INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIVERPOOL

Pleacă Jurgen Klopp de la Liverpool, pe modelul Thomas Tuchel - Chelsea? Răspunsul neamțului, după umilința cu Napoli

Managerul lui Liverpool, Jurgen Klopp, foto: Guliver/gettyimages
Managerul lui Liverpool, Jurgen Klopp, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 08 septembrie 2022 11:34 / Actualizat joi, 08 septembrie 2022 12:57

Managerul lui Liverpool, Jurgen Klopp, nu se așteaptă să fie dat afară după acest 1-4 cu Napoli, precum Thomas Tuchel la Chelsea, după 0-1 cu Dinamo Zagreb: „Patronii noștri sunt altfel, se așteaptă ca eu să rezolv situația”. Un nume mare din fotbalul englez se întreabă dacă „ne apropiem de sfârșitul unui ciclu”.

De aproape șapte ani, de când a venit Jurgen Klopp la Liverpool, pe 8 octombrie 2015, doar patru echipe i-au înscris minimum trei goluri în prima repriză, în campionat sau Europa. 

  • Tottenham (3), în 2017, scor final 1-4. 
  • Manchester City (3), în 2020, la 0-4. 
  • Aston Villa (4), în 2020, la 2-7. 
  • Napoli (3), în 2022, la 1-4. 
Dragomir îi avertizează pe Dawa și pe Tamm, înainte de West Ham - FCSB: „Să nu facă asta, că îi pun ăia în fund din minutul 5”
WEST HAM - FCSB
Dragomir îi avertizează pe Dawa și pe Tamm, înainte de West Ham - FCSB: „Să nu facă asta, că îi pun ăia în fund din minutul 5”

Jurgen Klopp după Napoli - Liverpool 4-1: „Foarte slab. E greu de acceptat" 

Dar parcă niciodată nu au jucat atât de rău The Reds. Total depășiți, fără reacție. Până la 0-4, au fost copleșiți de Napoli! După ce, sezonul trecut, au câștigat 6 meciuri din 6 în deplasare în Champions, pe drumul spre finală, au fost umiliți miercuri lângă Vezuviu. 

Odată încheiat calvarul, Jurgen Klopp s-a îndreptat spre fanii englezi și le-a făcut semn că îi pare rău. La conferință, a spus: „O seară dezamăgitoare, le cer scuze". 

Pentru manager, „problemele noastre au fost evidente. În primul rând, Napoli a jucat foarte bine, iar noi foarte slab. E greu de acceptat, însă nu atât de dificil de explicat, privind partida. Pur și simplu, nu a fost suficient ce am arătat. Eu trebuie să rezolv situația, e responsabilitatea mea". 

La o zi după demiterea compatriotului său Thomas Tuchel, la Chelsea, o întrebare legată de o posibilă concediere și pe Anfield era inevitabilă. „Nu cred, dar cine știe? Totuși, sunt genuri diferite de patroni. Ai noștri sunt destul de calmi și așteaptă ca eu să corectez lucrurile, nu-i cer altuia să o facă. Așa gândesc ei. Îmi vor zice, dacă se vor răzgândi". 

Trebuie să ne reinventăm. Nu să inventăm un nou tip de fotbal, ci să creștem în joc. Sâmbătă jucăm cu Wolverhampton și ei nu se mai pot opri din râs. Își spun probabil, și eu aș face la fel, care este momentul potrivit să ne înfrunte
- Jurgen Klopp, manager Liverpool 

Jamie Carragher: „Mi-e teamă de ce va fi" 

Jamie Carragher, fost jucător al lui Liverpool, 17 ani numai la LFC, e uimit de ce se întâmplă, de la începutul sezonului. Doar două victorii în șapte meciuri. Și două înfrângeri, și trei egaluri. 

„Problema nu este partida de la Napoli, uitați de această partidă! Marea mea îngrijorare e dacă situația actuală va continua în timpul anului sau dacă ne apropiem de sfârșitul unui ciclu", a declarat el la microfonul CBS. 

O altă întrebare îl frământă: „Vedem o cădere fizică masivă din cauza modului de a juca și a intensității din ultimii cinci, șase ani? Dacă vor continua să joace în același stil, mi-e teamă de ce va fi în Premier și Champions. E un fotbal sinucigaș". 

Liverpool nu mai este una dintre cele mai bune echipe din Premier League și din Europa. Mai ales apărarea e jenantă. Van Dijk și Joe Gomez au părut niște copii - Jamie Carragher, fost jucător Liverpool 

Nu sunt multe ocazii când spui că Liverpool nu luptă și n-are dorință. La Napoli, nu le-a avut. Multe dintre starurile sale nici nu se apropie de nivelul la care ne obișnuiseră
- Rio Ferdinand, ex-fotbalist englez 

2 penaltyuria provocat Van Dijk în 7 meciuri la Liverpool în acest sezon, câte făcuse în precedentele 164 de partide

1-4este cel mai aspru eșec suferit de Liverpool în cupele europene de la 1-5 cu Ajax, în 1966 (în urmă cu 56 de ani)

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Xavi, fermecat de un jucător după debutul perfect din Champions League: „E la nivelul celui mai bun Neymar” + „Lewandowski e numărul 1, urmat de Benzema și Haaland”

Hat-trick-uri oriunde merge! „Bombardierul” Lewandowski, unic în Champions League

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
brujo
brujo  •  09 Septembrie 2022, 13:31
Postat de brentford pe 08 Septembrie 2022, 13:55

Apararea e praf pentru ca nu exista mijloc care sa suplineasca urcarile de pe benzi ale lui Trent si Robbo. Milner a fost deseori depasit,iar Elliot e bun pe constructie dar nu este (inca) pregatit si pentru faza de aparare. Totusi,cred ca revenirile lui Thiago,Henderson,Keita si Curtis Jones vor schimba fata echipei. Plus Ox Chamberlain,care isi face treaba foarte bine cand intra de pe banca.

TAA nu a fost niciodata un fundas lateral stralucit. De aia si la nationala joaca mijlocas ... Dar nah, in sistemul lui Klopp, asta trebe sa joace, acceptam si ca mai da failuri (a se observa golul de 3-0 cum se comporta). Keita isi forteaza plecarea cel mai probabil, nu se simte "suficient jucat", dar cand esti mai tot timpul accidentat, cine sa te joace ...

catalin.mocanu
catalin.mocanu  •  08 Septembrie 2022, 18:30

Bogdan Arges Vintila sta la panda.

anti_fcsb_superliga_psg_bayern
anti_fcsb_superliga_psg_bayern  •  08 Septembrie 2022, 16:56

Gata, s-a terminat, nu se mai poate, Guardiola trebuie sa plece de la City si Klopp de la Liverpool.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează