimbarea. Intră Berla în locul lui Levkovich.

min. 38 Portarul ungurilor a părăsit terenul cu salvarea. Partida se reia după 5 minute de întrerupere.

min. 35 Levkovich nu mai poate continua. Acesta a leșinat și salvarea a pătruns pe teren. Va intra Berla. 

min. 33 Cicâldău execută lovitura liberă, dar nu nimerește spațiul porții. Portarul ungurilor, Levkovich, sare să respingă balonul trimis de Cicâldău, calcă strâmb și necesită îngrijiri medicale. 

min. 33 Kukoc îl faultează pe Roman și vede cartonașul galben. Lovitură liberă pentru Craiova de la 25 de metri de poartă!

min. 31 Ocazie uriașă pentru Craiova! Mateiu trimite puternic din afara careului către poarta lui Honved, dar portarul este atent și respinge. 

min. 30 Mateiu pătrunde în careu, întoarce cu călcâiul pentru Bărbuț, acesta șutează la colțul lung, dar portarul ungurilor reține.

min. 25 Arbitrul acordă o pauză de hidratare pentru jucătorii celor două formații. 

min. 24 Roman execută o lovitură liberă dintr-o poziție favorabilă, dar mingea nu nimerește spațiul porții. 

min. 23 Bărbuț scapă pe contraatac, dar este blocat de către unguri. Lovric îl faultează pe fotbalistul Craiovei și vede cartonașul galben.

min. 22 Oltenii fac spectacol în tribune. Au aprins fumigene albastre și cântă pentru a încuraja echipa favorită. 

min. 20 Ivanov pasează pentru Cicâldău în careu, acesta din urmă centrează, dar apărarea ungurilor blochează șutul olteanului. 

min. 18 Fortes, Qaka și Ferreira sunt la încălzire. 

min. 17 Mateiu este faultat dur de către Kesztyus, iar arbitrul acordă lovitură liberă pentru Craiova. 

min. 16 Bancu încearcă o centrare pentru Roman în careu, dar șutează prea puternic și mingea iese în afara terenului. 

min. 13 Papură este nevoit să facă prima schimbare: iese Martic, intră Briceag.

min. 11 Martic se accidentează și necesită îngrijiri medicale. 

min. 8 Ivanov încearcă un șut puternic din afara careului către poarta ungurilor, dar portarul lui Honved reține balonul.

Începe partida! Oltenii au lovitura de start.

ECHIPELE de start

CS Universitatea: Pigliacelli - Martic, Kelic, Acka, Bancu - Cicâldău, Mateiu, Ivanov - Bărbuț, M. Roman II, Vătăjelu
Rezerve: I. Popescu - T. Ferreira, Briceag, Fortes, Qaka, V. Constantin, Al. Ioniță
Antrenor: Corneliu Papură

Honved: Lefkovits - Ikenne, Batik, Kamber, Lovric, Kukoc - Kesztyus, Moretti, Bano-Szabo - Moutari, Kulach
Rezerve: Berla - Uzoma, Kalnoki-Kis, Majer, Niba, Egerszegi, Ngog
Antrenor: Giuseppe Sannino

Arbitru: Arnold Hunter (Irlanda de Nord)
Stadion: „Ion Oblemenco”, Craiova

 

 

După 0-0 în tur, oltenii speră să obțină calificarea în turul III preliminar al Europa League în fața propriilor suporteri.

Meciul din Ungaria a fost unul destul de dur, iar jucătorii Craiovei au ieșit cam șifonați. Stephane Acka (28 de ani) și Nicușor Bancu (26 de ani) s-au ales cu arcada spartă, românul fiind cusut chiar pe teren (DETALII AICI)

Dacă trec de ungurii de la Honved, elevii lui Corneliu Papură vor juca împotriva echipei AEK Atena (Grecia).

„Trebuie să-i luăm pe sus, să le dăm și noi! Suntem motivați! Suntem favoriți. Și acolo am jucat mai bine. Sper să vedem Atena și apoi grupele. De trei meciuri nu mai luăm gol și asta ne dă încredere”
Stephane Acka, Craiova

VEZI ȘI:

Papură știe cum să treacă de unguri: „Le va fi greu să reziste”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (246)
vnelu02
vnelu02  •  02 August 2019, 07:27
Postat de Bulete Cristi pe 01 August 2019, 23:42

Bv.Felicitari..unul dintre cei mai buni postari ,chiar cel mai bun din Romania..Serios,cerebral nu bezmetic ,artagos si isteric ca ala de la Cluj,Arlauskis....Felicitari inca o data..

Aşa este. Uite că mai sunt portari care, chiar dacă nu e o finală de Ch.League, sunt în stare să apere mai multe lovituri de la 11 metri.

luisharcsa
luisharcsa  •  02 August 2019, 07:18

Daca meciul a fost reluat sub presiunea risvului de a fi invadat terenul de suporteri, si acest lucru a fost notat i felul acesta de observator,nu vad cum va juca Craiova cu AEk. Vor pierde meciul. Totul depinde de ce scrie in raportul observatorului. Pacat ca exista *** din astea fara cap si judecata. Trebuie identificati si ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

lionforever
lionforever  •  01 August 2019, 23:48
Postat de lionforever pe 01 August 2019, 23:48

Uefa a luat decizia de a continua si nu mai generaliza ca suporte in tribuna a doua am fost si eu si ma dedic total de gestul făcut de cei care au aruncat cu petarde și alte obiecte in teren, ar trebui identificați și interzisi pe viață pe un stadion de fotbal si cred ca este posibil sa fie identificați fiind foarte multe camere pe stadion.

Ma dezic total

Vezi toate comentariile (246)
Comentează