INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BAYERN MUNCHEN

UPDATE Mesajele pro-Palestina au determinat Bayern să-l izoleze! N-a fost a convocat pentru meciul de Champions League + Reacția oficială a clubului

Noussair Mazraoui (ultimul din dreapta) n-a fost convocat de Thomas Tuchel pentru meciul Galatasaray - Bayern Munchen, din Champions League. Foto: Imago Images
Noussair Mazraoui (ultimul din dreapta) n-a fost convocat de Thomas Tuchel pentru meciul Galatasaray - Bayern Munchen, din Champions League. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 20 octombrie 2023 15:54 / Actualizat vineri, 20 octombrie 2023 15:54

Noussair Mazraoui (25 de ani), fundașul batav de origine marocană al lui Bayern Munchen, nu a intrat în vederile antrenorului Thomas Tuchel pentru partida de la Istanbul cu Galatasaray, din Champions League. De vină sunt mesajele sale pro-Palestina și anti-Israel postate pe Instagram. Totuşi, bavarezii au precizat, vineri, că fotbalistul este doar accidentat.

  • Bayern o întâlnește marți pe Galatasaray, de la 19:45, duel contând pentru runda a 3-a din Champions League (liveSCORE pe GSP.ro și în direct la TV pe Prima Sport 1, Orange Sport 2 și Digi Sport 1).

UPDATE // Comunicatul lui Bayern Munchen privind situația lui Noussair Mazraoui

Bayern Munchen a trimis un comunicat oficial în care a venit cu precizări importante cu privire la situaţia jucătorului marocan Noussair Mazraoui.

„Noussair Mazraoui ne-a asigurat în mod credibil că, în calitate de persoană iubitoare de pace, respinge cu hotărâre teroarea și războiul și că nu a vrut niciodată să provoace prin postările sale”, a declarat Jan-Christian Dreesen, CEO al Bayern, explicând: „FC Bayern condamnă atacul Hamas împotriva Israelului”. „Condamn terorismul și organizațiile teroriste”, a spus și Noussair Mazraoui.

FC Bayern Munchen a avut o discuție detaliată și lămuritoare cu Noussair Mazraoui în această săptămână. Motivul discuției a fost reprezentat de postările lui pe Instagram în legătură cu atacul terorist din Israel de acum aproape două săptămâni, care i-au adus multe critici. Noussair Mazraoui va rămâne în lotul echipei FC Bayern, dar este indisponibil din cauza unei accidentări suferite la echipa națională a Marocului.

- comunicat Bayern Munchen

Știrea inițială: Mesajele pro-Palestina au determinat Bayern să-l izoleze pe Noussair Mazraoui

După ce a fost criticat de presa și politicienii germani, Noussair Mazraoui a avut probleme la club. Bayern încearcă să-l izoleze și să-l țină în afara lotului, cel puțin pentru o perioadă, dovadă că formația bavareză a decis deja să nu-l convoace pentru partida din Champions League, cu Galatasaray. 

Fundașul batav de origine marocană a evoluat ultima oară titular la campioana Germaniei, în meciul cu Freiburg (3-0) și a bifat toate minutele ca apărător dreapta, însă a fost folosit 66 de minute și la naționala Marocului în amicalul cu Cote d'Ivoire (1-1).

Jucătorul lui Sepsi, beat la volan! Dioszegi: „L-a prins poliția la 3 noaptea. O să aibă dosar penal. Reziliem dacă putem”
DOSAR PENAL
Jucătorul lui Sepsi, beat la volan! Dioszegi: „L-a prins poliția la 3 noaptea. O să aibă dosar penal. Reziliem dacă putem”

Noussair Mazraoui se antrenează separat

Mazraoui nu se mai pregătește alături de prima echipă a munchenezilor, ci s-a antrenat separat cu unul dintre secunzii lui Tuchel, Stephan Kerth. 

„Dacă nu își retrage afirmațiile și nu-și cere scuze, Noussair nu mai are ce căuta pe stadioanele din Bundesliga”, l-a atacat luni tabloidul Bild.

Oameni nevinovați sunt uciși în fiecare zi în acest conflict teribil care a scăpat de sub control. Este pur și simplu inuman. Aș dori să precizez că nu a fost niciodată intenția mea să jignesc sau să rănesc pe cineva, conștient sau inconștient. 

- Noussair Mazraoui, fundaș Bayern

Noussair Mazraoui, criticat de presa și politicienii germani

Politicienii nemți au fost mai radicali. „Vă rog să îl dați afară imediat! În plus, toate opțiunile de stat ar trebui folosite pentru a-l expulza din Germania”, a declarat Johannes Steiniger, membru din partea CDU al Bundestagului. 

Un alt membru al aceluiași partid, Christoph Ploß, a completat, comentând pe platforma X (fostul Twitter): „Sper ca Bayern să tragă concluziile! Oricine are înțelegere pentru atacurile teroriste teribile ale Hamas asupra Israelului nu are loc în Germania!”.

În primul rând aș dori să spun că e cu adevărat dezamăgitor că trebuie să vin cu clarificări. Există o situație acolo în care mii de oameni nevinovați sunt uciși. Poziția mea e că voi lupta pentru pace și dreptate în această lume. Asta înseamnă că voi fi întotdeauna împotriva oricărui fel de terorism, ură și violență. 

- Noussair Mazraoui, fundaș Bayern

Citește și:

Caz SF la FCSB! » Incredibil ce s-a întâmplat în ultimele 6 luni cu un fotbalist

Arbitri-robot în Premier League?! Federația engleză vrea mai multă tehnologie

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
chepandy777
chepandy777  •  20 Octombrie 2023, 16:54

Evident ca e accidentat, la minte.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează