INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  LA LIGA

75 de minute pentru Andrei Rațiu în Celta Vigo - Rayo. Ianis Hagi, rezervă neutilizată în Alaves - Sociedad

Foto: Imago Images
Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 31 martie 2024 20:13 / Actualizat luni, 01 aprilie 2024 01:18

Fundașul dreapta român Andrei Rațiu (25 de ani) a intrat pe teren în minutul 16 al meciului dintre Celta Vigo și Rayo Vallecano, scor final 0-0. Mijlocașul ofensiv Ianis Hagi (25 de ani) a rămas pe banca de rezerve pe tot parcursul meciului Alaves - Real Sociedad, scor 0-1.

De peste 3 luni, de pe 19 decembrie 2023 nu se mai întâmplase ca Andrei Rațiu să joace atât de mult într-un meci de campionat pentru Rayo.

Fundașul dreapta al naționalei a intrat în minutul 16 al partidei din etapa 30 a campionatului spaniol, fiind aruncat în luptă în locul lui Alvaro Garcia, victima unei accidentări musculare.

Adrian Mititelu Jr. a dezvăluit cauza haosului de la FCU Craiova: „Fură la antrenamente!” » A atacat direct 3 jucători + soarta lui Napoli a fost stabilită
FCU Craiova
Adrian Mititelu Jr. a dezvăluit cauza haosului de la FCU Craiova: „Fură la antrenamente!” » A atacat direct 3 jucători + soarta lui Napoli a fost stabilită

Andrei Rațiu a jucat 75 de minute în Celta Vigo - Rayo Vallecano

Rațiu nu a jucat în stânga, poziția lui Alvaro Garcia, fiind utilizat pe poziția lui de bază, în banda dreaptă.

Românul a încheiat partida cu 4 respingeri, 3/6 dueluri la cap câștigate și 13 pase precise din 19 încercate.

Celta a fost mai periculoasă, dar tabela a rămas neschimbată. Galicienii au avut un gol anulat pentru un presupus fault în atac și au lovit bara în prelungiri prin Carles Perez.

După meci, Inigo Perez, tânărul antrenor al celor de la Rayo, a comentat pierderea lui Alvaro Garcia, jucătorul căruia Rațiu i-a luat locul. Garcia este golgheterul echipei, cu 6 reușite în acest campionat.

„Pierderea lui Alvaro a fost importantă. Am încercat să nu-l lăsăm pe Mingueza să fie comod, având în vedere că era cel mai precis în pase și avea o conexiune bună cu Aspas. Camello a trebuit să acopere acea zonă, iar Rațiu și Jorge de Frutos au oferit profunzime benzii drepte, profitând de calitățile lor.

Pierderea lui Alvaro a fost neașteptată și ne-a supărat, este principalul reper ofensiv și golgheterul echipei. El creează cele mai multe ocazii în banda stângă și poate oamenii nu știu, dar înțelege aspectele tactice peste medie, foarte agil din acest punct de vedere”, a spus antrenorul lui Rayo, citat de Union Rayo.

Rayo are acum 30 de puncte, 5 peste Cadiz, prima echipă de pe pozițiile retrogradabile. Celta se află între cele două, cu 28 de puncte.

Ianis Hagi, doar rezervă în Alaves - Real Sociedad

Luis Garcia Plaza, antrenorul lui Deportivo Alaves, nu a fost mișcat de prestațiile lui Ianis Hagi din amicalele echipei naționale din luna martie. Acesta a jucat 16 minute cu Irlanda de Nord (1-1) și 35 cu Columbia (2-3), meci în care a și marcat primul gol al „tricolorilor”.

Ianis Hagi nu a intrat în vederile lui Luis Garcia Plaza pentru meciul cu Sociedad, asistând neputincios, de pe bancă, la eșecul echipei lui.

Citește mai multe știri despre stranieri:

Turcii anunță bomba verii: Ianis Hagi, cumpărat de Galatasaray
GALATASARAY
Turcii anunță bomba verii: Ianis Hagi, cumpărat de Galatasaray
Planurile lui Kyle Krause cu Dennis Man și Valentin Mihăilă » Parma trece într-o nouă epocă
PARMA
Planurile lui Kyle Krause cu Dennis Man și Valentin Mihăilă » Parma trece într-o nouă epocă

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
fabulos
fabulos  •  01 Aprilie 2024, 10:16

Nenea tata lui Ianis vedeti ca Luis Garcia Plaza nu este cuminte, il tine pe cel mai decisiv la creatie de dat lustru! Acum dupa ce si-a indeplinit visul cu freza e pacat sa nu fie utilizat.

Mario7777
Mario7777  •  31 Martie 2024, 22:25

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dorelus
dorelus  •  31 Martie 2024, 22:10

Nu știe bietul antrenor de la Alaves ce-l așteaptă mâine... Azi este ocupat Regele, Stăpânul Inelelor, Mafalda fotbalului romanesc, are de pus de-o omenie cu Finul, incredibil fotbalul romanesc este o afacere între fini și nași.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează