INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SUPER LIGA EUROPEI

Răzvan Burleanu, poziție fermă vizavi de Super Liga Europei: „Interese exclusiv financiare!”

Răzvan Burleanu critică ideea marilor cluburi de a înființa Super Liga Europei
Răzvan Burleanu critică ideea marilor cluburi de a înființa Super Liga Europei

Articol de GSP - Publicat luni, 19 aprilie 2021 10:06 / Actualizat luni, 19 aprilie 2021 13:25

Răzvan Burleanu (37 de ani), președintele Federației Române de Fotbal, a oferit o poziție fermă vizavi de ideea marilor cluburi de a înființa Super Liga Europei.

UEFA, Asociația Fotbaliștilor din Premier League, Federația Spaniolă de Fotbal, LaLiga, Federația Italiană de Fotbal și Serie A au semnat o scrisoare vehementă, imediat după apariția informațiilor privind noua competiție. Răzvan Burleanu se solidarizează cu UEFA și afirmă că interesul marilor cluburi e unul „exclusiv financiar”.

Răzvan Burleanu: „Nu cred că o asemenea competiție poate avea succes!”

„Mă bucură faptul că am văzut că UEFA, FIFA, cele trei federaţii naţionale, din Anglia, Italia şi Spania, împreună cu cele trei ligi profesioniste din aceste ţări împărtăşesc acelaşi punct de vedere şi anume că această competiţie poate să distrugă modelul european al sportului, care este bazat pe un sistem de retrogradare-promovare şi totdată pe principiul solidarităţii. 

Din punctul meu de vedere, cluburile care vor face pasul spre această competiţie au interese exclusiv financiare şi nu sunt absolut deloc interesate de pasiunea suporterilor, de investiţiile în propriile academii, altfel spus tratează echipele de fotbal – şi mă refer acum la acţionariatul acestor cluburi – doar ca un produs de entertainment. Şi o să înţelegem de ce cele mai multe dintre cluburile care fac parte din acest grup în momentul de faţă, din cele 12, sunt deţinute de capital american. 

Prin urmare, nu cred că pe termen mediu şi lung o asemena competiţie poate să aibă succes, mai ales că atât UEFA, FIFA, cât şi cele trei asociaţii naţionale şi ligile din ţările respective au avut o poziţie fermă: orice club care va participa în această competiţie va fi exclus, atât din competiţiile europene, cât şi din competiţiile interne”, a declarat Răzvan Burleanu, la Europa FM, citată de G4 Media

UEFA amenință cluburile

UEFA, Asociația Fotbaliștilor din Premier League, Federația Spaniolă de Fotbal, LaLiga, Federația Italiană de Fotbal și Serie A au semnat o scrisoare categorică, imediat după apariția informațiilor privind noua competiție.

  • cluburile implicate vor fi interzise din toate competițiile interne, europene sau de nivel internațional
  • jucătorii lor pot fi interziși la echipele naționale

Cele 12 cluburi gata să fondeze Super Liga Europei:

  • Barcelona
  • Real Madrid
  • Atletico Madrid
  • Manchester United
  • Liverpool
  • Arsenal
  • Manchester City
  • Tottenham
  • Chelsea
  • Inter AC
  • Milan
  • Juventus

VIDEO Real Madrid și povestea „triplei” unice din Champions League

Citește și alte știri din fotbalul european:

Liga Campionilor și Europa League riscă să fie suspendate » UEFA pregătește contraofensiva, după anunțul oficial al Super Ligii Europei

Reacție vehementă împotriva marilor cluburi: „Înființarea Super Ligii Europei e un act criminal! Luați-le banii, punctele, tot!”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (10)
jgcwgwgvgebtr
jgcwgwgvgebtr  •  28 Aprilie 2021, 09:50

Uite cine vorbeste. El, care nu are nici o treaba cu fotbalul. Marele organizator de alegeri. Se pricepe doar sa fie ales, in rest nimic. Nici macar financiar nu sta bine federatia, sa ne permitem un antrenor decent. Aducem de pe strada.

1566178743642986
Vlad Hartea  •  19 Aprilie 2021, 15:10

Oare de ce Burleanu pare atat de ofuscat de lansarea acestei Ligi ?? El nu stie ca noi nu mai avem nicio treaba cu cupele europene de mai mult timp ?? Indiferent de modul de organizare a acestor competitii, echipele noastre nu vor mai avea acces, din cauza valorii scazute, la nicio o competitie de nivel inalt !! Viseaza ciobanul la grupele Ligii Campionilor, dar nici cand va ajunge nepotelul sau patronul clubului, nu se va mai intampla acest lucru !!

131668434566273
Razvan Mihailescu  •  19 Aprilie 2021, 13:27

*** de multi fotbaliști pe care i reprezintă ca șef i si da cu parerea,ca parca campionatul românesc ar fii o perlă a balcanilor

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close