INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA

VIDEO Dezvăluire după 17 ani » Lecția primită de un UEFAntastic de la David Beckham: „Jucătorii români nu fac asta niciodată”

David Beckham în Steaua - Real Madrid 2006, foto: GSP
David Beckham în Steaua - Real Madrid 2006, foto: GSP

Articol de - Publicat marti, 02 aprilie 2024 15:02 / Actualizat marti, 02 aprilie 2024 16:38

Sorin Paraschiv (42 de ani) juca, în toamna lui 2006, un meci istoric pentru roș-albaștii în fața celor de la Real Madrid, în grupele Ligii Campionilor. UEFAntasticul și-a amintit de întânirea, pentru prima dată, cu David Beckham, unul dintre starurile „galacticilor” la acea vreme.

Duelul s-a terminat 0-1, după autogolul lui Bănel Nicoliță, care a făcut înconjurul planetei. Căpitan în acel meci ca urmare a accidentării lui Mirel Rădoi, Paraschiv spune că a rămas impresionat de modul madrilenilor de a juca și a primit o adevărată lecție de fotbal.

Pentru fostul mijlocaș defensiv, a reprezentat meciul carierei. Înaintea tragerii la sorți, fostul fotbalist retras în 2014 a avut o premoniție neașteptată în privința adversarelor din gripă.

Gigi Becali a dezvăluit o ofertă amețitoare pentru Florinel Coman » Primește un salariu dublu dacă semnează
FCSB
Gigi Becali a dezvăluit o ofertă amețitoare pentru Florinel Coman » Primește un salariu dublu dacă semnează

Sorin Paraschiv și lecția de fotbal de la David Beckham

Sorin Paraschiv este de părere că momentul 2006 a fost cel mai important pentru el și colegii lui care constituiau un grup unit la Steaua, cum se numea formația la acea vreme.

David Beckham a fost cel care l-a impresionat cel mai mult, mai ales pentru perseverența sa din joc.

„Pe Beckham l-am văzut, intra o dată în posesia mingii, dar până să intre în posesia mingii, el făcea zece sprinturi, dar la maxim. Pleca, venea. Nu o primea, nu se supăra. Venea mingea la Salgado, el făcea un sprint de 20 de metri, demarcare falsă, venea la minge, nu o primea.

La noi mentalitatea asta nu există. Faci o dată o mișcare falsă, un sprint și apoi zici «nu o mai fac, mă, că oricum nu o dă ăla». Ei, Beckham întruna făcea asta. A primit mingea după al 15-lea sprint în care nu a primit mingea, centrare în fața porții... gol.

De-aia sunt mari, mentalitatea lor îi face să fie acolo unde sunt și de-aia noi nu vom putea fi la nivelul lor. Și o dată nu i-a atras atenția lui Salgado. Mereu liniștiți. Nu știu dacă ții minte, la primul gol aruncă cineva cu un telefon în teren. A luat Guti telefonul, frumos și l-a pus acolo”, a declarat Sorin Paraschiv la „Un Podcast”.

VIDEO. Cum l-a impresionat Beckham pe Sorin Paraschiv

Grupul unit, cheia succesului pentru UEFAtastici

Ultima dată președinte la Foresta Suceava, retrasă din Liga 3, Sorin Paraschiv este de părere că performanțele roș-albaștrilor nu ar fi fost aceleași fără coeziunea grupului.

Fostul jucător a știut înainte de tragerea la sorți că le va înfrunta pe Real Madrid, Lyon și Dinamo Kiev.

  • Sorin Paraschiv a mai activat de-a lungul carierei la Rimini, Unirea Urziceni, Volyn Lutsk, Farul, Concordia Chiajna și Juventus Bascov

„La firma mea de la Alexandria am un tablou imens în care schimb fanionul cu Raul și a fost ceva extraordinar. La tragerea la sorți m-am așezat în canapea, mi-am luat foaia cu pixul, vă spun ceva în premieră, mi-am notat înainte Real Madrid, Lyon, Steaua și Dinamo Kiev.

La trei secunde după ce se trage grupa, primesc mesaj de la Meme: «tigrule, o să fii căpitan pe Bernabeu». Era Mirel (n.r. - Rădoi) accidentat, din sală mi-a trimis. Lyon era peste Real Madrid, dar obiectivul era locul 3, l-am și realizat”, a completat Paraschiv.

Noi eram la un nivel foarte mare, ridicat, la care nu ne era teamă de nimic, ne puteam bate cu multe echipe din Europa. Echipe care erau sub ele, ne puteam bate, cum e Dinamo Kiev. Noi, neavând jucători care să facă diferența, am avut un grup foarte bun. Foarte greu intra unul în pauză de iarnă: un Thereau, un Saban sau un Stelian Stancu. Un transfer, două, făceam atunci. Era greu de păstruns în grup, nu ca acum când vin 8. Ne-a fost foarte greu cu Real Madrid.
- Sorin Paraschiv

Citește și:

Gigi Becali a dezvăluit o ofertă amețitoare pentru Florinel Coman » Primește un salariu dublu dacă semnează
FCSB
Gigi Becali a dezvăluit o ofertă amețitoare pentru Florinel Coman » Primește un salariu dublu dacă semnează
Șucu l-a sunat pe Becali și planifică o schimbare majoră în Superligă: „Noi doi putem să atacăm frontal!”
RAPID
Șucu l-a sunat pe Becali și planifică o schimbare majoră în Superligă: „Noi doi putem să atacăm frontal!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează