INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  STRANIERI

video+foto „Debut în Premier League și prima victorie. Combinația ideală” » Ionuț Radu a salvat o fază dificilă în prelungiri! Va fi titular și cu Liverpool

Articol de - Publicat duminica, 29 octombrie 2023 18:13 / Actualizat duminica, 29 octombrie 2023 18:13

Al treilea meci al lui Ionuț Radu la Bournemouth, unul pe lună, a fost prima sa apariție în Premier League, 2-1 cu Burnley. Managerul Andoni Iraola l-a îmbrățișat la sfârșit, iar goalkeeperul a postat: „Dormim bine diseară”. Va rămâne în poartă și miercuri (21:45), cu Liverpool, în Cupa Ligii.

Împrumutat până la sfârșitul sezonului de la Inter, Ionuț Radu știa că nu va apăra mult la Bournemouth. Dar, dacă experimentatul brazilian Neto, 34 de ani, căpitanul echipei, se accidenta, el urma să intre pe teren. Ceea ce s-a și întâmplat în ultima etapă.

Fabulos! De 4 ori campion cu Steaua, a revenit pe teren la 53 de ani și a dat un gol de Champions League
BRAȘOV
Fabulos! De 4 ori campion cu Steaua, a revenit pe teren la 53 de ani și a dat un gol de Champions League

Managerul Andoni Iraola: „E momentul ca Ionuț Radu să demonstreze ce poate”

Neto a suferit o leziune la gleznă la un antrenament, iar managerul Andoni Iraola l-a titularizat pe Radu. „S-a pregătit foarte bine. Acesta e momentul să demonstreze ce poate, nivelul la care e”, a declarat tehnicianul înaintea partidei cu Burnley pentru cotidianul local Daily Echo.

Știa că nu a mai jucat de mult timp. „Dar a fost implicat în meciuri importante, în Serie A și în liga franceză. De aceea, nu e ca un debut pentru el, a performat în partide care contează, la echipe cunoscute. L-am adus pentru că credem că e gata să evolueze aici”.

VIDEO. Rezumatul meciului Bournemouth - Burnley (2-1)

Ionuț Radu, primul meci, prima victorie în campionat. Și a lui Andoni Iraola

Iraola îl titularizase în Cupa Ligii, la două întâlniri, una pe lună, 3-2 cu Swansea pe 29 august și 2-0 cu Stoke pe 27 septembrie. Sâmbătă, pe 28 octombrie, la startul în Premier League, a fost încă o dată integralist. Și, chiar dacă a primit un gol, la 0-0, colegii au întors scorul, câștigând în final cu 2-1 în fața lui Burnley.

În prelungiri, a avut o intervenție decisivă. A respins o minge grea, la lovitura de cap a lui Berge, din careul mic.

„Debut în Premier League și prima victorie. Combinația ideală” » Ionuț Radu a salvat o fază dificilă în prelungiri! Va fi titular și cu Liverpool
Ionuț Radu a salvat o fază dificilă în prelungiri. Foto: Getty Images

Trei partide, trei victorii cu Ionuț în iarbă. Primul succes în Premier și pentru managerul Iraola, după șase înfrângeri și trei egaluri. Echipa a urcat pe locul 17, chiar deasupra liniei retrogradării.

Va apăra Ionuț Radu și cu Manchester City?

După joc, Iraola a intrat pe teren și l-a îmbrățișat pe Radu. Și goalkeeperul era bucuros. „Debutul în Premier plus prima victorie, combinația ideală. Dormim bine diseară", a postat Ionuț pe Instagram. A primit nota 6 în Mail on Sunday.

Tehnicianul a anunțat că Radu va apăra și miercuri, împotriva lui Liverpool în Cupa Ligii. Nu se știe dacă va rămâne titular și pe 4 noiembrie, la Manchester cu City. 

15 jucători româniau jucat în prima ligă engleză de-a lungul timpului. În acest sezon, Ionuț Radu e singurul „tricolor" în Premier League

Citește și:

Momente speciale pe Old Trafford » Legendarul Sir Bobby Charlton, omagiat înainte de derby-ul din Manchester

PSG, aproape de un nou pas greșit » Avea 2-0 cu Brest, dar a fost egalată! Mbappe a ratat un penalty în minutul 89

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
portardelegenda
portardelegenda  •  30 Octombrie 2023, 06:49

Simplu fapt ca a mers in Premier să se bata pentru un loc de titular si a înteles că nimeni nu este profet în ,,satul lui " ( Inter) merită respect si demonstreaza ca are ,sânge ". Succes pe mai departe.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează