INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SCANDAL

Cine a decis ca Bașakșehir să nu revină pe teren » Totul s-a aflat acum: „A ridicat vocea”

Demba Ba, 35 de ani, atacantul lui Bașakșehir, a dezvăluit care au fost discuțiile din vestiar, imediat după ce turcii și cei de la PSG au părăsit terenul în urma replicii lui Sebastian Colțescu la adresa lui Pierre Webo: „Ăla negru”. +11   FOTO
Demba Ba, 35 de ani, atacantul lui Bașakșehir, a dezvăluit care au fost discuțiile din vestiar, imediat după ce turcii și cei de la PSG au părăsit terenul în urma replicii lui Sebastian Colțescu la adresa lui Pierre Webo: „Ăla negru”.

Articol de GSP - Publicat sambata, 12 decembrie 2020 19:42 / Actualizat sambata, 12 decembrie 2020 19:59

Demba Ba, 35 de ani, atacantul lui Bașakșehir, a dezvăluit care au fost discuțiile din vestiar, imediat după ce turcii și cei de la PSG au părăsit terenul în urma replicii lui Sebastian Colțescu la adresa lui Pierre Webo: „Ăla negru”.

„Vorbeam unii cu alții în vestiar, apoi cineva a ridicat vocea și a zis «Ori ieșim toți, ori nu iese nimeni!». Era Enzo Crivelli (n.r. colegul Ba). Am rămas surprins. Împreună am decis că nu trebuie să mai revenim pe teren. Am conchis că în fotbal nu e loc pentru rasism, iar astfel de lucruri vor continua dacă nu luăm atitudine. 

Enzo a spus că nu va mai juca, indiferent de riscuri, apoi toți am fost alături de el. În fine, știți ce s-a întâmplat ulterior. Partida s-a reluat a doua zi”, a declarat Demba Ba, citat de goal.com.

Cine a decis ca Bașakșehir să nu revină pe teren » Totul s-a aflat acum: „A ridicat vocea”

Demba Ba alături de Crivelli

Brigada lui Ovidiu Hațegan, în centrul unui scandal de rasism

În minutul 14 al meciului dintre PSG și Bașakșehir, după mai multe proteste de pe banca turcilor, Colțescu l-a informat pe Hațegan că trebuie să elimine pe cineva. L-a indicat pe Webo, folosind un apelativ rasist: „Băi, băi, ăla negru”. Turcii au înțeles ce a spus arbitrul român și au răbufnit: „De ce ai zis negru?!”. 

Jucătorii lui Bașakșehir au părăsit terenul, strigând: „La naiba, vrem puțin respect! Asta nu e normal!”. Cei de la PSG s-au alăturat protestului și au mers la rândul lor spre cabine. Partida s-a reluat o zi mai târziu, cu o altă brigadă de arbitri, și a fost câștigată de francezi, scor 5-1. UEFA anchetează în aceste zile cazul și urmează să anunțe o decizie în zilele următoare.

FOTO. Scene nemaivăzute în istoria Ligii Campionilor: Bașakșehir și PSG au părăsit terenul, după o replică rasistă a lui Sebastian Colțescu

+7 FOTO

Citește mai multe știri despre scandalul de rasism din Liga Campionilor:

Edi Iordănescu, poziție categorică: „Nu e vorba de rasism la Colțescu, niciodată! Trebuie să-l susținem”

Un fost campion cu Steaua intervine în scandalul de rasism: „O să vorbesc cu Webo, vreau să lămurim ceva”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (121)
iobag
iobag  •  13 Decembrie 2020, 13:18

https://www.france24.com/en/americas/20201208-biden-picks-retired-general-lloyd-austin-as-first-black-pentagon-chief

basistul
basistul  •  13 Decembrie 2020, 10:16

Pentru ce sa plateasca Coltescu? Ce regula a incalcat? ...:)) Uitati mai jos ... ce considera Justitie ... tradatorii iohannisti, pnlisti si usristi ... din Ardealul Tortionar ... Galben! ...:))

dodo001
dodo001  •  13 Decembrie 2020, 10:02

Cum necum, Coltescu trebuie sa plateasca pentru gafa comisa. Este incununarea unui comportament adunat de-alungul anilor. Si in liga 1 el era un mic dictator, impartea cartonase, jignea pe toata lumea indiferent ce calitate avea. Putine sunt echipele care nu au avut de suferit de pe urma lui Coltescu. Poate aceasta situatie a fost exploatata la maxim de catre acesti arbitrii francezi care in mod calm au actionat miseleste impotriva CFR-ului care in opinia mea, merita calificarea in primăvara europeana. Dar, sa multumim CFR-ului pentru ca ne-a prilejuit astfel de meciuri, pentru emotia pana in ultima secunda. Asteptam si alte cluburi sa se ridice si sa participe la marile competitii europene, sa speram ca vom avea astfel de partide si anul viitor. Multumim CFR! Succes pe mai departe!

Vezi toate comentariile (121)
Comentează