INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  BARAJ OPTIMI

Final în barajul pentru optimile Europa League: Roma, calificată în ciuda ratării lui Lukaku! Seară cu surprize + Când e programată tragerea la sorți

Roma - Feyenoord a intrat în prelungiri
Roma - Feyenoord a intrat în prelungiri

Articol de - Publicat vineri, 23 februarie 2024 00:51 / Actualizat vineri, 23 februarie 2024 00:55

În această seară s-au disputat cele 8 meciuri retur din barajul pentru optimile Europa League. Nume precum AC Milan, Benfica, Marseille, Sporting și AS Roma au trecut mai departe, în vreme ce formații ca Lens, Galatasaray, Șahtior și Braga au fost eliminate.

  • Freiburg, Qarabag, AC Milan, Benfica, Marseille, Sparta Praga, Sporting și AS Roma sunt echipele calificate în optimile Europa League.
  • Atalanta, Brighton, Leverkusen, Liverpool, Rangers, Slavia Praga, Villarreal și West Ham erau deja calificate după ce și-au câștigat grupele.
  • Tragerea la sorți pentru duelurile din optimi va avea loc astăzi, 23 februarie, la ora 13:00 în România.
Scenografia serii în Europa: „Surpriză, nenorociților! ” » Au fentat interdicția UEFA și au râs de mai-marii fotbalului european
LEGIA - MOLDE
Scenografia serii în Europa: „Surpriză, nenorociților! ” » Au fentat interdicția UEFA și au râs de mai-marii fotbalului european

Nu mai puțin de 6 echipe căzute din Champions League, Lens, Braga, Șahtior, Galatasaray, Young Boys și Feyenoord au fost eliminate. Excepțiile sunt AC Milan și Benfica.

AS Roma a eliminat-o pe Feyenoord la loviturile de departajare!

AS Roma - Feyenoord a fost singurul meci din sesiunea de seară care a intrat în prelungiri. Santiago Gimenez a deschis scorul încă din minutul 5, Roma a egalat 10 minute mai târziu prin Pellegrini, apoi 105 minute fără gol!

La loviturile de departajare, execuțiile au decurs astfel:

  • 1-0, gol Paredes
  • 1-1, gol Ueda
  • 1-1, Wellenreut l-a blocat pe Lukaku
  • 1-1, Svilar a apărat execuția lui Hancko
  • 2-1, gol Cristante
  • 2-1, Svilar a apărat și la Jahanbakhsh
  • 3-1, gol Aouar
  • 3-2, gol Hartman
  • 4-2, gol Zalewski. Roma este în optimile Europa League!

Lens avea 2-0 la pauză cu Freiburg, dar a fost eliminată

În cazul francezilor, rezultatul final a fost surprinzător având în vedere că o conduceau pe Freiburg la pauză. Gazdele, locul 8 în Bundesliga, au revenit și au trimis meciul în prelungiri cu gol în minutele 67, respectiv '90+2. Apoi, în prima repriză a prelungirilor, minutul 99, au dat lovitura prin Gregoritsch.

Braga, eliminată de Qarabag cu gol înscris în '120+2

Un adevărat „rollercoaster” de emoții a fost și la Qarabag - Braga. În minutul 69, scorul la Baku era 0-0. Portughezii, locul 3 în grupa de Champions cu Real Madrid, Napoli și Union Berlin, au trimis meciul în prelungiri prin golurile lui Fernandes ('70) și Djalo ('83), profitând de faptul că au evoluat din minutul 57 în superioritate numerică.

În prelungiri, fiecare dintre părți a lovit o dată. Partida se îndrepta spre loviturile de departajare, dar Akhundzade a avut alte planuri, punctând în minutul 120+2 pentru a-i duce pe azeri mai departe în competiție!

Marseille a răpus-o pe Șahtior

În tur, la Hamburg, Șahtior și Marseille au remizat, 2-2. Acasă, pe Stade Velodrome, francezii au fost prea puternici. Șahtior a deschis scorul din penalty prin Sudakov, dar nu a putut ține pasul cu OM. Aubameyang, Ismaila Sarr și Kondogbia au punctat și i-au dus pe francezi în optimile Europa League.

Galatasaray, eliminată și umilită la Praga!

Galatasaray, liderul din Turcia, s-a deplasat la Praga cu avantaj minim după meciul tur, 3-2. A fost o seară de coșmar pentru vedetele Icardi, Mertens și Zaha.

Galata a rezistat bine până în minutul 70, când fundașul dreapta Ayhan a fost eliminat direct. În 10 oameni, turcii s-au prăbușit. Tuci, Haraslin și Kuchta au înscris și au calificat-o pe Sparta Praga mai departe.

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Atenție, imagini dure! » Clipe de groază, autocarul echipei atacat în trafic, 6 fotbaliști răniți! „Veți aștepta să moară cineva?”
ATAC VIOLENT
Atenție, imagini dure! » Clipe de groază, autocarul echipei atacat în trafic, 6 fotbaliști răniți! „Veți aștepta să moară cineva?”
Faza serii: autogolul lui Benzema! Execuția prin care și-a lăsat „mască” portarul
AL ITTIHAD
Faza serii: autogolul lui Benzema! Execuția prin care și-a lăsat „mască” portarul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează