INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CONVOCARE

Daniel Boloca, la Squadra Azzurra? Vestea momentului în Italia: ar putea fi convocat de Spalletti!

Daniel Boloca vrea numai la Italia. Foto: Getty Images
Daniel Boloca vrea numai la Italia. Foto: Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 06 octombrie 2023 13:52 / Actualizat vineri, 06 octombrie 2023 15:22

Cresc șansele ca Daniel Boloca să-și ia definitiv „la revedere” de la naționala României. Mijlocașul lui Sassuolo, cu un sezon remarcabil în spate, ar putea fi convocat la următoarea acțiune a naționalei Italiei. 

Presa din Peninsulă scrie că selecționerul Luciano Spalletti pregătește mai multe surprize, inclusiv revenirea „veteranului” Giacomo Bonaventura de la Fiorentina, iar pe lista lărgită pe care o are în calcul figurează și Daniel Boloca. 

Daniel Boloca, la Squadra Azzurra? 

Conform jurnaliștilor de la Corriere dello Sport, Boloca e monitorizat de antrenorul Squadra Azzurra. Nu e o certitudine, însă, că acesta va fi convocat pentru „dubla” cu Malta și Anglia, din 14 și 17 octombrie. 

Chiar dacă nu va fi convocat acum de Spalletti, mijlocașul lui Sassuolo rămâne mai aproape de naționala Italiei decât de cea a României, iar momentul debutului în tricoul „Gli Azzurri”, dacă evoluțiile sale de la club vor rămâne constante, pare unul iminent.

Boloca are dublă cetățenie

Jucătorul a fost testat pe urmă într-o acțiune a naționalei Italiei, una pentru care Roberto Mancini chemase jucători din afara lotului obișnuit. După selecția aceea a italienilor, Boloca a declarat în presa din Peninsulă că își dorea să evolueze pentru Squadra Azzurra și că nu se simțise deloc bine atunci când făcuse parte din lotul României.

Născut în Italia, Daniel are dublă cetățenie și încă mai poate fi luat de Italia, acele șapte minute în care a îmbrăcat tricoul nostru nu-l blochează exclusiv pentru FRF.

În actualul sezon, Boloca a bifat șase apariții în etapele consumate până acum în Serie A. El s-a impus instantaneu la Sassuolo, imediat cum a fost achiziționat de la Frosinone.

Daniel Boloca a jucat 7 minute pentru România

Daniel Boloca a prins doar șapte minute spre finalul partidei amicale cu Slovenia din toamna lui 2022, scor 1-2, și s-a supărat fiindcă se aștepta să fie folosit mai mult, să fie verificat cu ocazia acelor amicale.

Născut în Italia, Boloca nu cunoaște limba română, iar acesta a fost un motiv pe care l-au pomenit după aceea și el, și Iordănescu atunci când au căutat să explice sursele neadaptării lui Daniel.

VIDEO Răzvan Burleanu despre o eventuală finală Europa League la București: „Statul e implicat”

Citește și alte știri de actualitate: 

N-a marcat de 9 luni, dar Marius Șumudică vrea să-l mai reîncarce o dată la Gaziantep!

Costel Gâlcă e gata să plece de la Radomiak Radom, dar a cerut salariul până la finalul contractului

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
NedelcuDaniel
NedelcuDaniel  •  06 Octombrie 2023, 20:18

....Bonucci de ar fi....s au Nesta...si tot nu i ar ajunge la piedestal campionilor mondiali... acest Boloca nume de moldav ..***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează