INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  TURCIA

S-a aflat cine l-a salvat pe Șumudică de la demitere. Mutarea care a răsturnat situația la Gaziantep!

Marius Șumudică este pe locul 17 cu Gaziantep, la un punct sub linia retrogradării / Foto: X Gaziantep
Marius Șumudică este pe locul 17 cu Gaziantep, la un punct sub linia retrogradării / Foto: X Gaziantep

Articol de - Publicat marti, 27 februarie 2024 15:09 / Actualizat marti, 27 februarie 2024 17:45

Alexandru Maxim (33 de ani), Florin Niță (36) și căpitanul Papy Djilobodji (35) au mers aseară la președintele clubului și i-au cerut să-l păstreze pe Marius Șumudică. Potrivit presei turcești, cei trei experimentați jucători ai lui Gaziantep au promis că vor câștiga meciul următor, cu Antalya, și vor scoate echipa din zona retrogradării!

Marius Șumudică era, ieri după-amiază, ca și dat afară de la Gaziantep. Pentru a doua oară! După ce membrii Consiliului de Administrație al clubului turc au votat cu 7-6 pentru a-l demite pe antrenorul român, chemat urgent să semneze rezilierea contractului, după cum a anunțat ziarul local Gazispor, s-a produs răsturnarea de situație.

Șumudică și asistentul său Șener Gençtürk au mers la președintele Memik Yılmaz și, după trei ore de discuții intense, s-a ajuns la decizia de a nu-i mai da afară și de a merge mai departe cu tehnicianul român! În schimb, această răzgândire i-a provocat demisia vicepreședintelui lui Gaziantep, Güney Dağdeviren, care a justificat că „Nu vreau să fiu parte din această «maladie»!".

L-au radiat din clubul legendelor! Decizia inatacabilă luată de șefii Barcelonei
LA LIGA
L-au radiat din clubul legendelor! Decizia inatacabilă luată de șefii Barcelonei

„Noi am dus-o în jos, tot noi vom scoate echipa!"

După ce apele s-au mai liniștit, Gaziantep a anunțat aseară printr-un comunicat oficial că „s-a convenit că clubul nostru va depăși această perioadă dificilă în unitate și solidaritate". Astăzi însă a ieșit la iveală ce și cine l-a salvat pe antrenorul de 52 de ani de la concediere.

Cotidianul Olaymedya a dezvăluit că „trei fotbaliști importanți s-au dus la președinte și la manageri și le-au spus: «Noi suntem mulțumiți de antrenorul nostru. Noi am adus echipa în această situație grea și tot noi o vom scoate de aici! Vrem ca antrenorul nostru să rămână. Dați-ne ocazia și vom câștiga meciul cu Antalya». Meci programat „afară", lunea viitoare.

„Senatorii" echipei vor să continue cu Șumudică!

Aceeași sursă susține că jucătorii, delegați probabil de echipă, „ar fi fost Alexandru Maxim, Florin Niță și căpitanul Papy Djilobodji. Conducerea lui Gaziantep s-a întâlnit cu jucătorii, între cei mai în vârstă și cei mai experimentați, iar aceștia au mărturisit că vor să continue cu Șumudică".

Șumudică ripostează: „Nu s-a pus problema demisiei"

Și tehnicianul roș-negrilor a reacționat, detensionând atmosfera. „Nu știu cine a apucat să scrie că sunt demis, nu s-a pus problema de așa ceva. Știm cu toții că rezultatele nu sunt cele pe care le așteptam, de aceea am și avut o ședință cu toți membrii conducerii, 15 persoane", a declarat Șumudică la DigiSport.

Demiterea lui Șumudică a fost anulată de VAR! Oficial, asistăm la o comedie marca Gaziantep, ca penaltyurile lui Fenerbahce și Galatasaray. Să vă fie rușine! Pentru că dacă faceți echipă cu oamenii săi, Șumudică vă va demite pe voi și nu invers!
Kenan Yucel, jurnalist Spor X

S-a aflat cine l-a salvat pe Șumudică de la demitere. Mutarea care a răsturnat situația la Gaziantep!
Marius Șumudică și doi dintre cei patru români de la Gaziantep, Florin Niță și Denis Drăguș / Foto: Facebook Gaziantep

Cu o victorie în ultimele 10 etape, antrenorul de 52 de ani a fost contestat de fani, care i-au cerut să plece după eșecul de pe teren propriu (0-2) cu Bașakșehir.

Fiecare a zis ce crede că trebuie făcut și vom continua împreună. Eu și stafful vom face tot ce ține de noi ca să salvăm Gaziantep de la retrogradare. Aici sunt niște oameni ce merită să aibă echipă în prima ligă din Turcia
Marius Șumudică, antrenor Gaziantep

26de meciuri are Marius Șumudică în acest al doilea mandat la Gaziantep. Bilanț: 10 succese, 6 egaluri și 10 eșecuri, golaveraj 36-33

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Scene șocante sub privirile lui Costache și Artean » L-a lovit cu pumnul în figură și cu piciorul în spate: „Mi s-a întunecat mintea”
INCIDENT
Scene șocante sub privirile lui Costache și Artean » L-a lovit cu pumnul în figură și cu piciorul în spate: „Mi s-a întunecat mintea”
Drama internaționalului de 28 de ani » A leșinat în casă și e la terapie intensivă cu o boală misterioasă!
DRAMĂ
Drama internaționalului de 28 de ani » A leșinat în casă și e la terapie intensivă cu o boală misterioasă!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
costeltudor
costeltudor  •  27 Februarie 2024, 23:53

Mă bucură această întorsătură ! În acest fel , BUFONUL SOSODICA NU mai vine în România !!! România NU are nevoie de CIRC !!

kordell
kordell  •  27 Februarie 2024, 19:34
Postat de VanBasten2000 pe 27 Februarie 2024, 17:21

Pentru Sumudica a intervenit chiar presedintele Recep Erdogan, care l-a sunat pe baskanul Gaziantepului si i-a cerut sa-i mai ofere o sansa antrenorului roman. In cazul in care nu va reusi sa evite retrogradarea, sanctiunea va fi insa una foarte aspra, taierea capului.

Sau chiar taierea accesului la baclavale :)))

dragna
dragna  •  27 Februarie 2024, 18:34

Daca era si el un om diplomat, macar jumatate de domn, macar in public, ar fi avut mai putin de pierdut.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează