INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR

Analiză Dezamăgirea Benfica: motivele unei prăbușiri. După un sezon în care a cucerit titlul și a bătut recorduri în Ligă, acum e la pământ în Europa!

Benfica, în genunchi în Liga Campionilor Foto: Imago
Benfica, în genunchi în Liga Campionilor Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 09 noiembrie 2023 16:21 / Actualizat joi, 09 noiembrie 2023 18:01

Cu același antrenor, Roger Schmidt, care devenea campion al Portugaliei și atingea „sferturile” Champions League în 2022-2023, dar fără patru jucători esențiali, portarul Vlachodimos, fundașul stânga Grimaldo, mijlocașul central Fernandez și vârful Ramos, Benfica a pierdut toate cele patru meciuri din grupele Ligii. Ultimul, 1-3 cu Real Sociedad. Echipa e deja eliminată din CL!

O echipă care a impresionat în sezonul trecut, și în Portugalia, și în Europa, e la pământ acum, prăbușită, fără reacție, învinsă pe linie în Champions League, campioana lusitană eliminată din Ligă după doar patru etape. Benfica!

Benfica a zburat la mare înălțime în 2022-2023. Multe recorduri!

În vara lui 2022, Roger Schmidt devenea al doilea antrenor german din istoria clubului, după Jupp Heynckes. Semna atunci pe doi ani, contract prelungit ulterior până în 2026.

„Tricolorii” cad pe capete » Al treilea internațional cu probleme medicale: Edi nu se va putea baza nici pe el
ROMÂNIA
„Tricolorii” cad pe capete » Al treilea internațional cu probleme medicale: Edi nu se va putea baza nici pe el

În prima stagiune pe „Da Luz", neamțul venit de la PSV Eindhoven a făcut spectacol. A câștigat primele 13 partide în campionat și Ligă, cel mai bun start de sezon al roș-albilor în ultimii 39 de ani. La mijlocul acelei toamne, a trecut și de FC Porto, o victorie așteptată de 10 întâlniri în „Clasic".

A cucerit titlul și a uluit Champions: prima formație portugheză cu 10 întâlniri la rând fără eșec în CL, tot prima cu două prezențe consecutive în „sferturi", reușind și cele mai mari scoruri din istoria sa, acasă (5-1 cu Bruges) și în deplasare (6-1 cu Maccabi Haifa), în competiția continentală. A încheiat pe locul 1 o grupă cu PSG (două egaluri) și Juventus (două succese)!

În acea stagiune, a vândut jucători de 271 de milioane de euro, investind 114 milioane în mercato.

Benfica a intrat în colaps fără patru lideri ai echipei. Mai multe eșecuri ca în tot sezonul precedent

Față de 2022-2023, Benfica a pierdut patru dintre cei mai buni „vulturi", portarul Odysseas Vlachodimos (vândut la Nottingham), fundașul stânga Alex Grimaldo (Leverkusen), mijlocașul central Enzo Fernandez (Chelsea) și vârful Goncalo Ramos (PSG).

Și Schmidt nu a mai putut păstra ritmul atins înainte. Echipa a intrat în colaps în Ligă, eșuând în toate cele patru partide jucate: 0-2 cu Salzburg (a), 0-1 cu Inter (d), 0-1 (a) și 1-3 (d) cu Real Sociedad. Zero puncte, golaveraj 1-7!

Adăugând și 2-3 cu Boavista, în campionat, are deja cinci înfrângeri în toate competițiile, cu una mai mult decât în tot sezonul anterior!

Antrenor Benfica: „E numai vina mea". Star Benfica: „Responsabilitatea e numai a noastră"

„În patru partide de Champions, n-am fost la nivelul nostru în niciuna și suntem eliminați! E numai vina mea", a declarat tehnicianul. În timp ce Angel Di Maria, întors în vară la Lisabona după 13 ani, a spus altceva: „Nici antrenorul Schmidt, nici președintele Rui Costa nu pot fi făcuți vinovați. Responsabilitatea e numai a noastră, a jucătorilor".

S-ar putea repeta situația din 2017-2018. Atunci, avându-l pe bancă pe Rui Vitoria, Benfica s-a predat definitiv, fiind învinsă în toate cele șase dueluri din grupele Ligii: 1-2 (a) și 0-2 (d) cu ȚSKA Moscova, 0-5 (d) și 0-2 (a) cu Basel, 0-1 (a) și 0-2 (d) cu Manchester United. Ultimul loc la final, golaveraj 1-14!

20de ani au trecut de când Benfica nu mai primise două goluri în primele 15 minute în Europa, cum s-a întâmplat la 1-3 cu Real Sociedad

3goluri a mai primit Benfica o singură dată în actuala stagiune: pe 14 august, 2-3 cu Boavista, la Porto, în campionatul lusitan

Citește și

RMN-ul a confirmat astăzi: Dennis Man s-a accidentat și NU va juca în „dubla” decisivă pentru calificarea la Euro 2024!
Israel - România
RMN-ul a confirmat astăzi: Dennis Man s-a accidentat și NU va juca în „dubla” decisivă pentru calificarea la Euro 2024!
Jucătorii israelieni, puternic afectați fizic și psihic înaintea celor 4 meciuri din noiembrie: „Nu o să mint că sunt în formă”+ Un singur antrenament împreună!
PRELIMINARII EURO 2024
Jucătorii israelieni, puternic afectați fizic și psihic înaintea celor 4 meciuri din noiembrie: „Nu o să mint că sunt în formă”+ Un singur antrenament împreună!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  10 Noiembrie 2023, 07:20

ok. si care e motivul ????

Vezi toate comentariile (1)
Comentează