INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  AREST

7 suporteri români, prinși cu arme albe și arestați la vamă » Vor ajunge azi în fața procurorului

Fanii ploieșteni au fost reținuți în Grecia / Sursă foto: protothema.gr
Fanii ploieșteni au fost reținuți în Grecia / Sursă foto: protothema.gr

Articol de - Publicat joi, 10 august 2023 14:56 / Actualizat joi, 10 august 2023 16:25

Șapte suporteri români din brigada „Knot 2004”, parte din galeria celor de la Petrolul Ploiești, au fost reținuți la vama elenă Promachonas, în timp ce încercau să intre în Grecia. Asupra acestora au fost găsite mai multe arme albe și materiale pirotehnice, dar și un tricou și o eșarfă în culorile favorite, detaliu care a facilitat identificarea acestora.

Fanii respectivi se îndreptau către Pireu, unde plănuiau să asiste la meciul Olympaikos Pireu - Genk, programat diseară, de la ora 22:00. Contextul e surprinzător la prima vedere, dar are o explicație cunoscută printre ultrași. 

Respectiva facțiune din galeria „lupilor galbeni” e înfrățită de mai mulți ani cu o brigadă din peluza lui Genk, intitulată „Geneche 2007”. Ultrașii Petrolului urmau să asiste la meci din mijlocul ultrașilor lui Genk, însă mai mult ca sigur nu vor mai ajunge la meciul din turul III al preliminariilor Europa League, ei fiind plasați în arest!

Altă seară cu violențe pe străzi » Ambuscadă pusă la cale înaintea meciului din Conference League
VIOLENȚE
Altă seară cu violențe pe străzi » Ambuscadă pusă la cale înaintea meciului din Conference League

7 suporteri Petrolul Ploiești, prinși cu arme albe și arestați la intrarea în Grecia

Potrivit informațiilor obținute de presa elenă, polițiștii din cadrul Subdirecției de Securitate din Serres, un oraș din nord-estul Greciei, au efectuat șapte arestări după perechezițiile efectuate în rândul huliganilor români, care se îndreptau către Pireu cu o dubă. Asupra acestora au fost identificate două cuțite, un clește cu tăietură longitudinală, boxuri, dar și spray-uri cu vopsea și materiale pirotehnice.

Acestora le-au fost întocmite dosare penale și, scriu ziariștii eleni, urmează să fie aduși în fața procurorului din Serres.

Relația apropiată dintre cei de la „Knot” și respectiva brigadă din peluza belgienilor e una de notorietate în lumea ultra' de la noi. Nu e prima oară când ultrașii prahoveni merg în afara hotarelor la meciurile celor de la Genk, acest lucru petrecându-se și la finalul lui iulie, la meciul de Champions League disputat de Genk în Elveția, cu Servette Geneva. 

7 suporteri români, prinși cu arme albe și arestați la vamă » Vor ajunge azi în fața procurorului
Ultrașii Petrolului și cei ai lui Genk se vizitează constant / Sursă foto: Facebook@ Peluza Latină

În trecut, belgienii au fost și ei prezenți în România, ba chiar au contribuit financiar pentru a o sprijini pe Petrolul, cumpârând bilete online la meciurile „găzarilor”.

Citește și alte știri din tenis: 

EXCLUSIV Rămâne o amenințare » Șumudică nu mai semnează cu U Cluj, într-un moment în care Bergodi e sub presiune la Rapid!

Două transferuri de ultimă oră în SuperLiga » CFR Cluj și-a cedat atacantul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
ionutplural
ionutplural  •  10 August 2023, 16:46

Cutitele le trebuiau sa taie salam si sunca, iar foarfeca era pentru cutia de pateu :))

temujin
temujin  •  10 August 2023, 16:20

I-a cam mâncat in partea dorsală (și cine știe s-ar putea să-i doară în viitor în aceeași parte dorsală - depinde doar de judecator). Dar de, sunt ultrași. Csf, ncsf.

VanBasten
VanBasten  •  10 August 2023, 15:42

In contextul mortii acelui suporter de la AEK, au cam pus-o ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează