INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  7 MAI 1986 » 35 DE ANI DE LA SEVILLA

EXCLUSIV Cine l-a șocat pe Marius Lăcătuș înainte de finala cu Barcelona: „Am crezut la început că nu prea se pricepe la fotbal”

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 mai 2021 12:43 / Actualizat vineri, 07 mai 2021 12:44

În seara zilei de 7 mai 1986, pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan, fotbalul românesc intra pentru totdeauna în istorie. Steaua cucerea Cupa Campionilor Europeni, bifând cel mai mare triumf realizat vreodată de o echipă de fotbal de la noi.

  • Astăzi se împlinesc 35 de ani de la cea mai mare performanță a fotbalului românesc! Steaua a scris istorie în fața Barcelonei, în finala Cupei Campionilor Europeni 
  • Helmuth Duckadam devenea primul portar din istoria fotbalului care reușea să apere nu mai puţin de 4 penalty-uri la loviturile de departajare, performanţa sa ajungând direct în Guinness Book
  • Marius Lăcătuş și Gavril Balint au fost singurii jucători care au marcat pentru Steaua de la 11 metri, în poarta lui Francisco Gonzalez Urruticoechea

Marius Lăcătuș a vorbit cu Ovidiu Ioanițoaia, în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” despre performanța fantastică reușită de Steaua în 1986.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Marius, care e cea mai frumoasă amintire din fotbal?

- Nu poate fi decât finala Cupei Campionilor Europeni. Iar cea mai urâtă accidentarea lui Ardeleanu. Nu există om în fotbal care să nu sufere după o asemenea întâmplare. I-am făcut rău unui om și numai eu știu prin ce clipe am trecut singur acasă. Nu mă compătimesc, pentru că el a fost cel accidentat. Totuși, nici mie nu mi-a fost bine deloc! Au trecut atâția ani și acest lucru nu s-a uitat nici acum. Lucrurile rele ies mereu în evidență.

- Tu ai crezut vreun moment că se poate întâmpla performanța asta la Sevilla?

- Domnul Valentin a fost primul care a crezut că vom câștiga Cupa Campionilor Europeni. Dânsul a fost primul care ne-a spus la începutul campaniei: "Anul acesta trebuie să câștigăm Cupa Campionilor sau cel puțin să jucați finala!". Eu am crezut la început că nu prea se pricepe la fotbal. Cum, noi, Steaua, dintr-odată, dintr-o echipă care de foarte mult timp nu mai ajungea prin cupele europene, să câștigăm? Și uite că vorbele lui s-au adeverit! Practic, cum ne exprimam pe teren, ne-a dat și nouă speranțe și încredere să câștigăm. Observaserăm și noi Barcelona la jocurile pe care le-a avut și chiar dacă era o echipă din Spania, nu era așa de speriat. 

- Și cel mai frumos gol?

- Lăsându-l pe cel din finală, de la 11 metri, cred că cel din meciul cu Göteborg. Un gol pe care nici eu nu știam că l-am marcat și mi-a rămas întimpărit în minte. A fost o fază în care am căzut în careu, cred că a fost și 11 metri, dar în cădere am lovit mingea cu călcâiul. A fost ceva dubios oricum. Eu credeam că Pițurcă, dar după mi-am dat seama că eu am fost marcatorul golului.

Citește și:

EXCLUSIV Dezvăluire-bombă a lui Anghel Iordănescu » Ce s-a întâmplat înainte de arestarea lui Gică Popescu: „L-am sunat și i-am spus, Mircea Sandu mi-e martor”

EXCLUSIV Mihai Bendeac a dat peste Victor Pițurcă într-un magazin de pe Victoriei: „M-a făcut să mă simt penibil. A fost oribil!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (24)
mafa
mafa  •  07 Mai 2021, 15:59

Cred ca te inseli, Lăcă, numai din Piturca sareau si intrau mingiile in poarta.

114903197365398
Dan Popescu  •  07 Mai 2021, 15:57
Postat de catastrofalynn pe 07 Mai 2021, 15:15

Bine, maaaa! O sageata direct la tinta. Auzi, sefule: mai ai biletul de atunci? Il caut de mult timp. Cele 2 semifinale ale lui Dinamo si cea a Craiovei sunt singurele care ma intereseaza, din afara ariei de interes ros-albastre. Am biletul de la Liverpool, dar pe asta nu. Ofer un pret bun.

Nu mai am biletul...nu mai sunt in Romania...

gopo1.
gopo1.  •  07 Mai 2021, 15:23

Este cea mai mare performanta a sportului romanesc, dar sa fim seriosi, ce tot sarbatorim acest lucru, daca te uiti la ceea ce se intampla in sportul mondial in acest moment sunt lucruri normale sa performezi in ceva, dar din pacate noi traim doar din amintiri, ca si concluzie cred ca este momentul sa terminam cu "aniversarea" castigarii competitiei supreme si sa puna toata lumea umarul pentru a performa din nou, nu tot aceste "aniversari" care de fapt nu aduc nimic

Vezi toate comentariile (24)
Comentează