INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SPANIA

Cât câștigă Ianis Hagi la Alaves și unde se află în ierarhia salariilor

Ianis Hagi, surprins în meciul Alaves - Bilbao, din prima ligă spaniolă Foto: Guliver/GettyImages
Ianis Hagi, surprins în meciul Alaves - Bilbao, din prima ligă spaniolă Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 15 ianuarie 2024 17:28 / Actualizat luni, 15 ianuarie 2024 18:24

Publicația spaniolă Cronica Vasca a dezvăluit că Ianis Hagi este cel mai bine plătit jucător din lotul lui Alaves. El ar câștiga 720.000 de euro pe sezon.

Împrumutat de Glasgow Rangers la Alaves, până la finele sezonului în curs, Ianis Hagi ar fi liderul salariilor la echipa din La Liga. Conform publicaţiei Cronica Vasca, internaționalul român are acolo un salariu de 720.000 de euro pe sezon.

Face sezonul vieții la FCSB, dar Becali nu are speranțe: „Nu e jucător de 30 de milioane! Ce cotă să mai crească?”
FCSB
Face sezonul vieții la FCSB, dar Becali nu are speranțe: „Nu e jucător de 30 de milioane! Ce cotă să mai crească?”

O sumă cu 220.000 de euro peste limita maximă a contractelor de la micuța echipă din Țara Bascilor, situată la 500.000 de euro pe sezon. Foarte probabil, însă, o parte din venitul „tricolorului” este plătit de scoțieni.

Hagi junior câștigă 1,3 milioane de euro pe sezon la Glasgow Rangers

La Rangers, cu care are un acord scadent în vara lui 2026, Hagi junior ar câștiga anual 1,3 milioane de euro - potrivit mai multor publicații britanice.

Deși plătit foarte bine, Ianis nu dă nici la Alaves randamentul așteptat. În LaLiga a bifat 14 apariții și 552 de minute jucate, per total, însă bilanțul său este modest: un assist!

Ianis Hagi are o „dublă”, în Cupa Spaniei, și un assist, în La Liga

A înscris, în schimb, în Cupa Spaniei. Chiar de două ori. Însă adversarul a fost unul extrem de modest: Deportivo Murcia, din liga a 7-a!

Tot în Cupa Spaniei, la 1-0 cu Betis Sevilla, a bifat și ultima partidă, ca titular. Însă a dezamăgit. Mijlocașul ofensiv a primit cea mai mică notă din echipa lui. Noticia de Alava, un site care se ocupă exclusiv de Alaves, i-a acordat nota 5. 

Noticia de Alava: „Hagi este cu o treaptă sub coechipieri”

„Hagi a încercat ori de câte ori a avut ocazia, dar este în continuare cu o treaptă sub coechipierii lui. A avut mai puțin impact asupra jocului decât și-ar fi dorit”, au notat jurnaliștii spanioli.

La scurt timp după fluierul final, Ianis și o parte dintre colegii lui au fost filmați în vestiar. Clipul publicat pe rețelele sociale ale clubului începe cu Ianis strigând „Vamoos!”.

Urmare a evoluției modeste cu Betis, la 3-2 cu FC Sevilla, în campionat, el n-a fost utilizat deloc. Hagi jr urma să fie vizitat zilele acestea, la Alaves, de selecționerul Edi Iordănescu.

Mai puteți citi:

Critici dure la adresa antrenorului, după transferul lui Radu Drăgușin: „A făcut o mare greșeală”

Răzvan Lucescu nu uită și nu iartă: „Golul marcat sâmbătă de OFI mi-a reamintit de acela anulat nouă cu AEK și de titlul furat în 2018!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
parachioara5
parachioara5  •  15 Ianuarie 2024, 19:37

...da...sau prins si spaniolii de la Alaves ca Yannis nu i bun de nimik ...

barabant72
barabant72  •  15 Ianuarie 2024, 19:35

La cat sunt de zgarciti scotienii ii dau ei lui Ianis 1,3 mil ?Hai sa fim seriosi .Pentru ce sa plateasca ei asa o suma ?Pai ei nu l-au vazut inainte pe unde l-au gonit toti?Tare i-mi e teama ca o mare parte din salariu vine din Romania impreuna cu firma din Cipru unde actionar e taicasu si care l-a plimbat prin Europa .

Vezi toate comentariile (2)
Comentează