INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  DECIZIE

Participă sau nu echipele saudite în Champions League? Șeful UEFA a lămurit lucrurile

Aleksander Ceferin, în dreapta / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Aleksander Ceferin, în dreapta / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat joi, 31 august 2023 16:37 / Actualizat joi, 31 august 2023 17:03

Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a anunțat că nici nu se discută planul ca saudiții să fie incluși în competițiile europene: „Numai cluburile continentale pot participa în Liga Campionilor, Europa și Conference League”. 

La jumătatea lunii iulie, când cluburile de la Riad și Jeddah începuseră o campanie de transferuri monstruoasă, site-ul italian Calciomercato susținea că UEFA plănuiește să-i ofere campioanei Arabiei Saudite dreptul de a juca în Champions League. Un wild-card, după modelul din tenis, începând chiar din sezonul viitor, când Liga se transformă radical.

Se profilează „grupa morții” în Liga Campionilor! Cum arată urnele pentru tragerea la sorți de azi
tragere la sorți
Se profilează „grupa morții” în Liga Campionilor! Cum arată urnele pentru tragerea la sorți de azi

Aleksander Ceferin: „Nici măcar nu am fost întrebați"

 Astăzi, într-un interviu pentru L'Equipe, președintele UEFA, avocatul Aleksander Ceferin, a dezmințit această variantă. 

„O societate media a abordat acest subiect fără ca măcar să ne întrebe. Numai cluburile europene pot participa în Liga Campionilor, Europa și Conference League”, a declarat Ceferin înaintea tragerii la sorți a grupelor noii ediții de Champions.

Aleksander Ceferin: „Mbappe și Haaland nu visează la Arabia Saudită”

Slovenul, 55 de ani, din 2016 liderul forului de la Nyon, nu e îngrijorat deloc de avântul ligii saudite, sprijinite total de autoritățile de la Riad. 

„Sunt jucători aflați spre sfârșitul carierei și cei care nu sunt suficient de ambițioși încât să vizeze competițiile de top. Din ce știu eu, Mbappe și Haaland nu visează la Arabia Saudită", a afirmat ironic șeful UEFA.

Ceferin: „Nu ne-ar putea amenința competițiile noastre” 

Acesta a completat: „Cei mai buni fotbaliști, aflați la apogeul artei lor, nu cred că se vor duce în Arabia Saudită. Când mi se vorbește de jucătorii plecați acolo, nimeni nu știe unde evoluează. 

Tot ce se întâmplă în Arabia Saudită interesează mass-media, nu și comunitatea fotbalului european. Vom vedea, însă nu cred nicio clipă că ne-ar putea amenința competițiile noastre”. 

Cum va arăta noua Ligă a Campionilor din 2024-2025 

Din toamna lui 2024, Champions League se va schimba radical. Numărul echipelor va crește de la 32 la 36 și nu vor mai fi împărțite în grupe, ci vor face parte dintr-o serie unică, fiecare formație urmând să joace în prima fază a competiției opt meciuri (în loc de 6, ca până acum) cu opt adversari diferiți, patru partide acasă, patru în deplasare.

La sfârșit se va face un clasament general, în funcție de punctele acumulate. Primele opt formații se vor califica direct în faza eliminatorie, locurile 9-24 se vor înfrunta într-un play-off. Sisteme similare vor fi aplicate și în Europa League și Conference League.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Furie la UEFA! Nu vor fi meciuri de peste 100 de minute în cupele europene: „E nebunie, e absurd, e tragedie” » Un nume mare din fotbal a protestat

Blaturi în cupele europene?! UEFA, alertată pentru două meciuri din Conference League

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (10)
firi
firi  •  01 Septembrie 2023, 01:27

Ce jurnalisti erau acolo de n au intrebat despre cazul evreiesc ?

steauaefcsb
steauaefcsb  •  31 August 2023, 20:28

Pai in liga campionilor,participa si echipe care nu au treaba cu a fi campioana,de ce sa nu participe si astia?

arad4ever
arad4ever  •  31 August 2023, 18:13

"Numai cluburile continentale pot participa in Liga Campionilor , Europa League sau Conference League " ... pe bune , asta a fost repetent la Geografie ? Israel + cel 5-6 tari ex-sovietice care fac parte din Asia toata ziua , participa fara probleme . Acum ori lasi doar Europa ori lasi si pe altii , nu poti dupa cum bate vantul

Vezi toate comentariile (10)
Comentează