INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  MLS

REZUMAT VIDEO Alexandru Mățan, decisiv în MLS » Fostul jucător de la Farul, gol și pasă decisivă dată în victoria lui Columbus Crew! Trupa din Ohio s-a calificat în semifinalele Conferinței

Alexandru Mățan, în tricoul lui Columbus Crew. 
Foto: Imago
Alexandru Mățan, în tricoul lui Columbus Crew. Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 13 noiembrie 2023 09:58 / Actualizat luni, 13 noiembrie 2023 10:17

Alexandru Mățan (24 de ani), extrema stânga a celor de la Columbus Crew, a marcat un gol și a dat o pasă decisivă în victoria obținută de formația din statul Ohio, pe teren propriu, în fața celor de la Atlanta United, scor 4-2, în faza „sferturilor” de finală ale Conferinței de Est din MLS. Columbus Crew s-a calificat în semifinale cu 2-1 la general. 

Luni noapte, Columbus Crew și Atlanta United s-au întâlnit în al treilea meci al „sferturilor” de finală ale Conferinței de Est din MLS. Câștigătorul se alege folosind sistemul „cel mai bun din trei meciuri”. 

Cum vede Răducioiu finalul în grupa noastră preliminară: „Ar fi de-a dreptul incredibil”
KOSOVO - ISRAEL 1-0
Cum vede Răducioiu finalul în grupa noastră preliminară: „Ar fi de-a dreptul incredibil”

Columbus Crew se impusese în primul meci pe teren propriu cu 2-0, grație golurilor lui Cucho. În partida secundă, Atlanta United a câștigat, pe teren propriu, cu 4-2, iar cele două s-au întâlnit în meciul decisiv luni noapte, partidă în care Mățan a fost titular și integralist. 

VIDEO. Alexandru Mățan, gol în Columbus Crew - Atlanta United, în „sferturile” de finală ale Conferinței de Est din MLS 

Columbus Crew a deschis scorul în minutul 9, prin Darlington Nagbe. Mijlocașul gazdelor a recuperat mingea la marginea careului și a finalizat cu un șut de la 20 de metri, în colțul stâng al porții lui Brad Guzan. 

Gazdele au dus scorul la 2-0 în minutul 17, prin Malte Meineche Amundsen. Danezul a primit o pasă de la Aidan Morris și a tras la poartă, de la 30 de metri. Execuția a fost perfectă. Balonul s-a dus în vinclul drept al porții, fără șanse pentru goalkeeper-ul oaspeților. 

Alexandru Mățan a marcat golul de 3-0 pentru Columbus Crew. Fostul jucător de la Farul a fost lansat excelent în careu de Diego Rossi, iar fostul internațional de tineret l-a învins pe Brad Guzan cu un șut puternic, de la 9 metri. 

Atlanta United a redus din handicap doar două minute mai târziu, prin Georgios Giakoumakis. Atacantul grec adus de la Celtic a finalizat o fază șnur creată de Brooks Lennon și Thiago Almada. 

Lennon a trimis o pasă peste defensiva lui Columbus, Almada a recentrat din prima în fața porții, iar Giakoumakis a înscris cu stângul, din 5 metri. 

Columbus Crew a revenit în avantaj de două goluri la numai două minute de la reluarea jocului. Alexandru Mățan a recuperat mingea la mijlocul terenului, a înaintat spre poarta adversă, și i-a pasat decisiv lui Diego Rossi. 

Uruguayanul trecut prin carieră și pe la Los Angeles FC sau Fenerbahce a preluat și a înscris cu un șut la colțul lung, cu stângul. Mingea a lovit bara din dreapta înainte de a intra în poartă. 

Scorul final a fost stabilit de atacantul portughez Xande Silva, în minutul 50. Brooks Lennon a centrat în careul advers din banda dreaptă, iar lusitanul a scăpat de marcajul stoperilor adverși și a înscris cu un șut pe centrul porții. 

Cum arată semifinalele Conferințelor din MLS

În semifinalele Conferinței de Est din MLS, Columbus Crew se va duela cu Orlando City. Trupa din Florida a trecut cu 2-0 la general de Nashville. 

În Conferința de Vest, semifinalele sunt: Houston Dynamo - Sporting Kansas City și Seattle Sounders - Los Angeles FC. 

Câștigătoarele fiecărei conferințe se vor duela în finala campionatului. 

Citește și: 

Ce au scris ziarele spaniole despre Ianis Hagi după înfrângerea lui Alaves cu Barcelona: „A intrat într-un moment dificil”

Execuție fabuloasă în Serie A » Jucătorul lui Inter, lob de senzație à la Hagi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează