INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SPORTING LISABONA - AJAX 1-5

Recordul lui Van Basten, egalat! A înscris de 4 ori la debutul în Champions League

Sebastian Haller / Sursă foto: Twitter Sebastian Haller +6   FOTO
Sebastian Haller / Sursă foto: Twitter Sebastian Haller

Articol de GSP - Publicat joi, 16 septembrie 2021 08:28 / Actualizat joi, 16 septembrie 2021 09:36

Sebastian Haller (27 de ani), atacantul ivorian al lui Ajax Amsterdam, a fost vedeta serii în Champions League. A înscris un „poker” în victoria clară obținută de „lăncieri” pe terenul lui Sporting Lisabona, scor 5-1, chiar la debutul său în UCL, și a egalat astfel recordul deținut de Marco van Basten. 

Cele patru goluri marcate la Lisabona l-au propulsat direct în istorie pe Sebastian Haller. Asta pentru că a devenit primul jucător, de la Marco van Basten încoace, care izbutește să înscrie patru goluri la debutul său în Champions League! Legendarul Van Basten reușea această performanță în 1992, într-un AC Milan - Goteborg 4-0.

Mai mult, Haller a devenit primul jucător african din istorie care marchează patru goluri într-o partidă din Liga Campionilor, performanță pe care n-a reușit-o nici măcar Didier Drogba. 

Sebastian Haller a înscris de 4 ori la debutul în Champions League! Recordul lui Van Basten, egalat / Sursă foto: Instagram Ajax
Sebastian Haller a înscris de 4 ori la debutul în Champions League! Recordul lui Van Basten, egalat
Sebastian Haller a înscris de 4 ori la debutul în Champions League! Recordul lui Van Basten, egalat / Sursă foto: Instagram Ajax
Sebastian Haller a înscris de 4 ori la debutul în Champions League! Recordul lui Van Basten, egalat / Sursă foto: Instagram Ajax
Sebastian Haller a înscris de 4 ori la debutul în Champions League! Recordul lui Van Basten, egalat / Sursă foto: Twitter Ajax
+2 FOTO

27 de milioane de euroe cota de piață a lui Sebastian Haller, conform Transfermarkt

Sebastian Haller și-a luat cetățenie ivoriană, sătul să aștepte convocarea la naționala Franței

Sebastian Haller a evoluat pentru toate reprezentativele de juniori ale Franței, dar nu intrat niciodată în calcule pentru naționala mare a „Cocoșului Galic”. Astfel, Haller a obținut cetățenie ivoriană, mama sa fiind originară din Coasta de Fildeș.

Haller e la Ajax din 2021, după ce a mai evoluat pentru Auxerre, Utrecht, Eintracht Frankfurt și West Ham United. Pentru „lăncieri”, Haller are cifre grozave, reușind să marcheze în acest an 21 de goluri în 29 de partide în toate competițiile. Până să ajungă la Ajax, a mai jucat în Eredivisie între 2015 și 2017, la FC Utrecht (41 de reușite în 82 de partide), unde a fost antrenat chiar de Erik ten Hag, actualul antrenor al lui roș-albilor. 

Sebastian Haller, cea mai scumpă achiziție din istoria lui Ajax 

În luna ianuarie a acestui an, Ajax i-a plătit lui West Ham 25 de milioane de euro pentru Sebastien Haller. 

„Lăncierii” au achitat 25 de milioane de euro pentru atacant (sumă ce va fi achitată în rate de câte 5 milioane), cel mai scump jucător achiziționat vreodată de roș-albi. Cu trei milioane peste vechiul record al clubului din Amsterdam: David Neres, venit de la São Paulo, în 2017, pentru 22 de milioane. Afacerea ar trebui să devină oficială în următoarele ore.

VIDEO Ajax și-a prezentat tricourile pentru noul sezon

Citește și alte știri de actualitate: 

FOTO „Messi, ai milă!” » Cum a fost așteptat argentinianul în Belgia, la primul meci pentru PSG în Champions League

Veste proastă pentru PSG! Mbappe a ieșit accidentat de pe teren

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
minos3
minos3  •  16 Septembrie 2021, 10:47

Acest articol este scris doar ca sa umple site-ul. Toata lumea stie ca Champions League este continuatoarea Cupei Campionilor Europeni, de fapt aceeasi competitie, reorganizata. Performantele din cele doua competitii se cumuleaza. Deci Van Basten nu doar ca nu a debutat in 1992, ci chiar castigase competitia de 2 ori pana la acel moment. Prin urmare, doar o minte ingusta poate considera ca el a debutat in 1992.

21lva
21lva  •  16 Septembrie 2021, 10:24
Postat de Raul Daniel Miclea pe 16 Septembrie 2021, 09:54

la 28-29 de ani van basten se retragea deja.

Cu o simplă căutare pe google, poți afla cu exactitate când s-a retras

3615658098658680
Raul Daniel Miclea  •  16 Septembrie 2021, 09:54
Postat de 21lva pe 16 Septembrie 2021, 09:42

Avea 28 de ani

la 28-29 de ani van basten se retragea deja.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează