INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PLZEN - BARCELONA 2-4

Presa din Spania e împărțită, după prestaţia lui Radu Petrescu în Viktoria Plzen - Barcelona: „Arbitraj corect” vs „Slab”

Radu Petrescu, Foto: Imago Images
Radu Petrescu, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 02 noiembrie 2022 13:02 / Actualizat miercuri, 02 noiembrie 2022 13:14

Radu Petrescu (39 de ani) a fost lăudat de presa din Spania pentru prestația din Viktoria Plzen - Barcelona, scor 2-4: „A condus cu seriozitate și a avut dreptate în deciziile luate, și-a câștigat credibilitatea jucătorilor”.

„Centralul” român se numără printre cei mai contestați arbitri din Liga 1. Însă marți seară, la Plzen, și-a făcut treaba bine. Dacă As sau Sport l-au ignorat complet, ceea ce-i ok, Mundo Deportivo chiar a simțit nevoia să-l laude.

Gata de inaugurare: imagini superbe din aer cu noua „bijuterie” din Liga 1
STADION
Gata de inaugurare: imagini superbe din aer cu noua „bijuterie” din Liga 1

„Penalty corect acordat de Radu Petrescu în Viktoria Plzen - Barcelona”

„Într-un meci fără miză, arbitrul român Radu Petrescu a condus ostilitățile din teren cu seriozitate și a avut dreptate în puținele decizii pe care le-a avut de luat, câștigându-și astfel credibilitatea fotbaliștilor. Bine plasat, a fluierat cu aceleași criterii acțiunile sancționabile ale protagonistilor partidei, practicând uneori un arbitraj preventiv. 

A știut să folosească corect avantajul atunci când ocazia o impunea și a avut dreptate în minutul 49 să sancționeze cu penalty faultul lui Pablo Torre asupra lui Chory. De asemenea, «centralul» a arătat corect patru cartonașe galbene. Pe scurt, arbitraj corect al românului în meciul de adio al Barcei în Liga Campionilor”, a fost analiza reporterilor Mundo Deportivo, care i-au dat două stele („bine”), ca și catalanilor Dembele și Ansu Fati, și au titrat „Arbitraj corect”.

Marca a văzut altfel prestaţia lui Radu Petrescu din Viktoria Plzen - Barcelona

Petrescu a avut nevoie de intervenția VAR doar pentru a valida golul de 2-0, marcat de Ferran Torres, în minutul 44. Extrema catalanilor a punctat cu o execuție din 6 metri, dar golul a fost inițial anulat, după ce asistentul Radu Ghinguleac a ridicat fanionul, semnalând că Jordi Alba, autorul pasei decisive, s-ar fi aflat în ofsaid. 

Faza a fost analizată în camera VAR, unde se aflau Ovidiu Hațegan și Marco Di Bello, iar decizia a fost întoarsă și reușita a fost validată. Poate și de aceea, sancționând astfel întreaga brigadă, cotidianul madrilen Marca i-a dat numai o stea („slab”).

VIDEO. Dumitru Dragomir, atac dur la adresa VAR: „Este o rușine! Ce caută arbitrii acolo dacă nu au capacitate?”

Citește și:

Stupoare după decisivul dramatic din grupa D a Ligii Campionilor: „Suntem nervoși, doar cei de pe bancă au știut!”

Parcurs rușinos pentru Barcelona în Ligă » Cum încearcă Xavi să-i consoleze pe suporteri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
DoarUTAconteaza
DoarUTAconteaza  •  03 Noiembrie 2022, 09:33

Unii ( @traian_v-de ex) se cred posesorii " unui creier",..de calitate, care le permite sa... " cantareasca " creierele altora. Ce este cert , este ca in Romania se simuleaza la greu, apoi comentatorii, mai mereu, cauta "galceava" , pe seama arbitrului, iar lipsa unui numar rezonabil de camere video ( nici una in spatele portii, putine pe linia de corner..etc) , face ca fazele sa nu fie lamurite, fara echivoc. Dupa orisicare meci nu vezi decit comentarii asupra arbitrajului, cu alde Naom, Craciunescu, Porumboiu sau Panduru, fiecare, in parte, crezindu-se..." instanta perfecta". Noi auzim mereu ca...".. a fost contact", dar se uita ca nu vorbim despre volei sau baschet. Privind arbitrajul din Anglia, Germania..etc, cei de mai sus ar avea mari probleme, pentru ca acolo se pleaca de la ideea ca jocul trebuie sa fie mai liber, si doar agresiunile sint rapid si clar pedepsite. Nu ai sa vezi, mai deloc, vorbindu-se despre tactica, despre jocul unei linii la o echipa, despre realizari tehnice, despre sistemul de joc, pregatire fizica,...doar arbitri sint analizati, cu lupa, plecindu-se de la ideea ca ori sint prosti, ori au sarcini cu care vin la meci. Realitatea este ca in Romania fotbalistii sint de slaba calitate, antrenorii nu au pregatire minimala, de personalitate...nu mai vorbim, iar comentatorii sint jalnici. Unul singur ( M R Paraschivescu) ar face fata la orice televiziune din west.

1945sv0509
1945sv0509  •  02 Noiembrie 2022, 18:08

Si in felul acesta se adevereste faptul ca in campionatul intern arbitrii au "sarcini" clare pentru a fluiera la comanda.

traian_v
traian_v  •  02 Noiembrie 2022, 15:21

Pai asta scriem/citim de ani buni. Avem arbitri valorosi doar afara. Uitati-va la Hategan si Kovacs. Impecabili (cu exceptia jocului de la Leverkusen, unde desi l-a "salvat" pe Kovacs, arbitrii VAR fac parte din aceeasi brigada, deci per total, totul OK). Nu am vazut meciul lui Petrescu la Plzen, deci nu comentez. Dar este un arbitru mediocru, un fel de Fesnic cu putin mai mult creier.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează