INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MANCHESTER UNITED - BAYERN 0-1

Final de drum duminică pentru managerul lui Manchester United?! » Numele care l-ar putea înlocui pe Erik ten Hag

Erik ten Hag mai are contract cu Manchester United până în 2025 Foto: Guliver/GettyImages
Erik ten Hag mai are contract cu Manchester United până în 2025 Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 13 decembrie 2023 12:20 / Actualizat miercuri, 13 decembrie 2023 14:28

Erik ten Hag, 53 de ani, din 23 mai 2022 la Manchester United, riscă să fie dat afară pe 17 decembrie dacă pierde pe Anfield cu Liverpool. După cea mai slabă campanie a „diavolilor roșii” în grupele Ligii Campionilor, ultimul loc, afară din Europa, ar putea veni manager Julen Lopetegui sau Antonio Conte! Pentru vară, sunt mai multe variante, inclusiv Zinedine Zidane, Roberto De Zerbi și Carlo Ancelotti.

Pentru Manchester United, acesta este cel mai rău sezon all-time în Liga Campionilor. După 0-1 cu Bayern, locul 4 în grupa A, o singură victorie, un egal și patru înfrângeri, golaveraj 12-15!

Gigi de Catalunya » E scandal în Liga Campionilor: președintele Barcelonei i-a schimbat decizia lui Xavi!
LIGA CAMPIONILOR
Gigi de Catalunya » E scandal în Liga Campionilor: președintele Barcelonei i-a schimbat decizia lui Xavi!

A devenit prima echipă din Premier League care încheie de două ori pe ultima poziție în faza seriilor CL, după 2005-2006, cu Sir Alex Ferguson, dar atunci avea 6 puncte, două eșecuri și numai 4 goluri primite. Acum e și întâia formație engleză care cedează de 15 ori în grupe! Alt record negativ.

Manchester United, atacată pe Old Trafford: „Ești un rahat și știi că ești!"

Totul a început marți seară cu scandarea sarcastică a fanilor lui Bayern pe Old Trafford: „Ești un rahat și știi că ești!". Un atac fără menajamente împotriva lui United.

La final, după altă dezamăgire, analiștii britanici au comentat cu asprime. „Dintre cele mai sumbre scenarii, ăsta e cel mai bun. Prefer ca Manchester să iasă de tot din Europa pentru a se concentra la campionat", a afirmat Rio Ferdinand. 

La rândul său, Paul Scholes, și el consultant la TNT Sports, a adăugat: „Bayern mai avea încă trei-patru viteze de trecut. Dacă ar fi vrut să facă mai mult, ar fi acționat. Înainte de orice, a fost o prestația îngrijorătoare". La CBS Sports, Jamie Carragher a spus: „Ștacheta performanței e prea jos".

Manchester United a învățat o lecție dură pe Old Trafford. Locul său nu e în această competiție. Nu e suficient de bună pentru a concura cu Bayern, Manchester City, Real Madrid, Inter sau oricare altă echipă calificată în optimile de finală ale Ligii Campionilor - Daily Mail, cotidian englez

Mesaj pentru Erik ten Hag: „Câteodată, te simți foarte singur ca antrenor". Ultimul meci cu Liverpool: 0-7!

La conferință, după meci, Thomas Tuchel a vorbit despre Erik ten Hag. „Nu are nevoie de sfatul meu sau de o bătaie de compătimire pe umăr. E suficient de experimentat încât să depășească acest moment. Câteodată, te simți foarte singur ca antrenor", a declarat tehnicianul lui Bayern.

Ce se va întâmpla cu managerul olandez? Riscă să fie demis chiar după partida de duminică, una extrem de dificilă, pe terenul marii rivale din Premier League, cu Liverpool pe Anfield Road.

Ultimele două confruntări de pe Anfield s-au încheiat cumplit pentru Manchester: două eșecuri umilitoare, 0-7 pe 5 martie 2023 și 0-4 pe 19 aprilie 2022. Încă un rezultat similar și soarta lui Ten Hag ar fi decisă.

Exact așa i s-a întâmplat și lui Jose Mourinho. A fost concediat de United după un 1-3 cu Liverpool în deplasare, pe 16 decembrie 2018. Acum va fi 17 decembrie!

Lista înlocuitorilor lui Erik ten Hag la Manchester United

Noul acționar „Red Devils", miliardarul Sir Jim Ratcliffe, se va implica la club cât de curând alături de oamenii săi de încredere, Sir Dave Brailsford și Jean-Claude Blanc. În cazul unei alte înfrângeri de mare magnitudine, Ten Hag va fi dat afară!

Jurnaliștii britanici au făcut deja liste cu posibili înlocuitori. Julen Lopetegui, liber de contract, e unul dintre numele vehiculate. Antonio Conte și Graham Potter, altele, de urgență. Pentru vara viitoare, Zinedine Zidane, Roberto De Zerbi (Brighton), Carlo Ancelotti (Real Madrid) și Xabi Alonso (Leverkusen).

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

„Catwoman” l-a provocat pe Harry Kane, după Manchester United - Bayern, dar golgeterul Bundesligii a refuzat-o: „Nu vreau să mă fac de râs!”
MAN. UNITED - BAYERN 0-1
„Catwoman” l-a provocat pe Harry Kane, după Manchester United - Bayern, dar golgeterul Bundesligii a refuzat-o: „Nu vreau să mă fac de râs!”
Bonusul maxim! » Câți bani încasează Real Madrid pentru parcursul imaculat din grupele Ligii
GRUPE
Bonusul maxim! » Câți bani încasează Real Madrid pentru parcursul imaculat din grupele Ligii

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează