INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SCOȚIA

Ilie Dumitrescu anunță ce va face Ianis Hagi: „Am vorbit cu Gică”

Ianis Hagi e mai mult rezervă acum la Rangers
Ianis Hagi e mai mult rezervă acum la Rangers

Articol de - Publicat miercuri, 23 august 2023 08:20 / Actualizat miercuri, 23 august 2023 08:42

Ilie Dumitrescu, foarte apropiat de Gică Hagi, susține că Ianis nu se gândește să plece de la Rangers în această vară. În același timp, presa din Scoția informează că mijlocașul ofensiv în vârstă de 24 de ani ar putea semna totuși cu o altă echipă.

„Ianis e concentrat să rămână și să demonstreze. Nu ia în calcul să plece”, a declarat Ilie Dumitrescu, potrivit digisport.ro.

Racovițan, ghinionistul serii în play-off-ul Ligii Campionilor » Sorescu a jucat și el, Ianis Hagi doar în tribune
play-off
Racovițan, ghinionistul serii în play-off-ul Ligii Campionilor » Sorescu a jucat și el, Ianis Hagi doar în tribune

Componentul Generației de Aur a precizat și că nu se pune problema ca Ianis să revină în această vară la Farul, așa cum s-a întâmplat în 2016, după ce Hagi nu s-a impus la Fiorentina:

„Am văzut varianta cu Farul. Nu există așa ceva. Chiar am băut o cafea cu Hagi și nu s-a pus problema. Nu și-ar dori nici Ianis Hagi, nici Gheorghe Hagi”.

Presa din Scoția: Ianis Hagi, șanse mari să plece în acest mercato

În contrapartidă, jurnaliștii scoțieni notează că Ianis ar fi fost anunțat de managerul Michael Beale că poate pleca în acest mercato, după ce nu a fost trecut pe lista pentru play-off-ul Ligii Campionilor cu PSV (2-2 în tur). 

Presa din Scoția dezvăluie unde ar putea ajunge românul: Lazio, Celta Vigo, Genk, Lecce, Galatasaray sau Al-Ettifaq.

LAZIO. „Clubul italian l-a curtat și înainte. Ar fi fost gata să achite 14 milioane de euro după debutul impresionant al românului la Rangers. 

În condițiile în care nu mai este la același nivel, Ianis ar costa mult mai puțin acum, iar Lazio ar putea fi tentată”, scrie agenția Football Scotland.

CELTA. „Probabil clubul despre care s-a scris cel mai mult că îl dorește pe Ianis în această vară. 

Tatăl său a jucat în Spania, la Barcelona și Real Madrid, iar el a recunoscut că și-ar dori să-l vadă pe băiatul său în La Liga”, explică aceeași sursă din Glasgow.

LECCE. „A mai fost interesată de Ianis Hagi, însă nu a făcut o ofertă. Asta nu înseamnă că nu poate apărea acum. 

Lecce l-a mai transferat în această vară, tot din Scoția, pe Ylber Ramadani, de la Aberdeen”.

GENK. „Este fostul club al lui Ianis, care nu și-ar fi imaginat că poate reveni după trei ani pe Cegeka Arena. 

Totuși, fiind la o răscruce în carieră, Hagi ar putea fi nevoit să facă un pas în spate pentru a putea face ulterior doi înainte”.

GALATASARAY. „Granzii din Istanbul ar fi făcut o ofertă pentru Hagi în trecut. Dacă interesul lor s-ar reafirma, ar putea fi o soluție care să ajungă la inima lui Ianis, având în vedere că celebrul său tată a fost erou în Turcia”.

AL-ETTIFAQ. „Steven Gerrard este un fan al lui Hagi, fiind cel care l-a adus la Rangers în 2020. Antrenorul englez și-a luat deja acolo jucători pe care îi cunoaște, precum Moussa Dembele, Hendry sau Henderson, iar banii din Arabia Saudită ar putea fi tentanți pentru român”.

Ianis Hagi nu este la nivelul optim. A stat pe bară un an și vrea să joace. Vrea să joace în fiecare săptămână. Vom vedea care este situația în cazul lui până la sfârșitul ferestrei de transferuri.

- Michael Beale, manager Rangers

Trebuie să vorbim mai mult despre ceea ce are nevoie Ianis pentru a reveni la nivelul pe care îl avea înainte. În culise s-au întâmplat multe lucruri. Ianis și agentul lui au căutat diferite soluții.

- Michael Beale, manager Rangers

4 milioane de euroeste cota de piață actuală a lui Ianis Hagi, care mai are trei ani de contract cu Rangers

Mai multe articole de actualitate:

Ronaldo și Olăroiu merg în grupele Ligii Campionilor Asiei » Condusă cu 1-2 în minutul 88, Al Nassr s-a salvat de la rușine în fața echipei lui Planic
Liga Campionilor Asiei
Ronaldo și Olăroiu merg în grupele Ligii Campionilor Asiei » Condusă cu 1-2 în minutul 88, Al Nassr s-a salvat de la rușine în fața echipei lui Planic
Pep Guardiola, operat de urgență în Barcelona » Manchester City a emis un comunicat oficial
Manchester City
Pep Guardiola, operat de urgență în Barcelona » Manchester City a emis un comunicat oficial

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (33)
matei007
matei007  •  23 August 2023, 16:58
Postat de corectorul pe 23 August 2023, 10:46

Surpriza! Unii dintre noi ne amintim, dar adevarul. Ianis Hagi a jucat la Genk, nu la Ghent (?), la care a jucat f. bine, debutand chiar cu gol in primele doua minute. Si evolutiile lui bune au continuat, dovada si ofertele ulterioare, respectiv cea concretizata imediat de la Rangers, unde a fost dorit si apreciat de catre celebrul Gerrard (dar ce sa stie el Gerrard despre fotbal si fotbalisti, cand e plina Romania de specialistii de tastatura!).

Adevarul este ca Genk schimba cu totul datele problemei. Asa da, intradevar, este un nume in fotbalul mondial. Restul, ca a jucat foarte bine si a fost apreciat in Belgia, cand el incalzea banca de rezerve, aduce a delir. Este suficient sa verifici Transfermarkt ca sa vezi cate minute a jucat in total la Genk (578 minute in Liga Belgiana - 14 meciuri si 138 minute in 5 meciuri de Champions League). Ianis a fost la tratament acolo. Cat despre Gerard, mai jos este un extras dintr-un articol din noiembrie 2020: "În ultimele cinci meciuri ale lui Rangers, în toate competițiile, Ianis Hagi a fost rezervă neutilizată sau introdusă în partea secundă a meciurilor."

dobrin
dobrin  •  23 August 2023, 16:31

Are multe oferte Ianis. In Anglia il vor Lighthouse FC, in Italia il vor la SSC Faro, in Belgia il vor la R.S.C. Vuurtoren, in Turcia il vor la Fener, iar in Arabia Saudita la Al-Faruq.

parachioara5
parachioara5  •  23 August 2023, 14:56

Acum intelegem deplin de ce Homer era orb ...Moise balbait...Beethoven surd si Yannis rezerva neutilizata ...

Vezi toate comentariile (33)
Comentează