INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR

Jucătorul săptămânii în Liga Campionilor, detaliu incredibil: „E ceva special aici!” + Antrenorul șochează: „Sigur vor întreba câțiva papagali”

În stânga, Evanilson, FC Porto // foto: Imago Images
În stânga, Evanilson, FC Porto // foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 26 octombrie 2023 16:05 / Actualizat joi, 26 octombrie 2023 16:16

Brazilianul Evanilson, 24 de ani, a reușit un superhattrick pentru FC Porto la 4-1 în deplasare cu Antwerp intrând în joc de pe bancă. Este doar al 7-lea jucător care realizează această performanță ♦ În 2022, marcase primul său gol în Ligă tot în Belgia, la 4-0 cu Bruges. Acestea sunt singurele lui goluri în Champions League.

Alt brazilian de mare talent care se remarcă în Europa. Transferat în septembrie 2020 de la Tombense (Serie B din Țara Cafelei), cu 8,8 milioane de euro, Evanilson tocmai a marcat trei goluri la FC Porto în Liga Campionilor intrând în joc ca rezervă!

Clubul din Champions League l-a suspendat o săptămână după ce și-a umilit public antrenorul!
DECIZIE
Clubul din Champions League l-a suspendat o săptămână după ce și-a umilit public antrenorul!

Evanilson, jucătorul săptămânii în Champions League

Atacantul în vârstă de 24 de ani e doar al 7-lea în istoria Champions care realizează această performanță. Din 2019, numai trei au mai reușit asta: Mbappe (PSG), Rashford (Manchester United) și Salah (Liverpool).

Miercuri, împotriva lui Antwerp, a intrat în minutul 44, când Porto era condusă, 0-1. După pauză, a făcut hattrick! A fost declarat MVP-ul partidei și cel mai bun jucător al săptămânii în Ligă! Peste Gabriel Jesus (Arsenal), David Raum (Leipzig) și Santiago Gimenez (Feyenoord).

Evanilson: „Nu pot lipsi când echipa are meci în Belgia”

Sud-americanul n-a uitat că „anul trecut, am înscris primul meu gol în Champions în Belgia, iar acum încă trei, tot în Belgia. E ceva special pentru mine aici. Nu pot lipsi când echipa are meci în Belgia”.

Pe 26 octombrie 2022, Evanilson a punctat în premieră în Ligă, la 4-0 cu Bruges, în deplasare. Până acum, are patru goluri în CL, toate pe teren flamand!

Sergio Conceicao: „Sigur vor fi câțiva papagali care vor întreba de ce nu a jucat Evanilson din primul minut”

Vârful nu i-a reproșat nimic antrenorului Sergio Conceicao, care a apelat la el de-abia după accidentarea lui Wendell. „Evanilson respectă mult opinia lui Sergio. E ca un tată pentru el. De când a venit, tehnicianul a avut grijă de băiat”, a spus Marcio Barros, agentul brazilianului.

La conferință, Conceicao s-a referit și la decizia sa de a nu-l titulariza acum pe Evanilson: „Sigur vor fi câțiva papagali care vor întreba de ce nu a jucat din primul minut. Lor le răspund că strategia e definită în funcție de anumiți factori pe care îi analizez în timpul săptămânii. 

Meciurile durează 90 de minute și mereu zic că sunt detalii de rectificat de-a lungul jocului. Unul singur nu poate schimba echipa. E nevoie și de munca băieților care recuperează mingea, a celor care pasează... Concluzia e că formația a reacționat diferit, iar excelenta calitate a lui Evanilson a finalizat acțiunile”.

Jucători cu hat-trick în Liga Campionilor intrați ca rezerve

AnNumeEchipă
1998Uwe RoslerDortmund
2001Walter PandianiLa Coruna
2008Joseba LlorenteVillarreal
2019Kylian MbappeParis SG
2020Marcus RashfordMan. United
2022Mohamed SalahLiverpool
2023EvanilsonFC Porto

6goluri a marcat Evanilson în 6 meciuri la FC Porto în acest sezon în toate competițiile

Tot din Champions League: 

„Nimeni nu înțelege decizia UEFA”. Până și „omul meciului” Newcastle - Borussia a fost surprins

Erling Haaland, în Top 20 all-time al golgheterilor Ligii la 23 de ani: „Mulți vor ca el să eșueze, dar am un mesaj pentru ei"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează