INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANGLIA

video Problemă pentru națională » Ionuț Radu a debutat oficial la Bournemouth, dar portarul român va apăra numai în Cupă în Anglia

Ionuț Radu a debutat oficial la Bournemouth. Foto: Imago Images
Ionuț Radu a debutat oficial la Bournemouth. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 30 august 2023 11:36 / Actualizat miercuri, 30 august 2023 11:36

După 33 de zile de la transferul în Anglia, Ionuț Radu a apărat în sfârșit la Bournemouth, 3-2 cu Swansea în Cupa Ligii, marți seară. Goalkeeperul în vârstă de 26 de ani va fi folosit foarte probabil numai în această competiție și, posibil, în FA Cup. În Premier League va fi titular Neto (34 de ani), căpitanul echipei. Va avea puține jocuri în picioare înaintea convocărilor la națională.

La o lună după primul meci jucat pentru Bournemouth, 1-3 în amicalul cu Atalanta, Ionuț Radu a debutat oficial la noua sa echipă, unde a fost împrumutat de Inter Milano în acest sezon.

Dezvăluirile unui apropiat despre căderea lui Tavi Popescu: „Mi-a zis că asta a fost problema”
FCSB
Dezvăluirile unui apropiat despre căderea lui Tavi Popescu: „Mi-a zis că asta a fost problema”

Schimb de locuri în Cupa Ligii: Ionuț Radu, titular. Neto, rezervă

Încă de marți după-amiază, era limpede că managerul Andoni Iraola îl va folosi pe el în turul 2 al Cupei Ligii Angliei. Pe site-ul roș-negrilor, meciul din deplasare, cu Swansea, era promovat cu poza „tricolorului”. 

Iraola luase deja decizia. Schimb de locuri, Radu titular, Neto rezervă. Brazilianul, căpitanul echipei, apărase în cele trei partide din Premier League.

VIDEO. Ionuț Radu, aproape de a para un penalty în Swansea - Bournemouth (3-2)

Seara, Ionuț a intrat în poartă, startul numărului 20 la formația insulară. Nu a avut norocul unui „clean sheet”. În minutul 9, a fost aproape de a apăra un penalty, a ghicit intenția și direcția șutului, dar Grimes a tras prea bine, aproape de vinclu. Goalkeeperul a fost la o palmă de minge în plonjonul său.

Lipsă de șansă și în minutul 79. Balonul, deviat la șutul lui Paterson, a lovit bara și s-a oprit în plasă.

Totuși, Bournemouth a învins, 3-2, și s-a calificat în faza următoare. Prima victorie a lui Radu și, în același timp, prima victorie a lui Iraola. Venit la începutul lui iulie, tehnicianul spaniol avea două înfrângeri și un egal în campionat.

Jurnaliștii englezi se așteaptă ca Ionuț Radu să fie „portar de cupă”

Pentru Ionuț, nu se anunță însă prea multe partide. Întrebat la conferință dacă „românul e portar de cupă”, bascul a spus: „Situația cu portarii e diferită. Vom lua o decizie pentru ziua întâi, apoi pentru ziua a doua. Nu putem plănui atât de departe, pentru că se pot întâmpla lucruri la antrenamente, iar performanța contează. Cred că Radu ne poate ajuta imediat, a apărat deja la nivel înalt. E gata să concureze pentru numărul 1. Și vom hotărî de la o zi la alta, de la un meci la altul”.

Însă cotidianul local Bournemouth Daily Echo se așteaptă ca „tricolorul" să apere doar în confruntările de Cupa Ligii și, probabil, Cupa Angliei. În Premier League, va fi titular numai Neto.

Ionuț Radu, la fel ca Ciprian Tătărușanu și Florin Niță

În acest caz, Radu nu va avea prea multe jocuri în picioare înaintea convocărilor la națională. Titular la startul campaniei pentru Euro 2024, la 2-0 cu Andorra și 2-1 cu Belarus, el a lipsit din cauza accidentării la următoarea „dublă”, 0-0 în Kosovo și 2-2 în Elveția. Acum, se luptă din nou cu Moldovan (Rapid) și Târnovanu (FCSB), care au avantajul de a evolua constant la echipele lor.

Situația lui Radu e similară cu cele ale lui Tătărușanu (Lyon și Milan) și Niță (Sparta Praga), în trecut. Erau convocați la selecționată chiar dacă nu jucau la club. 

4 selecțiiare Ionuț Radu la națională: 1-1 cu Finlanda, 4-1 cu Bosnia (ambele în septembrie 2022, în Liga Națiunilor), 2-0 cu Andorra, 2-1 cu Belarus (în martie 2023, în preliminariile Euro 2024)

Citește și:

Noi vești proaste pentru Edi Iordănescu: accidentat, ratează „dubla” cu Israel și Kosovo

Incredibil ce s-a auzit la stația de amplificare la meciul lui Dinamo din Cupă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează