INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  JUVENTUS - FC PORTO

Argintul viu al lui Juventus » În cine își pune Andrea Pirlo speranțele de calificare în sferturile Ligii: „E fundamental pentru noi”

Federico Chiesa (primul din stânga) // foto: Guliver/gettyimages
Federico Chiesa (primul din stânga) // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat luni, 08 martie 2021 11:45 / Actualizat luni, 08 martie 2021 13:43

Federico Chiesa, atacantul de 23 de ani care a readus-o pe Juventus în cărțile calificării în tur, la 1-2 cu FC Porto în Portugalia, e argintul viu al lui Pirlo. Italianul are un gol și două assisturi în ultimele trei meciuri.

Când Cristiano prinde o zi mai proastă, apare din extrema stângă Chiesa. „Noul star”, așa cum l-a numit Gazzetta dello Sport, a fost decisiv în ultimele apariții la Juventus. Federico a readus-o în joc în prima manșă, s-a situat printre cei mai buni în revenirea cu Lazio (3-1), oferind un assist, și în cele mai recente trei meciuri în bianconero a influențat câte un gol. 

Pirlo l-a folosit mereu titular în ultimele 7 etape. De la el se așteaptă pase decisive pentru Ronaldo și Morata sau încă un gol.

Andrea Pirlo, despre Chiesa: „Să elimine acest defect!”

„Federico e fundamental pentru noi întrucât poate juca în dreapta ori în stânga, e bun în duelurile unu la unu și a crescut și în faza de non posesie. Uneori dispare din meci, pentru că lasă capul în jos și protestează. Trebuie să elimine aceste defect, dar e încă tânăr. Are nevoie să se adapteze, campionii au calitatea de a fi deveni buni de la un meci la altul”, a mărturisit antrenorul torinezilor.

Federico Chiesa, sezon mai bun peste tot

În sezonul trecut, Chiesa a terminat cu 11 goluri, acum are deja 10. Saltul înregistrat e notabil și la ceilalți parametri. Mai multe mingi recuperate (3,78 pe meci față de 3,15), mai multe assisturi (0,26 față de 0,18), mai multe ocazii de gol create (1,83 față de 1,53) și un randament mai bun la șuturile la poartă (19% față de 12%), cu mai puține execuții cadrate (0,83 comparaticv cu 1,30).

60 de milioane de euro,cu tot cu bonusuri și suma pentru primii doi ani de împrumut, are de plătit Juventus pentru transferul lui Chiesa de la Fiorentina

VIDEO. Chiesa, gol superb cu Atalanta

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Mai rapid ca Adrian Mutu » Valentin Mihăilă începe să strălucească la Parma

Costel Gâlcă a rupt seria neagă la Vejle! Echipa românului păstrează șanse de play-off

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează