INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  GRUPA G / DINAMO KIEV - BARCELONA 0-4

Dinamo Kiev - Barcelona 0-4 » Mircea Lucescu, atac frontal la arbitru: „Ne-a refuzat un penalty la 0-0! Știu că iau partea celor puternici”

Mircea Lucescu
foto: Imago
Mircea Lucescu foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 25 noiembrie 2020 10:34 / Actualizat miercuri, 25 noiembrie 2020 10:51

Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev, susține că arbitrul sloven Matej Juk trebuia să dea 11 metri la contactul Lenglet - Verbici. „Am deja o experiență bogată. Știu că, în asemenea meciuri, arbitrii îi ajută întotdeauna pe cei mai puternici. La Barcelona, nu ni s-a dat penalty la Buialski, aici la fel”, a declarat Lucescu. La final, a fost 4-0 pentru Barcelona.

Paradoxal, deși de-abia a avut jucători să respecte regula UEFA, în plin focar de coronavirus la club, Dinamo Kiev a fost un adversar tare pentru Barcelona, într-o formulă aproape de cea ideală, cu Messi, Ansu Fati, Piqué și Busquets. A pierdut pe Camp Nou, 1-2, dar a fost aproape de o surpriză.

Marți, cu mai mulți titulari refăcuți după COVID-19 și în fața unei echipe catalane schimbate radical, fără vedete, s-a predat în repriza a doua. 0-0 la pauză, cu mai multe șuturi la poartă și pe poartă (4-2 și 2-1) ale gazdelor, 0-4 în ultimele 45 de minute, raportul șuturilor modificându-se total: 7-14 la poartă, 3-7 pe poartă.

„Centralul” sloven i-a făcut semn atacantului sloven să înceteze

La primul interviu, cum s-a încheiat partida, Mircea Lucescu i-a reproșat arbitrului sloven Matej Jug că a ignorat un penalty la contactul Lenglet - Verbici, din careul blaugrana. În minutul 48, la 0-0, când stoperul francez pare că îi barează calea slovenului (compatriotul „centralului”), dar ultimul exagerează căderea. De altfel, Jug i-a făcut semn lui Verbici să înceteze.

Întrebat dacă a fost lovitură de pedeapsă, antrenorul în vârstă de 75 de ani a răspuns: „Am deja o experiență bogată. Știu că, în asemenea meciuri, arbitrii iau partea celor mai puternici. Cred că e 11 metri. La Barcelona, nu ni s-a dat penalty la Buialski, aici la fel. Acesta este penalty. Nici nu mă mai supăr, pentru că știu că ei îi ajută întotdeauna pe cei mai puternici". A nuanțat: "Uneori, arbitrii sprijină marile echipe, nu mai e nicio noutate. Vreau să revăd acel episod”.

„Dintr-un anumit motiv, nu a fluierat nimic”

La conferință, a vorbit iar despre „cazul Verbici”. „Tocmai am urmărit acea fază. Arbitrul era obligat să dicteze penalty, a fost fault la Verbici. Dar, dintr-un anumit motiv, nu a fluierat nimic”.

Dinamo Kiev - Barcelona 0-4 » Mircea Lucescu, atac frontal la arbitru: „Ne-a refuzat un penalty la 0-0! Știu că iau partea celor puternici”
Dinamo Kiev - Barcelona 0-4 » Mircea Lucescu, atac frontal la arbitru: „Ne-a refuzat un penalty la 0-0! Știu că iau partea celor puternici”

Nu a pus la îndoială victoria catalană, a lăudat Barcelona pentru jocul ei, dar a revenit cu ideea sa: „La un asemenea scor, nu mai are sens să privești unele momente ale jocului. Totuși, dacă la 0-0 arbitrul ne dă penalty sau dacă am fi reușit să marcăm la unul dintre contraatacurile noastre din prima repriză, meciul s-ar fi putut juca altfel”.

De la început, era dificil să obții ceva cu Juventus și Barcelona. Știam că vom lupta doar pentru un loc în primăvara Europa League. Sper doar ca băieții să se întoarcă toți și să-și revină după coronavirus. Unii se antrenaseră doar câteva zile, nu erau pregătiți să lupte la nivelul Ligii Campionilor. A fost o perioadă foarte dificilă, cu atâția jucători bolnavi sau accidentați.
- Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev

Nu mi-a plăcut că, după ce am primit al doilea gol la un corner, băieții s-au predat, nu au mai crezut că pot întoarce jocul. Am pierdut multe dueluri și, atacând, am lăsat multe spații libere în spate. Totuși, să nu uităm că s-au plătit peste 400 de milioane pentru echipa care a jucat împotriva noastră. E o diferență de nivel, de calitate, de tehnică, de viteză în luarea deciziilor, de mișcare, de combinații.
- Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev

EXCLUSIV Răzvan Lucescu, bătut în vestiar: „Eram spion, dar m-au prins doi și mi-au dat la pumni... ”

Citește și alte știri din Liga Campionilor:

DINAMO KIEV - BARCELONA 0-4 » Ronald Koeman i s-a confesat lui Mircea Lucescu despre problemele cu care se confruntă la Barcelona: „E o nebunie!”

De neoprit! Haaland l-a depășit pe „Il Fenomeno” Ronaldo și a bifat un nou record în Champions League!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
danut1971
danut1971  •  25 Noiembrie 2020, 15:49

are dreptate lucescu vedeti cazul lui coltescu de la gaz metan fcsb

Vezi toate comentariile (1)
Comentează