INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MANCHESTER CITY - INTER 1-0

Haaland de Aur! A repetat performanțele lui Messi și Ronaldo » Și se bate cu Leo pentru Balonul de Aur: „Și un băiat dintr-un orășel norvegian poate reuși”

Erling Haaland a repetat performanțele lui Messi și Ronaldo. Foto: Imago Images
Erling Haaland a repetat performanțele lui Messi și Ronaldo. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 11 iunie 2023 11:05 / Actualizat duminica, 11 iunie 2023 18:12

Într-un sezon în care a cucerit „tripla” campionat-cupă-Liga Campinilor cu Manchester City (ultima performanță după 1-0 în finala cu Inter) și a fost golgheterul Champions și Premier League, primind și Gheata de Aur, Erling Haaland (22 de ani) speră să câștige și Ballon d'Or. Doar Leo Messi l-ar putea învinge, cu titlul său mondial.

„Pep Guardiola m-a adus la Manchester City pentru a câștiga Liga Campionilor”, spunea Erling Haaland înaintea finalei de la Istanbul. Mai ales datorită lui, a cucerit „tripla” campionat-cupă-Ligă, nu doar Champions. El având 52 de goluri și 9 assisturi în 53 de meciuri în toate competițiile. Decisiv.

Gestul SUPERB al lui Pep Guardiola, surprins de camerele TV imediat după fluierul de final
MANCHESTER CITY
Gestul SUPERB al lui Pep Guardiola, surprins de camerele TV imediat după fluierul de final

Erling Haaland, dublu golgheter al Ligii Campionilor până la 23 de ani. Ca Lionel Messi

Pe 21 iulie, norvegianul va împlini 23 de ani. A devenit al doilea jucător din istorie care e golgheterul Champions League de două ori până la 23 de ani. Acum, cu 12 reușite, și în 2020-2021, când era Salzburg și Dortmund, cu 10! 

Numai Leo Messi mai realizase o asemenea performanță, cu 9 goluri în 2008-2009, la a doua sa cupă cu urechi mari, și cu 8 în sezonul următor.

Chiar cu Messi se va lupta în actuala stagiune Haaland pentru Balonul de Aur. Ei doi, nordicul la început de carieră, argentinianul spre sfârșit.

  • Erling a cucerit trei trofee cu City și a fost cel mai prolific în Champions și Premier League, fiind răsplătit și cu Gheata de Aur, după ce a înscris 36 de goluri, record all-time în campionatul englez.
  • Leo a propulsat, în decembrie, naționala albiceleste spre titlul mondial, primul al Argentinei după 36 de ani. Turneu final la care Messi a fost declarat MVP. Mai are și victoria în Ligue 1, la despărțirea de PSG.

Haaland l-a egalat și pe Cristiano Ronaldo, nu doar pe Messi. Ultimul fotbalist golgheter în același sezon și în Premier, și în Champions a fost chiar Ronaldo, în 2007-2008. Portughezul a punctat de 31 de ori în campionat și de 8 în Ligă.

Erling Haaland se înclină în fața lui Pep Guardiola: „Cel mai bun antrenor din lume"

„Mă simt incredibil. Nici în cele mai sălbatice visuri nu-mi imaginam că voi cuceri Europa la 22 de ani. Dar asta demonstrează că și un băiat dintr-un orășel norvegian poate reuși”, a spus Haaland, în lacrimi.

Îi mulțumește lui Pep Guardiola: „E chiar special să îl ai alături. Avem o relație bună. De când am ajuns la Manchester, m-a ajutat foarte mult. Nu se poate un loc mai bun decât în cel în care ești pregătit zilnic de el, cel mai bun antrenor din lume”.

Știe că prestația sa din ultimul act a fost modestă, „într-o zi bună aș fi înscris două goluri, dar nici că-mi pasă că am jucat eu slab. În finale, singurul lucru care contează e să câștigi. Totul e despre performanța colectivă și despre trofeu”.

E înfometat de trofee. „Vreau încă o dată, mai mult. Trebuie să apărăm sezonul viitor ce am reușit acum. În câteva luni, totul va fi uitat și o vom lua de la capăt”. 

Citește și:

Titularul lui Guardiola nu a ținut cont de nimic la interviu: „Am mers la el. E un geniu!”

Pep Guardiola a intrat definitiv în istoria fotbalului » Primul antrenor care reușește așa ceva

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  11 Iunie 2023, 13:36

Haaland mai si face rap pe linga toate astea, merita din plin balonul de aur pe anul acesta.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează