INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STATISTICĂ

Sfârșitul unei ere » Prima ediție de Liga Campionilor din ultimii 20 de ani fără Cristiano Ronaldo sau Lionel Messi

Lionel Messi și Cristiano Ronaldo, în timpul unui FC Barcelona - Juventus. 
Foto: Imago
Lionel Messi și Cristiano Ronaldo, în timpul unui FC Barcelona - Juventus. Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 20 septembrie 2023 08:57 / Actualizat miercuri, 20 septembrie 2023 08:57

Marți, a început ediția din acest sezon a Ligii Campionilor, una în care niciunul dintre Cristiano Ronaldo (38 de ani) și Lionel Messi (36 de ani), cei mai importanți jucători din lume din ultimii 20 de ani, nu a luat startul. 

Câștigători a 12 Baloane de Aur, Cristiano Ronaldo și Lionel Messi au dominat fotbalul european în ultimii 20 de ani. Acum, niciunul dintre ei nu mai evoluează pe „Bătrânul Continent”. Argentinianul a ajuns la Inter Miami, în SUA, în timp ce portughezul a devenit jucătorul lui Al Nassr Riyadh.

Metode șocante la naționala U21 a României! » Pentru ce erau treziți jucătorii la ora 7:00 și ce au fost nevoiți să îndure la antrenamente
ROMÂNIA U21
Metode șocante la naționala U21 a României! » Pentru ce erau treziți jucătorii la ora 7:00 și ce au fost nevoiți să îndure la antrenamente

Ediția din acest sezon a Ligii Campionilor este însă una specială, fiind prima după 20 de ani în care nici unul dintre cei doi nu participă, informează statisticienii de la Opta Joe. 

Prima ediție de Liga Campionilor din ultimii 20 de ani fără Cristiano Ronaldo și Lionel Messi

Cristiano Ronaldo a debutat în Liga Campionilor în sezonul 2002-2003, într-o remiză dintre Sporting Lisabona și Inter, scor 0-0, în play-off-ul competiției. Italienii aveau să meargă în grupe după 2-0 la general.

Debutul în grupele Ligii Campionilor și l-a făcut însă în tricoul lui Manchester United. Pe 1 octombrie 2003, englezii erau învinși pe terenul lui VFB Stuttgart, scor 1-2. 

Avea să adune, în tricoul lui Manchester United, Real Madrid și Juventus, 183 de meciuri în Liga Campionilor. Este cel mai bun marcator din istoria competiției, cu 140 de goluri. A câștigat trofeul de 5 ori: o dată cu Manchester United și de 4 ori cu Real Madrid. 

De cealaltă parte, Lionel Messi a debutat în Liga Campionilor în tricoul lui FC Barcelona pe data de 7 decembrie 2004, într-o înfrângere suferită de catalani în deplasarea cu Șahtior Donețk, scor 0-2, în faza grupelor. 

Argentinianul a adunat, în Liga Campionilor, 163 de prezențe, pentru FC Barcelona și PSG. A înscris de 129 de ori, reușind să cucerească trofeul în 4 rânduri, toate cu trupa catalană, în 2006, 2009, 2011 și 2015. 

Citește și: 

Mauzirio Sarri era sigur că Ivan Provedel va marca golul egalizator: „Ar fi fost o blasfemie să nu plecăm cu niciun punct”

Putea fi golul sezonului în Liga Campionilor » Rafa Leao a vrut să aplice umilința supremă, dar s-a făcut de râs!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
AmuzantulTrollescu
AmuzantulTrollescu  •  20 Septembrie 2023, 12:37

Putem punem lacatul pe fotbal. Pai ce sa vedem? Cum da Hochland 3 tap-in-uri pe meci? El si Florin Tanase. Messi si Ronaldo au fost ultimii fotbalisti adevarati. Si dupa ei...vai de capul lor! Numai mediocri supraevaluati, in frunte cu brotacul pederast si pomanagiul blondin!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează