INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSV - BORUSSIA DORTMUND 1-1

Borussia Dortmund smulge o remiză la Eindhoven, 1-1, și este favorită la calificarea în „sferturi”

Lozano îl talonează pe Ryerson (Dortmund) / Foto: Imago
Lozano îl talonează pe Ryerson (Dortmund) / Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 20 februarie 2024 16:50 / Actualizat miercuri, 21 februarie 2024 00:04

PSV și Borussia Dortmund au încheiat la egalitate, 1-1, în turul „optimilor” Ligii Campionilor. Returul este programat pe 13 martie, la Dortmund.

Amfitrionii au început în forță și au pus presiune pe careul Borussiei. Însă fără a-și crea ocazii clare de gol. Prima oportunitate avea să le aparțină, de fapt, oaspeților. Malen, dintr-o poziție promițătoare, a finalizat însă pe direcția portarului Benitez și acesta a parat fără probleme (15).

Eindhoven a replicat imediat, prin Tillman. Jucătorul cedat olandezilor chiar de rivala Borussiei, Bayern, a expediat balonul pe lângă stâlpul din stânga porții lui Meyer.

Malen deschide scorul cu o execuție de senzație

În minutul 24 s-a deschis scorul. Malen! Atacantul olandez al germanilor și-a executat compatrioții cu un șut la vinclu, ajutat și de devierea ușoară a lui Dest: 0-1.

Scor cu care s-a și intrat în pauză, în condițiile în care ofensiva furioasă a olandezilor nu și-a găsit finalitate pe tabelă, Bakayoko și Saibiri irosind cele mai bune oportunități.

Olandezii egalează dintr-un penalty contestat de oaspeți

Eindhoven și-a reluat ofensiva după pauză, iar în minutul 56 și-a văzut eforturile răsplătite: 1-1, De Jong, din penalty. O lovitură de pedeapsă acordată în urma unui fault în careu comis de Hummels, asupra lui Tillman, și contestat îndelung de germani, pe motiv că apărătorul galben-negrilor a jucat în primul rând mingea. Arbitrul Srdjan Jovanovic a rămas însă ferm.

Malen, de partea cealaltă, a avut imediat ocazia lui 1-2. Numai că, din 8-9 metri, a tras în portarul Benitez. Meciul a plonjat apoi într-o perioadă cu schimburi reciproce. Marius Wolf, abia intrat, a trecut și el pe lângă 1-2 (72), apoi a venit rândul lui Bakayoko să irosească o bună situație la poarta cealaltă.

A rămas însă 1-1 și Borussia i-a astfel o opțiune serioasă pentru returul de la Dortmund, programat pe 13 martie.

FINAL. PSV - Borussia Dortmund 1-1

VIDEO. Euro GSP, emisiune-live în timpul partidei

  • Meciurile serii din Ligă, Inter – Atletico Madrid și PSV - Borussia Dortmund, vor fi analizate în timp real în noua emisiune lansată de GSP.ro, EURO GSP, cu Alberto Boțoghină și Narcis Drejan realizatori.
  • Show-ul e în direct pe GSP.ro și canalele de YouTube și Facebook ale Gazetei, dar și la radio, pe Sport Total FM.

PSV - Borussia Dortmund, echipele de start

PSV: Benitez - Teze, Schouten, Boscagli, Dest - Tillman, Veerman, Saibari - Bakayoko, L. De Jong, Lozano
Antrenor: Peter Bosz

Borussia Dortmund: Meyer - Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen - Sabitzer, Emre Can - Malen, Reus, Sancho - Fullkrug
Antrenor: Edin Terzic 

Stadion: Philips Stadion 
Arbitru: Srdjan Jovanovic

PSV, care impresionează în Eredivisie, unde nu a pierdut niciun meci, a terminat pe locul 2 în grupa B, din care au mai făcut parte Arsenal, care a câștigat grupa, Lens și Sevilla. Olandezii au terminat cu 9 puncte, cu unul peste Lens. De pareta cealaltă, Borussia a impresionat în fața grupelor. A adunat 11 puncte într-o grupă cu PSG, AC Milan și Newcastle, terminând pe primul loc.

VIDEO Premier GSP » Pe cine ar prefera Pantilimon ca adversar, Mbappe sau Haaland?

Citește și: 

Dan Petrescu, calificat în „sferturile” Ligii Campionilor Asiei » Ce a făcut astăzi echipa antrenată de „Bursuc”

Cât ghinion pentru pacientul austriac! Un fost adversar al României a suferit a treia ruptură de ligamente încrucișate în ultimii 5 ani!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează