INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FC PORTO - ȘAHTIOR 5-3

Brigada lui Istvan Kovacs, nota 2 în Record » Asistentul Marinescu și-a prezentat scuzele, însă portughezii nu l-au iertat

Istvan Kovacs îi arată cartonașul galben lui Sergio Conceicao / Foto: Imago
Istvan Kovacs îi arată cartonașul galben lui Sergio Conceicao / Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 14 decembrie 2023 09:34 / Actualizat joi, 14 decembrie 2023 19:41

Presa portugheză nu i-a iertat pe „centralul” Istvan Kovacs și pe asistentul Vasile Marinescu pentru confuzia creată la primul gol al lui Șahtior, când FC Porto conducea (doar) cu 1-0.

Meciul lui FC Porto cu Șahtior Donețk s-a încheiat cu bine pentru portughezi. Au câștigat mai clar decât o arată scorul final, 5-3, și sunt în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Final dramatic în „grupa morții” din UCL! Noroc incredibil pentru PSG, Barcelona s-a făcut de râs în Belgia + cum arată urnele pentru „optimi” și când are loc tragerea
ETAPA 6
Final dramatic în „grupa morții” din UCL! Noroc incredibil pentru PSG, Barcelona s-a făcut de râs în Belgia + cum arată urnele pentru „optimi” și când are loc tragerea

Dar brigada de arbitri, cu Istvan Kovacs la centru, Vasile Marinescu și Ovidiu Artene la linii, a ieșit șifonată din cauza fazei petrecute în minutul 29, la scorul de 1-0 pentru amfitrioni.

Vasile Marinescu s-a grăbit să ridice steagul, Istvan Kovacs a lăsat faza să curgă

Pe atacul lui Șahtior, asistentul Marinescu s-a grăbit să semnalizeze o aparentă poziție de ofsaid la ucraineanul Zubkov, iar apărătorii lui Porto s-au oprit. Kovacs, în schimb, a făcut semn ca jocul să continue, Zubkov a centrat în fața porții, iar Sikan a trimis balonul în plasă.

Golul a fost validat, după analiza VAR, dar jucătorii lui Sergio Conceicao l-au asaltat cu proteste pe „centralul” din Carei, reproșându-i faptul că el și Marinescu i-au pus pe picior greșit prin deciziile luate.

Record: „Reacția asistentului n-a fost la nivelul celor așteptate în această competiție”

„Nu este o «eroare de arbitraj» (în conformitate cu Legile Jocului), dar reacția unuia dintre asistenții săi la primul gol al lui Șahtior nu a fost la nivelul celor așteptate în această competiție.

A existat și o infracțiune înaintea celui de-al doilea gol al echipei ucrainene. Nefericit”, l-a încondeiat reputatul cotidian Record pe Kovacs. Jurnaliștii portughezi i-au dat nota 2, pe o scară de la 1 la 5, dar e un calificativ pentru întreaga brigadă.

Un al cotidian portughez, O Jogo, a comentat astfel gafa din minutul 29: „Seara de miercuri a avut totul pentru a fi liniștită pentru echipa de arbitri, dar primul asistent, Vasile Florin Marinescu, a complicat-o la golul de 1-1.

Din tribune a venit un cor de fluierături și, lângă bancă, a plouat cu cartonașe galbene pentru Sérgio Conceição, Vítor Bruno, Zaidu și Cláudio Ramos. După pauză, arbitrul István Kovács a vorbit cu Pepe și Zaidu, în ceea ce părea a fi o explicație a deciziei.”.

Sergio Conceicao spune că Vasile Marinescu și-a prezentat scuzele

Reporterii O Jogo au stat de vorbă și cu antrenorul Sergio Conceicao. „Asistentul și-a prezentat scuze, pentru că a ridicat steagul și jucătorii s-au oprit, dar noi primiserăm deja golul și nu era nimic de făcut, ceea ce nu este corect", a comentat antrenorul lui FC Porto.

Mai puteți citi:

Prima reacție a lui Xavi, după ce Laporta s-a băgat peste el la echipă: „Am vorbit două ore cu președintele”

Detalii de culise: cum a pus Gigi Becali mâna pe vedeta echipei » Fanii sunt revoltați și amenință cu boicotul, din cauza sumei de transfer

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
uiuiui
uiuiui  •  14 Decembrie 2023, 18:58

asta se intimpla des in Premier League si nu se opreste nimeni pina centralul nu fluiera si se verifica prin VAR pe urma. portughejii sint obisnuiti sa joace golaneste si in echipele britanice, ca de ex. Bruno Fernandez de la ManUn, proteste nesfirsite tot meciul pentru te miri ce si in schimb calca pe cine poate. la Wolwerhamton e la fel, de fapt portughejii astia joaca mai murdar ca sirbii si in campionat si bineinteles arbitru e responsabil pt. orice.

1945sv0509
1945sv0509  •  14 Decembrie 2023, 18:35

Oare mai exista si alte opinii decat cele ale unor obscure publicatii portugheze?

Ss21
Ss21  •  14 Decembrie 2023, 12:21
Postat de JanosHorvath07 pe 14 Decembrie 2023, 11:41

Ce clickbait urat, nota 2 a fost pentru intreaga brigada, nu pentru Kovacs. Singurul vinovat pentru situatie este tusierul, Kovacs nu a facut decat sa-i corecteze greseala de amator, intr-un timp foarte scurt, dovedind prezenta de spirit. Si bine a facut, intrucat s-a vazut la VAR ca nu a fost offside. Jucatorii de la Porto ar trebui sa invete ca jocul se opreste doar la fluierul arbitrului, iar Kovacs ar trebui felicitat pentru decizie, nu criticat, asa cum l-a felicitat fostul mare arbitru portughez Duarte Gomes tot intr-o publicatie portugheza. Declaratia lui de ce nu ati preluat-o? E o intrebare retorica, stiu de ce. Mi se pare incredibil cum puteti transforma o decizie corecta intr-un lucru negativ, presa, prin definitia ei, ar fi trebuit sa relateze adevarul absolut, nu sa-l ascunda si sa-l transforme in minciuni si manipulare.

Valoarea unui arbitru nu e data de etnie, numitul Tartalek e pe buna dreptate contestat datorita greselilor si arogantei aratate, pt voi tot ce e maghiar trebuie adulat......eu prefer sa-mi aduc aminte de un nume mare din arbitraj, Sandor Puhl, al nostru Tartalek nu o sa-i ajunga vreodata nici la degetul mic in ceea ce priveste valoarea si verticalitatea. Un arbitru mare nu este nici contestat nici contestabil, asta se castiga in timp cu o cariera impecabila, rarele greseli nu pot umbri o activitate glorioasa. Tartalek deja e compromis, spatele lui se numeste Vassaras, Burleanu, cu intregul fief de nemernici. Am scapat de dracu' si am dat de ta-su!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează