INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MILAN - PSG 2-1

FOTO Revanșa atacanților » Milan a obținut o victorie uriașă cu PSG și complică „grupa morții”

Rafael Leao a marcat cu PSG/ foto: Imago Images +8   FOTO
Rafael Leao a marcat cu PSG/ foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 07 noiembrie 2023 23:59 / Actualizat miercuri, 08 noiembrie 2023 00:12

Rafael Leao (24 de ani) și Olivier Giroud (37 de ani) au reușit primele goluri ale Milanului în actualul sezon din Ligă și au produs răsturnarea de scor pe San Siro, 2-1 cu PSG. Rossonerii au rămas în cărțile calificării în „optimi” în grupa morții, în care orice rămâne posibil!

Un San Siro plin ochi și o fantastică scenografie a tifosilor rossoneri, cu mesajul "Always Milan", au făcut o primire foarte ostilă campioanei Franței. Sute de bancnote "Dollarumma" au zburat din peluză la poarta "trădătorului" portar, care a dat Milanul pentru banii șeicilor qatarieni de la PSG

FOTO: Imago Images
FOTO: Imago Images
FOTO: Imago Images
FOTO: Imago Images
FOTO: Imago Images
+4 FOTO

Squadra lui Pioli nu avea decât o singură variantă pentru a continua cursa calificării în "optimi" și dorea revanșa după eșecul din tur, de pe "Parc des Princes". Pentru asta trebuia să marcheze, cum nu a făcut-o deloc în primele trei întâlniri din grupă!

Două goluri în doar 12 minute!

Jocul a început alert, ambele echipe au propus un fotbal ofensiv și ocaziile s-au succedat într-un ritm extraordinar. Loftus-Cheek, Mbappe și Musah au căutat golul, din poziții destul de ofertante, însă șuturile lor nu aveau cum să modifice tabela. 

Dacă din open play nu s-a înscris, a venit și o fază fixă în care defensiva lombardă a avut un scurtcircuit și Skriniar a punctat simplu cu capul din șase metri și, ca fost interist, a dedicat reușita tifosilor rossoneri. 

N-a rezistat decât trei minute avantajul oaspeților. Pe un contraatac purtat de stânga de Giroud, Donnarumma a respins în față mingea șutată violent de francez, iar Leao a restabilit echilibrul printr-o reluare pe spate, din marginea careului mic, la care Gigio s-a predat!

Dembele nimerește doar bara

Ritmul este foarte bun, PSG a insistat mai mult pe atac și și-a procurat ocazii prin vitezistul Mbappe. Două situații a avut Kylian unu-la-unu. Nu l-a putut învinge pe un Maignan în zi mare, intervenția de la a doua fază făcând toți banii. A avut și noroc SuperMike la balonul trimis în bara transversală de Dembele. 

Nici Milan nu s-a lăsat mai prejos și iarăși Giroud a căutat golul, numai că a tras în plasa laterală. După o jumătate de ceas deja erau 14 șuturi la poartă, cu șapte dintre acestea cadrate! 

S-au făcut imediat opt, după lovitura liberă bine executată de Tomori și mingea deviată în corner de Donnarumma. Gigio a avut emoții și la finalizarea lui Rafael Leao din 15 metri la colțul scurt de puțin alături de stâlpul porții.

Giroud, bătrân, dar tot bun!

La fel de spectaculos a pornit și actul secund. Doar că de data asta cei care au lovit ținta au fost elevii lui Pioli. Giroud l-a depășit în duelul aerian pe Skrinira și a transformat în 2-1 centrarea excelentă a lui Theo Hernandez. 

Olivier a devenit cel mai bătrân jucător francez cu gol în Ligă (37 de ani și 38 de zile), depășind recordul lui Laurent Blanc, care marca la 36 de ani și 338 de zile contra lui Olympiacos! Milan a preluat controlul și Theo Hernandez s-a lovit de reflexul nemaipomenit al lui Donnarumma, care a scos de lângă bară mingea trimisă din lovitură liberă pe care scria 3-1.

505minute fără gol a avut Milan în Liga Campionilor, seria neagră fiind ruptă de golul lui Rafael Leao. În actuala ediție i-au trebuit 55 de șuturi pentru a marca!

Posesia mai bună n-a ajutat deloc Parisul, nici modificările operate de Lucho. Mbappe nu a mai fost în zi de gol și s-a simțit, campionii Franței făcând o repriză secundă slabă. A compensat numai Donnarumma, cu încă o paradă fenomenală la șutul plasat al rezervei Okafor

O singură ocazie mare și-au creat oaspeții, pe final, la bara nimerită de Lee Kang-In. Dar parcă era nedrept să egaleze echipa care s-a stins treptat. A rămas 2-1 și revanșa atacanților rossoneri s-a înfăptuit. "Diavolul" milanez a început să respire în "grupa morții".

10șuturi cadrate au trimis Milan și PSG (cinci de fiecare) în prima repriză a duelului lor de pe San Siro. Record pentru actuala fază a grupelor

Clasamentul grupei F

Citește și:

Bun venit în casa „diavolilor” » Imagini de senzație surprinse de reporterul GSP la AC Milan - PSG
MILAN - PSG
Bun venit în casa „diavolilor” » Imagini de senzație surprinse de reporterul GSP la AC Milan - PSG
Newcastle, situație nemaiîntâlnită pentru o echipă engleză din anii '90 încoace » Ce s-a întâmplat la meciul de la Dortmund
Borussia Dortmund - Newcastle 2-0
Newcastle, situație nemaiîntâlnită pentru o echipă engleză din anii '90 încoace » Ce s-a întâmplat la meciul de la Dortmund

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează