INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GRECIA

EXCLUSIV După Dinamo, a ajuns în Grecia și e convins: „Părerologi am fost, încredere am avut în toți! Noii conducători să demonstreze ce pot”

Andrei Radu evoluează azi la PAS Giannina. În trecut a evoluat și în Cipru, la Aris Limassol
Andrei Radu evoluează azi la PAS Giannina. În trecut a evoluat și în Cipru, la Aris Limassol

Articol de - Publicat joi, 16 martie 2023 13:54 / Actualizat joi, 16 martie 2023 14:29

Andrei Radu (26 de ani) s-a transferat în Grecia, la PAS Giannina, formație de pe locul 11 în Superliga greacă. Stă în continuare cu ochii pe fosta echipă, Dinamo, de unde încă mai are de încasat bani, circa 8000 de euro. Așteaptă fapte de la noua conducere și visează, deși recunoaște că deocamdată e departe, la echipa națională. 

- Andrei, ce faci? Cum mai ești? 
- Bine, acum chiar pot zice bine, mai ales că am început să joc aici, la PAS Giannina.

- Apropo, cum ai ajuns în Grecia? 
- Am stat mult și am așteptat după plecarea de la Dinamo. Am mai discutat în România cu UTA; cu U Cluj, au mai fost și alte echipe. Dar parcă a fost dat să nu ne înțelegem. Am mai jucat în Cipru, am ținut legătura cu niște agenți de prin zonă, ei au venit cu oferta asta și ne-am înțeles imediat. S-au mișcat repede treburile și am semnat.

CFR, dată în judecată de fotbalistul pe care Dan Petrescu nu l-a folosit niciodată: „Paguba e incredibilă”
CFR CLUJ
CFR, dată în judecată de fotbalistul pe care Dan Petrescu nu l-a folosit niciodată: „Paguba e incredibilă”

- Ce-ai găsit acolo? E o echipă de mijlocul clasamentului. 
- Sunt foarte încântat, îți zic sincer și nu vreau să pară, nu știu, popos. Uite, îmi place mult că aici fiecare își vede de partea lui. Antrenorul e antrenor, secundul secund, preparatorul are partea lui, nimeni nu se bagă peste celălalt. Foarte multă organizare. Nimeni nu-i zice nimic antrenorului, niciun jucător nu-și permite asta.

- Ai și jucat. 
- Da. Uite, la antrenamente ești monitorizat non stop cu GPS-ul. Nu poți păcăli nimic. Am avut avantajul că am venit pregătit, după două săptămâni am prins banca, iar la a 3-a am jucat cu Aris. Așa e aici, se iau datele, se pun cap la cap, iar la final de ciclu săptămânal se trage linie, joacă cine a demonstrat la antrenamente.

„La Dinamo e nevoie de fapte, nu de vorbe și păreri”

- Ați pierdut cu Aris, deși ați condus. 
- Așa este. O echipă tare bună. Solidă, drept dovadă ce jucători au în lot. Zic doar atât, Koulou, fost la Monaco, Marseille, Lyon sau Torino, a fost doar pe bancă. De pe bancă a venit însă Iturbe, în teren a fost Darida. Fotbaliști. O echipă bună, ofensivă, care cred că ar lua titlul la noi. E părerea mea. Aici e depășită de PAOK, Olympiakos, AEK și Panathinaikos.

- Zi-mi de Dinamo... 
- Trebuia să mă întrebi. Le țin pumnii, îi urmăresc, mă bucur că au intrat în play-off, dar va fi foarte greu. Am fost acolo, știu ce e, va fi dificil. Însă oricum e bine că sunt acolo.

- Noua conducere? 
- E prea puțin importantă părerea mea despre ei. Și cred că în general părerile acum nu prea mai contează. Încredere am avut în toți care au venit de-a lungul timpului și uite unde a ajuns Dinamo. Să demonstreze, să vedem fapte și atunci vor avea parte și de laude sau critici dacă nu e cazul. Mai puține vorbe, mai multe fapte, la Dinamo vorbe au tot fost, să fie și fapte. De asta are clubul nevoie. Părerologi am fost toți și uite că acum vorbim despre Dinamo în Liga a 2-a.

- Mai ai de luat bani de acolo? 
- Mai am, vreo 8000 de euro. Cred că de pe la finalul anului trecut trebuia să-i primesc. Sunt discuții, vedem, o să-i primesc probabil cândva. Deocamdată mă simt bine aici, vreau să mai joc în Grecia, să prind meciuri, pentru că partea financiară se va rezolva. Am vârsta la care pentru mine azi e mai importantă partea sportivă. Trebuie să joc, să o fac bine și poate, chiar dacă acum e un vis îndepărtat, să revin să joc la echipa națională. Am făcut-o pentru U21, știu ce am simțit, visez să o fac și ca senior. A făcut-o Cristi Ganea de aici, sigur că pot și eu. 

Citește și alte știri despre Dinamo: 

EXCLUSIV Coșmarul „câinilor” vrea să o scufunde din nou pe Dinamo: „Îmi place să le dau gol”

Dinamo a pus în vânzare biletele pentru meciul cu Gloria Buzău » Ce prețuri au stabilit „câinii” pentru duelul de pe „Arcul de Triumf”

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (2)
creeperno807
creeperno807  •  16 Martie 2023, 22:40

Se rezolva toate problemele prin noul plan

valentindragobete
valentindragobete  •  16 Martie 2023, 14:25

Dacă "ești monitorizat non stop cu GSP-ul" e bine, vorba lu' Corina, e bine-bine foarte bine dar sa intre și pe forumul GSP-ului ! Vai de voi, numărători de cornere ce sunteți voi !!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează