INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BORUSSIA DORTMUND - ATLETICO MADRID 4-2 (5-4 LA GEN.)

GALERIE FOTO Seară de poveste la Dortmund! Borussia merge în semifinale, după un meci nebun cu Atletico Madrid, cu 3 răsturnări și 6 goluri

Borussia Dortmund - Atletico Madrid, foto: Getty Images +11   FOTO
Borussia Dortmund - Atletico Madrid, foto: Getty Images

Articol de - Publicat marti, 16 aprilie 2024 23:54 / Actualizat miercuri, 17 aprilie 2024 00:10

Borussia Dortmund a învins-o pe Atletico Madrid, scor 4-2 (5-4 la general), la capătul unui meci nebun cu 3 răsturnări de scor. Nemții răstoarnă handicapul de un gol, obținut de spanioli în meciul tur (2-1), și se califică în semifinalele Ligii Campionilor, unde o vor întâlni pe PSG, echipă pe care au înfruntat-o și în grupele competiției.

Începutul de meci a fost cu adevărat incendiar, Sabitzer, servit perfect în mijlocul careului, s-a precipitat în momentul preluării și a tras în blocajul unui apărător. Două minute mai târziu, Alvaro Morata a scăpat singur cu Kobel, dar nu a găsit drumul spre gol. Lobul spaniolului a trecut pe lângă bara din stânga portarului.

GALERIE FOTO. Borussia Dortmund, calificare de poveste în fața lui Atletico

Dortmund - Atletico, sferturi Liga Campionilor. foto: Getty Images
Dortmund - Atletico, sferturi Liga Campionilor. foto: Getty Images
Dortmund - Atletico, sferturi Liga Campionilor. foto: Getty Images
Dortmund - Atletico, sferturi Liga Campionilor. foto: Getty Images
Dortmund - Atletico, sferturi Liga Campionilor. foto: Getty Images
+7 FOTO

Nemții aveau să deblocheze tabela în minutul 34. Hummels a trimis o pasă peste apărarea adversă, mingea a ajuns la Julian Brandt, care l-a driblat pe Witsel, apoi l-a învins pe Oblak cu un șut la colțul scurt. Portarul spaniolilor putea face mai mult.

Cinci minute mai târziu, tânărul Ian Maatsen dubla avantajul gazdelor, spre bucuria celor peste 80.000 de suporteri prezenți pe Signal Iduna Park. Jan Maatsen a fost servit de Sabitzer, a pătruns în careu printre doi adversari și a înscris cu un șut puternic la colțul lung. În acest moment, la 2-0, Dortmund era calificată.

Atletico Madrid și-a subordonat adversara în debutul părții secunde

Rămași datori în prima repriză, spaniolii s-au transformat după pauză. Hermoso a trimis spre poartă după o lovitură de colț, mingea a ajuns în piciorul lui Hummels. Neamțul a încercat să respingă, dar execuția acestuia a fost defectuoasă și asta s-a văzut pe tabela de marcaj, Atletico a redus din diferență!

În minutul 57 Correa a ratat o ocazie imensă care a amintit de cea a lui Morata din debutul meciului. Scăpat singur cu Kobel, argentinianul a trimis pe lângă poartă.

Echipa lui Simeone a egalat la faza din minutul 64. Angel Correa a pasat în faza porții pentru Riquelme, al cărui șut a fost apărat de Kobel. Mingea a ajuns din nou la Correa, care din a doua încercare, a marcat pentru 2-2. La acest scor, Atletico era din nou calificată în semifinale.

Borussia Dortmund a „renăscut” când nimeni nu se mai aștepta

Meciul avea să ia o întorsătură incredibilă. Chiar dacă Atletico părea că zburdă pe teren în a doua repriza, Dortmund a preluat din nou conducerea prin Fullkrug. Sabitzer a centrat din partea stângă, iar „turnul” nemților a trimis o lovitură de cap perfectă. Bară-gol! După doar 3 minute, Sabizer avea să înscrie golul de 4-2, care o duce pe Dortmund în semifinale.

După un meci în care soarta calificării s-a răsturnat de 3 ori, Borussia merge mai departe. Pentru elevii lui Terzic urmează duelul cu PSG, care a reușit și ea o remontada de senzație chiar pe terenul Barcelonei.

FINAL. Borussia Dortmund - Atletico Madrid 4-2

Borussia Dortmund - Atletico Madrid, echipele de start:

Dortmund (4-2-3-1): Kobel - Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen - Sabitzer, Can - Adeyemi, Brandt, Sancho - Fullkrug
Rezerve: Lotka, Meyer, Bynoe, Duranville, Moukoko, Nmecha, Ozcan, Reus, Sule, Watjen, Wolf
Antrenor: Edin Terzic

Atletico (5-3-2): Oblak - Molina, Witsel, Gimenez, Hermoso, Azpilicueta - Llorente, Koke, de Paul - Morata, Griezmann
Rezerve: Gomis, Moldovan, Barrios, Correa, Gabriel Paulista, Mandava, Saul, Nino, Riquelme, Savic, Vermeeren
Antrenor: Diego Simeone

Match Quiz FCSB - Rapid

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul FCSB - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Match Preview Borussia Dortmund - Atletico Madrid » Returul „sferturilor” din Liga Campionilor

Citește și alte știri:

Ce au scris spaniolii după ce Istvan Kovacs a fost delegat la Barcelona - PSG: „Nu degeaba a fost rezervă în finala Ligii Campionilor din sezonul trecut”
BARCELONA - PSG
Ce au scris spaniolii după ce Istvan Kovacs a fost delegat la Barcelona - PSG: „Nu degeaba a fost rezervă în finala Ligii Campionilor din sezonul trecut”
Ce o așteaptă pe Real Madrid în returul de pe Etihad, din „sferturile” Ligii Campionilor
MANCHESTER CITY - REAL MADRID
Ce o așteaptă pe Real Madrid în returul de pe Etihad, din „sferturile” Ligii Campionilor

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
magic4ever
magic4ever  •  17 Aprilie 2024, 03:56

Bine ca a fost eliminata Atletico

demostene1
demostene1  •  17 Aprilie 2024, 03:19

la 2-0 comentatorii aproape ca nu stiau cum sa incurajeze atletico. cand s-a facut 2-2 zici ca erau fani de mici ateltico, iar cand borussia a facut 4-2 incepeau deja sa vorbeasca de cum atletico intoarce scorul. foarte subiectivi.

tk2014
tk2014  •  17 Aprilie 2024, 00:21

smechera borussia, care s-a calificat de pe primul loc intr-o grupa cu psg, milan si newcastle. intensitate prea mare pt atletico.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează