INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FC BARCELONA - MANCHESTER UNITED

United valorează mai puţin decît jumătate din Barca! » Banii vorbesc

Messi, alături de Iniesta, valorează cît toată echipa lui United Foto: Reuters
Messi, alături de Iniesta, valorează cît toată echipa lui United Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 27 mai 2011 00:00 / Actualizat joi, 26 mai 2011 21:06

Finala de la Londra pare dezechilibrată la capitolul cotei de piaţă a echipelor. Doar Messi şi Iniesta fac cît toată echipa de start a lui Ferguson

Mîine seară, în Templul Fotbalului de pe "Wembley", vor defila vedete de peste 650 de milioane de euro. Dacă finala s-ar decide doar la capitolul financiar, cu siguranţă Barcelona ar cîştiga detaşat. E rezultatul studiului publicat de "Frontier Economics", care calculează valoarea jucătorilor conform golurilor reuşite ori primite, minutelor jucate, selecţiilor la "naţională", titlurilor, vîrstei şi naţionalităţii.

Comparînd cele două echipe probabile de start, Barcelona depăşeşte 450 de milioane de euro, de două ori şi jumătate peste cei 11 titulari ai lui United! Singur Messi, cel mai scump jucător din lume şi autor a 52 de goluri în 54 de meciuri disputate în acest sezon în toate competiţiile, face 140 de milioane de euro! Dincolo, Rooney, vedeta lui Ferguson şi cel mai bine cotat "diavol", îi depăşeşte pe pasatorii geniali Iniesta şi Xavi, dar după el vine prăpastia. Pentru că Valencia şi Vidici sînt sub 8 dintre titularii lui Guardiola, ei devansîndu-i pe portarul Valdes şi pe fundaşii Abidal şi Dani Alves.

Talisman catalan
Barca are superstiţii înaintea finalelor de Ligă. Guardiola i-a desemnat să vorbească la conferinţa de presă de astăzi pe portarul Victor Valdes şi pe căpitanul Puyol (foto), aceiaşi aleşi în 2006, la Paris, dar şi în 2009, la Roma. De fiecare dată, catalanii au avut cîştig de cauză în duelurile contra englezilor: 2-1 cu Arsenal şi 2-0 cu Manchester United. Se repetă povestea şi la Londra?

Dilema lui Pep
Guardiola mai are de rezolvat dilema din defensivă: Mascherano sau Abidal? În funcţie de alegere, se va şti şi unde va evolua căpitanul Puyol, în centru sau în banda stîngă. Pep va lua însă în calcul mutările adversarului Alex Ferguson, ce ar miza în faţă pe cuplul Chicharito Hernandez şi Rooney, iar la mijloc galezul Giggs ar fi titular în centru lîngă Carrick, în condiţiile nerecuperării lui Fletcher.

Fără penaltyuri!
Barcelona a cîştigat ultima finală pe Wembley (1-0 cu Sampdoria), golul lui Koeman din prelungiri evitînd penaltyurile. "La 0-0 deja ne gîndeam la loviturile de departajare. Am intrat în panică, parcă revedeam finala din 1986, o mare dramă şi pentru toţi puştii de la Academie. Dacă dădeam de alt Duckadam? Nu se putea ca un club atît de mare să nu ia Cupa Campionilor", a zis Pep în interviul din revista olandeză Helden.

Fluieră Kassai
UEFA a comunicat ieri brigada de arbitri care va conduce meciul de mîine seară. Maghiarul Viktor Kassai a fost preferat favoritului italian Nicola Rizzoli. Centralul de 35 de ani a fluierat anul trecut şi finala Europa League, Fulham - Atletico Madrid 1-2, şi are în carieră peste 60 de jocuri în Europa. Kassai, ce a "explodat" la CM 2010, s-a mai întîlnit sezonul acesta cu United în meciul cu Valencia.

364985-barca-united.jpg

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (6)
adicristea
adicristea  •  27 Mai 2011, 11:38

Deci Van der Sar valoreaza 600.000 de euro? E vreo gluma? Eventual... il vrei la Steaua sau ceva?

talpaiadului
talpaiadului  •  27 Mai 2011, 06:40

Nu ma intereseaza cifrele alea, adevarul ca Barcelona si Mancester sunt doua echipe la fel de valoroase, iar finala e deschisa oricarui rezultat. Sper sa avem parte de un meci frumos!

forumeer
forumeer  •  27 Mai 2011, 03:32

Preturile sunt aiurea, Vidic, Rio Ferdinand, Chicharito, Evra, chiar si Giggs desi e batran valoreaza MULT mai mult de atat! Iar de la Barca, Vales, Puyol si Busquets sunt mult supraestimati! . Finala va fi mai echilibrata decat se astept fanii Barcei, nu o bati usor pe Manchester United, campioana Angliei, sa fim seriosi, va fi cel mai greu meci al Barcei! Mie imi plac ambele, sper sa vedem un meci cat mai spectaculos!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close