INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  EUROPA LEAGUE

GALERIE FOTO Xabi Alonso a făcut-o din nou! Recordul lui Leverkusen rămâne intact după o revenire ULUITOARE în Europa League! Cine s-a calificat în sferturi + când e tragerea la sorți

Joi, 14 martie, s-au disputat cele 8 meciuri retur din „optimile” Europa League. +20   FOTO
Joi, 14 martie, s-au disputat cele 8 meciuri retur din „optimile” Europa League.

Articol de - Publicat vineri, 15 martie 2024 00:18 / Actualizat vineri, 15 martie 2024 03:03

Joi, 14 martie, s-au disputat cele 8 meciuri retur din „optimile” Europa League. Benfica, AC Milan, Marseille, West Ham, AS Roma, Bayer Leverkusen, Atalanta și Liverpool au obținut calificarea în „sferturi”.

  • Tragerea la sorți a „sferturilor” va avea loc la Nyon astăzi, de la 14:00.
PAOK, victoria serii în Conference League! Răzvan Lucescu a ZDROBIT-O pe Dinamo Zagreb și merge în sferturi! Pe cine poate întâlni și când e tragerea
OPTIMI ECL
PAOK, victoria serii în Conference League! Răzvan Lucescu a ZDROBIT-O pe Dinamo Zagreb și merge în sferturi! Pe cine poate întâlni și când e tragerea

Bayer Leverkusen a lăsat-o pe Qarabag să viseze, dar i-a tăiat aripile în prelungiri

Surpriza serii putea veni din Germania. În tur, Bayer egalase la doi în prelungirile partidei și era văzută drept mare favorită în manșa secundă de pe teren propriu.

La fel ca în primul meci, Qarabag a condus din nou cu 2-0. Zoubir a deschis scorul în minutul 58, după ce a reluat în plasă cu capul din 6 metri mingea trimisă de Leandro Andrade din banda dreaptă. Portarul Kovar putea face mai multe însă a fost păcălit de traiectorie.

Momentul care a schimbat soarta meciului a venit doar 4 minute mai târziu, când Cafarquliyev a fost eliminat. Inițial, arbitrul îi arătase doar „galben” pentru că l-a tras de tricou pe Frimpong, scăpat spre poarta azerilor, însă decizia a fost schimbată după intervenția VAR: „roșu” direct! Chiar și în aceste condiții, Qarabag s-a desprins la 2-0 în minutul 67. Vesovic a pătruns în partea dreaptă a careului advers, a trimis pe jos în fața porții, de unde Juninho a strecurat balonul pe lângă portar.

Bayer a reușit însă o revenire incredibilă. Peste numai 5 minute, Grimaldo a aruncat un careu din banda stângă până în colțul opus al carelui mic. Venit fără marcaj Frimpong a reluat fără preluare direct în plasă. Nemții au asediat poarta adversă, care a cedat chiar când azerii păreau că vor scăpa cu o calificare-șoc.

A ieșit la rampă Patrik Schick. Prima dată în minutul 90+3, când Grimaldo a centrat din nou excelent, de data aceasta la colțul scurt, de unde cehul l-a deviat în plasă din alunecare. Același Schick a lovit 4 minute mai târziu. A cerut insistent mingea în careul advers. Palacios i-a văzut semnele disperat și i-a pus balonul pe frunte la doar 4 metri de poartă, iar cehul a reușit să-l păcălească pe Lunev.

Calificare incredibilă, iar recordul rezistă! A fost al 36-lea meci fără înfrângere pentru echipa lui Xabi Alonso, care este singură echipă europeană neînvinsă în acest sezon competițional.

GALERIE FOTO. Spectacol total în returul „optimilor” Europa League

foto: Imago Images
foto: Imago Images
foto: Imago Images
foto: Imago Images
foto: Imago Images
+16 FOTO

West Ham, recital cu Freiburg

Freiburg venea în Anglia cu un avantaj fragil, după ce câștigase partida tur cu West Ham cu 1-0. „Ciocănarii” au prins însă o seară de vis.

Avantajul nemților a fost anulat de Paqueta încă din minutul 9, iar la pauză era deja scor de calificare pentru englezi după golul reușit de Bowen (32). Repriza secundă a aparținut tot gazdelor, care au mai punctat de 3 ori: Cresswell (52), Kudus (77 și 85). Un 5-0 la care Freiburg n-a avut replică.

Liverpool, 11 goluri în două meciuri

La fel ca în meciul tur, Liverpool a făcut instrucție cu Sparta Praga. După 5-1 în Cehia, „cormoranii” erau ca și calificați, însă n-au dat semne de relaxare.

Jucătorii lui Klopp și-au năucit adversarii cum au ieșit de la cabine, iar în minutul 14 scorul era deja 4-0, după reușitele lui Nunez, Clark, Salah și Gakpo. Birmancevic a reușit să marcheze golul de onoare în minutul 42. După pauză însă, Liverpool a lovit din nou rapid prin Szoboszlai (48) și Gakpo (55). Scor final 6-1, 11-2 la general!

Villarreal, aproape de „remontada”

După 4-0 pe Velodrome, returul părea a fi unul ușor pentru Marseille. Villarreal a fost însă aproape să le dea peste cap planurile francezilor. Capoue a deschis scorul în minutul 32, iar Sorloth a reușit să majoreze diferența după pauză. Apărarea francezilor a cedat din nou în minutul 85, la reluarea lui Mosquera.

Ibericii au riscat tot, însă n-au reușit să marcheze golul care ar fi împins partida în prelungiri. Pe contraatac, Marseille a închis meciul în minutul 90+4 prin Clauss.

Rezultatele din optimile Europa League:

  • Rangers - Benfica 0-1 (2-2 în tur)
  • Slavia Praga - AC Milan 1-3 (2-4 în tur)
  • Villarreal - Marseille 3-1 (0-4 în tur)
  • West Ham - Freiburg 5-0 (0-1 în tur)
  • Atalanta - Sporting 2-1 (1-1 în tur)
  • Brighton - AS Roma 1-0 (0-4 în tur)
  • Leverkusen - Qarabag 3-2 (2-2 în tur)
  • Liverpool - Sparta Praga 6-1 (5-1 în tur)

Citește și:

MM Stoica, reacție în dosarul în care a fost audiat și Daniel Niculae: „Ăsta e suporter?! Probabil se ocupă cu altceva!”
DOSAR PENAL
MM Stoica, reacție în dosarul în care a fost audiat și Daniel Niculae: „Ăsta e suporter?! Probabil se ocupă cu altceva!”
Nicolae Dică e GATA să revină! Declarație de dragoste în direct: „E printre visurile mele!”
ANTRENOR
Nicolae Dică e GATA să revină! Declarație de dragoste în direct: „E printre visurile mele!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
grro
grro  •  15 Martie 2024, 11:53
Postat de fibra pe 15 Martie 2024, 07:24

Pana la urma care o fi adevarata valoare a campionatului german?

Anglia, Spania, Germania, Italia, Franța....cam așa e ordinea în fotbalul internațional. Deocamdată.

bozo76
bozo76  •  15 Martie 2024, 09:25

Bum bah rosu din tragere de tricou? Furt ...

fibra
fibra  •  15 Martie 2024, 07:24

Pana la urma care o fi adevarata valoare a campionatului german?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează