INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ASTANA - CFR CLUJ 2-3 LA GENERAL

ASTANA - CFR CLUJ // EXCLUSIV Campioana a luat doi observatori LPF în deplasarea din Kazahstan! Reacția juristului Ligii: „Am fost invitați oficial. Nu știu de ce m-ați sunat, ne cunoaștem?”

Articol de - Publicat vineri, 19 iulie 2019 21:54

Campioana CFR Cluj a luat doi observatori LPF în deplasarea din Kazahstan, chiar avocatul și juristul Ligii: ambii au fost observatori la câte trei jocuri ale campioanei în ultimul sezon.

CFR a reușit să întoarcă, miercuri, rezultatul negativ din Kazahstan, 3-1 cu Astana după un 0-1 în fostul oraș sovietic. O călătorie pe care ardelenii o doresc uitată, un meci modest contra unei formații care, în retur, și-a arătat limitele și carențele. 

Nu toți cei care s-au deplasat alături de gruparea din Gruia au doar amintiri neplăcute. Pentru că, la invitația clubului clujean, în Kazahstan au zburat și doi oficiali ai Ligii Profesioniste de Fotbal. Ba chiar doi observatori! E vorba de avocatul Paul Mincu și juristul Constantin Stătescu.

"Grandomanie arhitectonică"

Cei doi au salutat deplasarea cu fotografii din orașul care a devenit, din 2019, Nursultan, în onoarea fostului președinte kazah Nursultan Nazarbaiev. Din orașul devenit capitală după mutarea acesteia de la Alma-Ata în 1997.

Mincu și Stătescu s-au fotografiat în tribunele stadionului Astana Arena, acolo unde apar alături de directorul sportiv al CFR-ului, Bogdan Mara. Dar și pe străzi, unde au fost impresionați de sala centrală de concerte, care a costat 120 de milioane de euro, de turnului Baiterek, înalt de 105 metri, ori de Nur Alem, cea mai mare clădire în formă sferică din lume.

"Sărăcie pe acolo. Chiar nu știu unde ne va împinge această grandomanie arhitectonică", a comentat și Justin Ștefan, secretarul general al LPF. 

"Ne cunoaștem?"

Cu toate că deplasarea a fost suportată de CFR Cluj, cei doi oficiali nu au părut deloc deranjați de un posibil conflict de interese. Dacă Paul Mincu nu a dorit să ofere un răspuns la întrebările Gazetei Sporturilor, Constantin Stătescu a punctat că nu i se pare "imoral" să meargă într-o deplasare a unei echipe de Liga 1, chiar dacă este observator de joc. "Este o practică uzitată de multe echipe din prima ligă, nu văd care este problema. Nu știu de ce m-ați sunat, ne cunoaștem?", a reacționat Stătescu.

Observatori la 6 meciuri

În sezonul 2018-'19, Constantin Stătescu și Paul Mincu au fost observatori la câte trei jocuri ale celor de la CFR Cluj. Constantin Stătescu doar la partide cu Craiova, în timp ce Mincu la meciuri cu echipe de play-off. 

Paul Mincu: 
- CFR CLUJ - FCSB 1-1, etapa a 8-a, 16 septembrie 2018 
- Astra - CFR CLUJ 1-2, etapa a 11-a, 6 octombrie 2018 
- Viitorul - CFR CLUJ 0-1, etapa a 2-a play-off, 16 martie 2019 

Constantin Stătescu: 
- CFR CLUJ - U Craiova 0-0, etapa a 10-a, 1 octombrie 2018 
- U Craiova - CFR CLUJ 0-0, etapa a 4-a play-off, 7 aprilie 2019 
- CFR CLUJ - U Craiova 1-0, etapa a 9-a play-off, 12 mai 2019

Observator la Viitorul - Dinamo 5-0

După revenirea în România, Paul Mincu a fost delegat ca observator la cel mai atractiv meci al primei etape, Viitorul - Dinamo, încheiat cu 5-0. Partida de la Ovidiu a fost întreruptă în repriza a doua după ce câțiva fani ai "câinilor" au intrat pe teren, iar alții au rupt gardurile peluzei arenei centrale din Academia Hagi. Comisia de Disciplină a amânat cazul pentru 24 iulie, până după etapa a 2-a.

Dan Petrescu, dezlănțuit după calificare: „Cine mă judecă? Unii care nu au făcut nimic! M-am săturat de trofee și de câți bani am făcut”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (47)
mosvasile
mosvasile  •  20 Iulie 2019, 19:22
Postat de juliusmad pe 20 Iulie 2019, 09:37

si ne mai intrebam de ce sunt eliminati de dudelange si cum castiga campionate :)))))

I-auza-i nene pe fcsb-isti!Ca de ce i-a luat pa amaratii aia doi de la Liga!Ca nu stiu ce smecherii ar fi aia in stare sa faca!Zaau!Dar sa ne zica atunci ce parere au de faptul ca Justin Stefan-secretarul general de la Liga-este...fostul avocat al clubului lui Becali!Cat despre Iorgulescu-care a fost"ales"cu efortul lui Gigi-cica pentru ca e "prieten de mic"!

rumunek
rumunek  •  20 Iulie 2019, 15:25

Am văzut că termenul din comentariul anterior a fost considerat vulgar, de aceea încerc o variantă mai delicată: pupindosism...

rumunek
rumunek  •  20 Iulie 2019, 15:23

Încă ceva, cu referire la valoarea celor de la Astana, dată de bugetul de 50 de milioane. Verificați vă rog valoarea celor 2 loturi, Astana și CFR, pe transfermarkt. Știu, nu e lege ce scrie acolo, e totuși aceeași măsură pentru lucrurile comparate. Chestia cu bugetul e simplă, a crescut valoarea lui Budescu de 5 ori dacă a plecat la arabi pe salariu de 5 ori mai mare? Nu, dar altfel nu se ducea acolo. La fel e și în Kazahstan, China, USA, fotbalistic vorbind.

Vezi toate comentariile (47)
Comentează