INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FARUL - SHERIFF 0-3

Ce urmează pentru Farul după eliminarea din Liga Campionilor » Hagi cunoaște deja următorul adversar: rezultate șocante în Europa

Articol de , - Publicat miercuri, 19 iulie 2023 00:06 / Actualizat miercuri, 19 iulie 2023 02:00

Farul a fost eliminată în primul tur preliminar al Ligii Campionilor, eșec 0-3 la Tiraspol, contra lui Sheriff (1-0 în tur). Campioana României cade direct în turul 2 preliminar din Conference League. Adversarul va fi Urartu, campioana Armeniei.

  • Reporterul GSP Eduard Apostol și fotoreporterul Cristi Preda sunt la Tiraspol și transmit toate informațiile care contează după Sheriff - Farul
  • Farul va disputa turul contra lui Urartu acasă, la Ovidiu, pe 27 iulie. Returul este programat o săptămână mai târziu, pe 3 august, în Armenia.

Farul pornea favorită la calificare înaintea manșei decisive de la Tiraspol. Sheriff a fost net superioară, iar formația lui Gică Hagi a retrogradat direct în Conference League. 

Scandal după eliminarea Farului! Tatăl unui mare talent a sărit împotriva lui Hagi: „Bagă-l și pe el, că de 3 ani e ocolit! Ce-om fi venit noi aici? Gata, plecăm din România!”
Farul - Sheriff 0-3
Scandal după eliminarea Farului! Tatăl unui mare talent a sărit împotriva lui Hagi: „Bagă-l și pe el, că de 3 ani e ocolit! Ce-om fi venit noi aici? Gata, plecăm din România!”

Farul - Urartu în Conference League

Adversara Farului în turul 2 preliminar din Conference League va fi Urartu, campioana Armeniei.

Armenii au fost eliminați în primul tur preliminar al Ligii Campionilor de Zrinjski, campioana Bosniei. A fost o „dublă” dramatică. Zrinjski a câștigat 1-0 în deplasare, dar a fost întoarsă marți, după un adevărat thriller. Bosniacii au deschis scorul, dar Urartu a întors rezultatul și a dus meciul în prelungiri cu un gol în minutul 90+1!

Gazdele au făcut 2-2 în minutul 94, însă armenii au lovit din nou în 105+3 și s-a ajuns la penalty-uri. Acolo însă, Urartu a cedat, 3-4, și a retrogradat în Conference League.

Farul va disputa turul contra lui Urartu acasă, la Ovidiu, pe 27 iulie. Returul este programat o săptămână mai târziu, pe 3 august, în Armenia.

Urartu a eliminat o singură echipă în cupele europene!

Urartu a pus mâna în vară pe cel de-al doilea titlu din istoria clubului, reușind să câștige și Cupa Armeniei. În toată istoria clubului au reușit să elimine un singur adversar în cupele europene, pe Locomotiv Tbilisi, în 2005. În rest, 15 „duble” în care armenii au fost învinși. 

Victoria cu Zrinjski (în statistică se contabilizează rezultatul de la finalul prelungirilor) este prima după 10 înfrângeri consecutive! Echipele care i-au eliminat pe armeni în ultimii 8 ani sunt Maribor (Slovenia), Cukaricki (Serbia), Sarajevo (Bosnia), Omonia (Cipru), Santa Coloma (Andorra).

Stadion modest, lot slab

Stadionul lui Urartu a fost finalizat în 2008 și are o capacitate de numai 4.860 de locuri. Cel mai bine cotat jucător, conform Transfermarkt, este fundașul dreapta Perisa Pesukic, evaluat la 1 milion de euro. Tot lotul valorează numai 6,45 milioane de euro.

Farul rămâne cu o singură „dublă” câștigată

În istoria participărilor în cupele europene, începând cu titulatura Viitorul și continuând acum cu Farul, Gică Hagi a câștigat o singură dublă manșă, în sezonul 2018/2019 din Europa League. Trecea atunci de luxemburgezii de la Racing FC, scor 2-0.

De 6 ori, formația „Regelui” a fost eliminată, adversare fiind: Gent (0-5 la general), APOEL (1-4), RB Salzburg (1-7), Vitesse (3-5) și Gent (5-7).

Gică Hagi în cupele europene:

  • 17 meciuri
  • 7 victorii
  • 4 remize
  • 6 eșecuri
  • golaveraj 20-29

VIDEO. Gică Hagi, furios după eliminarea din Ligă: „Indisciplină, e inexplicabil! N-am făcut nimic!”

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Unul dintre principalele pericole pentru Farul a fost pe lista lui Hagi! „Regele” nu a putut intra în competiție cu magnatul Gușan

Ultimul sezon pentru Mircea Lucescu? Presa din Ucraina îi anunță apropiata retragere

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (10)
mihai_avat
mihai_avat  •  19 Iulie 2023, 06:29

FARUL va fi eliminata si de aici !

imgb
imgb  •  19 Iulie 2023, 04:12

Cum adica ce urmeaza pentru Faru' ?...Pai urmeaza o alta eliminare pentru stimabilu' ''rege'' !...

demostene1
demostene1  •  19 Iulie 2023, 02:36

cand petrescu vorbea la superlativ despre despre campioana din gribraltar toti radeau de el. acum sa vedem cum o sa vorbeasca hagi de urartu

Vezi toate comentariile (10)
Comentează