INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  AS ROMA - SEVILLA

Jose Mourinho, anchetat de UEFA după finala Europa League cu Sevilla!

Articol de - Publicat vineri, 02 iunie 2023 17:58 / Actualizat vineri, 02 iunie 2023 20:10

UEFA îl anchetează pe Jose Mourinho, 60 de ani, antrenorul Romei, pentru atacul verbal dur față de arbitrul Anthony Taylor, dar și pe clubul giallorosso pentru conduită nesportivă și modul în care s-au comportat suporterii la Budapesta. Nici Sevilla nu va scăpa de sancțiunile forului continental.

UEFA a anunțat că a deschis proceduri disciplinare cu privire la finala Europa League dintre FC Sevilla și AS Roma, scor 1-1 în timpul regulamentar și 4-1 la penalty-uri. Antrenorul portughez José Mourinho a fost acuzat de insulte și limbaj abuziv la adresa arbitrului Anthony Taylor, episod petrecut în parcarea stadionul Ferenc Puskas din Budapesta. 

„Până și Rosetti a spus că a fost penalty, numai tu n-ai fost în stare să dai lovitura de la 11 metri”, „Nu se vede rușinea pe fețele voastre”, „Ești un nenorocit al naibii!” au fost cuvintele rostite de „The Special One", la adresa arbitrilor englezi, pe care îi acuză, în principal, că i-au refuzat un penalty la hențul în careu comis de Fernando. Întregul episod a fost filmat de ziariști după finalul partidei, în parcarea arenei maghiare.

Fanii Sevillei au invadat terenul

Pe lângă acuzația adusă lui Mourinho, Comisia de disciplină a UEFA a mai emis și alte capete de acuzare împotriva clubului roman, pentru aruncarea cu obiecte, folosirea torțelor, petardelor și altor materiale pirotehnice, deteriorarea sectoarelor de stadion unde au stat la meci și conduita nesportivă a echipei (numărul mare de cartonașe galbele primite). 

Nici FC Sevilla nu va scăpa de sancțiunile forului continenntal, care a deschis procedură disciplinară și contra andaluzilor pentru, invadarea terenului, aruncarea de obiecte, folosirea de articole pirotehnice în tribune și comportamentul nesportiv al echipei.

Ambuscadă împotriva arbitrului finalei Europa League la aeroport » Jignit, bombardat cu obiecte, împins
SEVILLA - ROMA 1-1, 5-4 la penalty-uri
Ambuscadă împotriva arbitrului finalei Europa League la aeroport » Jignit, bombardat cu obiecte, împins

Jose Mourinho nu vrea să plece de la Roma!

Mourinho a vorbit despre viitorul său la sqaudra giallorossa: „Vreau să rămân, dar jucătorii mei merită mai mult. Și eu merit mai mult. M-am săturat puțin să fiu antrenor, director de comunicații și să fiu cel care spune că am fost furați. M-am săturat să fiu atât de mult. Vreau să rămân, cu condiția să dăm mai mult. Sezonul viitor nu vom juca în Liga Campionilor și cred că este o veste bună.

Este paradoxal, însă nu avem încă o echipă de Liga Campionilor. Luni plec în vacanță. Dacă avem timp să vorbim cu conducerea până luni, discutăm. Dacă nu, o să plec în vacanță si vedem. Trebuie să lupt pentru băieții ăștia și să spun, obiectiv, că rămân!”. Jose Mourinho n-a păstrat medalia de argint și i-a dat-o unui suporter.

A fost un joc grozav, o finală grozavă, intensă și vibrantă și o înfrângere nefreaptă. Dar arbitrul părea spaniol... ne arăta într-una galben, galben, galben. Lamela ar fi trebuit să fie eliminat, dar la final a executat un penalty

- Jose Mourinho, antrenor AS Roma

Am spus acum câteva luni că dacă aș avea contacte cu alte cluburi le-aș spune proprietarilor, nu aș face nimic în secret. Am vorbit cu clubul în decembrie, când am avut oferta de la naționala Portugaliei. Până acum nu am negociat cu nimeni pentru că nu există nicio altă echipă. Mai am un an de contract cu Roma 

- Jose Mourinho, antrenor AS Roma

Citește și alte știri despre fotbalul internațional:

Un portar mai norocos decât Costel Pantilimon » Pep Guardiola mizează pe el în finala Cupei cu Manchester United

Oficial! Xavi a pornit ofensiva pentru vedeta dorită: „Mă urc în avion pentru el!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Don_Carlo
Don_Carlo  •  03 Iunie 2023, 00:53

Are dreptate sa se ia de arbitru. Penalty clar refuzat. VAR și mai hoți... niște marionete care acționează la comandă. S-a dus dracu fotbalul asociație

Vezi toate comentariile (1)
Comentează