INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SERIE A

Daniel Boloca, irezistibil, ca Sassuolo » Antrenorul e impresionat de el: „Vine de jos, ca mine. În urmă cu trei ani, juca în Serie D. Nu-i e frică de nimic”

Daniel Boloca, irezistibil, ca Sassuolo. Foto: Instagram
Daniel Boloca, irezistibil, ca Sassuolo. Foto: Instagram

Articol de - Publicat joi, 28 septembrie 2023 14:33 / Actualizat joi, 28 septembrie 2023 14:33

Odată cu ascensiunea lui Sassuolo, și Daniel Boloca (24 de ani, mijlocaș central) se impune tot mai mult în Serie A. La ultimul meci, altă surpriză, 2-1 cu Inter la Milano, a fost printre cei mai buni jucători neroverdi.

Sassuolo nu se mai oprește. După 4-2 cu Juventus, acasă, 2-1 cu Inter la Milano. Și Daniel Boloca, 24 de ani, a fost încă o dată printre cei mai buni neroverdi, reușind să neutralizeze doi dintre cei mai valoroși jucători ai lombarzilor, Mkhytarian și Barella. Un mijlocaș constant, mereu prezent în joc, care nu se teme de dueluri.

Barcelona, acuzată oficial de dare de mită. Percheziții la sediul Comisiei Tehnice a Arbitrilor
BARCELONA
Barcelona, acuzată oficial de dare de mită. Percheziții la sediul Comisiei Tehnice a Arbitrilor

Alessio Dionisi, antrenorul lui Sassuolo: „Daniel Boloca, sincer vă spun, crește exponențial”

„Închizătorul”, iar integralist, 90 de minute intense, apreciat mai ales de antrenorul Alessio Dionisi. „Crește exponențial, asta spun sincer despre Boloca, pot să afirm acest lucru la microfon pentru că e un băiat corect”, a declarat tehnicianul.

Dionisi știe că „Daniel vine de jos, la fel ca mine. Noi nu ne oprim niciodată să vrem să confirmăm și, la un moment dat, apare liftul”. Cea mai importantă calitate a mijlocașului: „Nu-i e frică de nimic”. N-a uitat că „în urmă cu trei ani, el juca în Serie D. Aceste evoluții îl ajută și, în același timp, sprijină și echipa”.

Daniel Boloca, a doua notă în Inter - Sassuolo. Depășit doar de Domenico Berardi

Jurnaliștii l-au văzut în Top 3 la Sassuolo împotriva lui Inter. Gazzetta dello Sport i-a dat nota 7, a doua notă la oaspeți, după starul Domenico Berardi (8), strălucitor miercuri seară. Și peste toate vedetele nerazzurre.

„Bune incursiuni verticale, deși uneori a ținut prea mult mingea. Tot mai bun cu trecerea minutelor, devenind dominant”, l-a caracterizat cotidianul roz.

412 minutea jucat Daniel Boloca în acest sezon la Sassuolo (5 meciuri de Serie A și unul de Cupa Italiei)

Daniel Boloca, „umbra" lui Henrikh Mkhitaryan și Nicolo Barella

Pentru Sportmediaset, „sacrificiul e totul la el, ca un mijlocaș de modă veche”. „L-a vânat pe Mkhitaryan”, a remarcat Sportmediaset. Corriere dello Sport a completat: „A încercat să-l enerveze pe Barella punând presiune pe el. L-a urmărit ca o umbră din primul minut”.

Tuttomercatoweb a evidențiat „impactul major al fostului jucător de la Frosinone, care susține apărarea, dar care e și printre cei mai activi în declanșarea presingului asupra adversarilor cu mingea la picior”. 

10 milioane de euroa plătit Sassuolo în vară, când l-a transferat de la Frosinone, deși are o cotă de 3,5 milioane

REZUMAT VIDEO. Inter, învinsă de Sassuolo în Serie A

Citește și:

L-a tras înapoi iubita? De când e oficial cu Loredana, atacantul german cu mamă româncă Adeyemi nu a mai înscris niciun gol la Dortmund!

Fanii lui Newcastle, furioși după tragerea la sorți din Cupa Ligii

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (6)
tristan
tristan  •  01 Octombrie 2023, 11:34
Postat de ccc23 pe 28 Septembrie 2023, 16:01

Păi ne arată cam cat de pregătiți sunt antrenorii noștri…*** nu prea l-a vrut nici înainte să își manifeste băiatul dorința de a evolua pt Italia…..băiatul văzând ca nu prea e băgat în seamă la naționala României…și-a manifestat deschis dorințele…Nationala României clar era pt el varianta a2a…dar neavând siguranța ca va fi convocat la cea a Italiei..probabil era buna și asta a României..Dar *** a considerat ca nu prea e valoros…noi avem tot titulari prin Italia Anglia Germania la naționala…Mai nou nici Răzvan Marin nu mai prea prinde primul 11 la Empoli

Tu de unde stii astea?Stii tu cum a fost tratat ala la natioanala sau ii cunosti caracterul lui Boloca?Io am mari dubii vis a vis de caracterul acestui baiat..La 20 si ceva de ani nu esti in stare sa vb limba romana din parinti romani iar un roman care emigreaza in Italia invata limba italian in mai putin de un an..El n a avut timp sau creier s o invete in 20 de ani El crede ca va juca pt Italia?Io iti garantez ca nu va juca.Si tie si lui.Cel mult in niste meciuri amicale.Niciodata titular

pain89
pain89  •  28 Septembrie 2023, 17:55

daca selectionerul avea un pic de personalitate acum Boloca era titula la nationala, cum el crede ca nu e nevoie ca are de unde alege din romania atunci se spune cat de ambitios este si antrenorul nostru.

Andrei127
Andrei127  •  28 Septembrie 2023, 17:05
Postat de calivin pe 28 Septembrie 2023, 15:33

Ce ne streseati cu astia care nu vor sa joace pt nationala Romaniei ,gen Boloca sau Radu de la Lazio. Boloca a zis ca nu se simte roman si a mers de gura familiei.deci e caz inchis.Ce ne intereseaza pe noi de un jucator italian oarecare?

ba *** la cap?? baiatul daca era ajutat de indolentii de la nationala sa se integreze si primea si mai multa incredere din partea lui *** care l-a chemat pentru 4 meciuri si l-a bagat 6 minute intr-un amical, crezi ca nu ar fi venit in continuare?? dar daca a vazut ca nu primeste un minim de sprijin de ce sa mai continue??? italia la nevoie a chemat un atacant argentinian cu origini italiene, care nu stia limba italiana si l-a bagat titular din prima si a si marcat goluri. Asta e diferenta de mentalitate.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează