INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BENFICA - JUVENTUS 4-3

Faliment bianconero! Lovitura puternică financiară încasată de Juventus, după eliminarea din Liga Campionilor

Jucătorii lui Juventus, în negru, FOTO: Imago
Jucătorii lui Juventus, în negru, FOTO: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 26 octombrie 2022 14:58 / Actualizat miercuri, 26 octombrie 2022 15:11

Un sezon de coșmar pentru Juventus. Nero, nu bianconero! Locul 8 în Serie A după 11 etape, la cinci puncte de ultima poziție din Top 4, și eliminată din Liga Campionilor în faza grupelor! Ceea ce înseamnă un minus de cel puțin 25 de milioane de euro. 

„Boicotați Cupa Mondială din Qatar” » Mesajul uriaș care a fost afișat aseară în Liga Campionilor
PROTEST
„Boicotați Cupa Mondială din Qatar” » Mesajul uriaș care a fost afișat aseară în Liga Campionilor

„Cine plătește daunele?"

Altă lovitură financiară încasată de torinezi, care au înregistrat deja o pierdere de 254,3 milioane în 2021-2022, cea mai mare în istoria clubului!

Juventinii au fost un dezastru în această stagiune de Champions: cinci meciuri, patru înfrângeri (inclusiv la Haifa, 0-2), golaveraj 8-11. Doar trei puncte, o singură victorie, 3-1, în fața celei mai slabe echipe, Maccabi.

După 3-4 cu Benfica, presa italiană i-a desființat pe alb-negri. „Juve în infern", a titrat Corriere dello Sport. „Faliment", a șarjat Gazzetta. „Juve nu mai există", a adăugat La Stampa, urmată de Il Messaggero, la fel de dur: „Săraca Juve, Champions nu mai e pentru tine". Tuttosport a întrebat „Cine plătește daunele?".

De ce nu e demis Allegri de la Juventus 

Momentan, Massimiliano Allegri nu plătește nimic. Fanii îi cer demisia, au făcut și un hashtag #AllegriOut pe Twitter. Dar Max refuză să plece. Și ar fi prea mult pentru club, la ce deficit are, să-l despăgubească și pe antrenor! Dacă îl demite acum, ar trebui să-i achite 14 milioane de euro net (salariul pentru 2023-2024 și 2024-2025), ceea ce ar însemna 25,9 milioane de euro brut. Plus banii pentru actuala stagiune!

Allegri, 55 de ani, care nu fusese eliminat niciodată din grupele Ligii, până astăzi, nici cu Milan, nici cu Juventus, vorbește de „Supărare, furie. Prima parte a sezonului nu e prea frumoasă, cu siguranță, dați afară din Champions și prea în spate în Serie A. Trebuie să recuperăm în campionat și să ne jucăm șansa de a rămâne în Europa".

Salvarea Europa League?

Dacă Juventus va avea același rezultat ca Maccabi pe 2 noiembrie, în ultima etapă, va încheia pe locul 3 în Ligă și va putea continua în Europa League. Acolo ar putea recupera o parte din banii pierduți în Champions!

„Clubul Juventus a trucat conturile"

Haosul e și mai mare la Juventus din cauza anchetei procuraturii din Torino. Nu mai puțin de 15 actuali și foști directori ai clubului, printre care președintele Agnelli, „vicele" Nedved și directorul general Arrivabene, sunt investigați pentru fals în acte. 

Falsuri contabile și nereguli în transferurile unor jucători. Potrivit magistraților piemontezi, bianconerii ar fi trucat bilanțurile financiare din 2018, 2019 și 2020. Suma apărută „artificial" ar fi 282 de milioane de euro.

 „Clubul a trucat conturile, altfel ar fi dat faliment", susțin procurorii. Conform LiberoSport, Juventus nu mai riscă retrogradarea în Serie B, ca în 2006 (scandalul Calciopoli), dar va fi penalizată. I se vor retrage puncte! 

VIDEO. REZUMAT: Juventus - Empoli 4-0

Citește și:

Primul „11” pregătit de Nicolae Dică pentru Anderlecht - FCSB, în condițiile în care și titularii au făcut deplasarea în Belgia

Courtois, nervos după eșecul lui Real cu Leipzig: „Nu se poate așa ceva!” » Ancelotti îl contrazice: „Eu nu am văzut la fel”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
dandana
dandana  •  27 Octombrie 2022, 00:58

După mine au făcut o greșeală teribilă aducând doar jucători liber de contract, și sa nu cumpere cu adevărat un mijlocaș tânăr de valoare. Ma uit și se aseamănă la noi în România ca 2 picături, amândouă aducă liber de contract, antrenor punem după ureche și dam afara când nu avem ce face. Dar după acel meci pierdut cu 4-3 antrenorul trebuie să demisioneze, poate este timpul lui zidan sau altuia care poate face ceva. Allegri este terminat, nu mai cunoaște meserie. Are jucători buni care pot fac3 multe. Dar nu știu decât sa paseze mingea aia pana o ia mama dracu. Exact ca la Craiova, zici ca fac o miuță și nu joacă fotbal. Sper să-l dea afară, chiar nu mai merităm ca suporteri umilința care este. Mai bine rămânea Pirlo antrenor.

dandana
dandana  •  27 Octombrie 2022, 00:51
Postat de Heiheiargesul1987 pe 26 Octombrie 2022, 19:15

Daca i se vor retrage puncte, tot la retrogradare vor ajunge, la cat de putine puncte au oricum...

Man ce puncte? Asta se aude ca ar avea problemă. Dar nimeni nu a spus sigur. La retrogradare nu cred, dar cred ca antrenorul cade după seara de aseară

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  26 Octombrie 2022, 19:15

Daca i se vor retrage puncte, tot la retrogradare vor ajunge, la cat de putine puncte au oricum...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează