INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Marius Marin ar fi fost cheia mutării lui Olimpiu Moruțan la Pisa!

Marius Marin, cheia mutării lui Olimpiu Moruțan la Pisa, Foto: Imago Images
Marius Marin, cheia mutării lui Olimpiu Moruțan la Pisa, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 03 august 2022 11:43 / Actualizat miercuri, 03 august 2022 13:05

Rugat de conducătorii lui Pisa, Marius Marin (23 de ani) l-ar fi sunat insistent pe Olimpiu Moruțan (23 de ani) în ultima săptămână, reușind să-l convingă să accepte mutarea. Mijlocașul clubului din Serie B i-ar fi căutat și un apartament, lângă locuința sa, pentru a se adapta mai ușor în oraș. Olimpiu vine împrumut un sezon, nerazzurrii putându-l cumpăra cu 4 milioane în 2023.

La trei decenii de la Brescia Romena, cu tridentul Hagi-Răducioiu-Sabău, plus Mateuț, o altă grupare italiană formează un grup de români. Pisa devine și ea Pisa Romena. 

Nicolae Badea l-a convins! Fostul atacant al lui CFR Cluj a semnat cu roș-albii: „Putem face treabă aici”
TRANSFER
Nicolae Badea l-a convins! Fostul atacant al lui CFR Cluj a semnat cu roș-albii: „Putem face treabă aici”

Fratele lui Chiellini, rol important în transferul lui Moruțan

După plecarea lui George Pușcaș, care s-a întors la Reading după împrumutul în Serie B, Marius Marin a rămas singur pentru puțin timp. 

600 de mii de eurova fi salariul lui Olimpiu Moruțan la Pisa, aceeași sumă pe care o primea și la Galatasaray

Săptămâna trecută, Adrian Rus i s-a alăturat la echipa toscană, venind de la Fehervar pentru 800.000 de euro și semnând pe patru stagiuni, cu 450.000 € salariu anual. „Rus ia cheile apărării Pisei”, a titrat cotidianul La Nazione. Iar acum, apare și Olimpiu Moruțan, ultima piesă a „tripletei”. Același La Nazione anunță: „Se naște Pisa Sporting Romania”. 

Ioan Becali, agentul și celorlalți doi „tricolori”, le-a sugerat celor mai importanți oficiali ai nerazzurrilor, managerul general Giovanni Corrado și directorul sportiv Claudio Chiellini, chiar fratele geamăn al campionului european, să-l ia și pe Moruțan. Aceștia au discutat cu antrenorul Rolando Maran și, împreună, au decis să facă mutarea

Olimpiu Moruțan: de ce Italia și nu Turcia

De o săptămână încearcă să-l atragă italienii pe mijlocașul în vârstă de 23 de ani. Potrivit La Nazione, ar fi apelat la Marius Marin pentru a-l convinge. Mijlocașul l-a sunat insistent, a discutat cu el, „spunându-i că Italia este cea mai bună variantă pentru relansarea carierei”. Chiar și în Serie B. 

33 de meciuri oficialea jucat Olimpiu Moruțan la Galatasaray, marcând 3 goluri și pasând decisiv de 5 ori

Mai avea trei oferte din Turcia, de la Sivasspor, Kasimpașa și Karagumruk, dar Moruțan nu a acceptat. Nu vorbește limba turcă și nu stăpânește nici engleza. I-a fost dificil să comunice la Galatasaray, i-ar fi fost la fel de greu și în altă parte în Super Lig. 

Marin i-ar fi căutat și un apartament în apropierea locuinței sale, pentru a-l putea ajuta să se adapteze mai ușor în oraș. În cele din urmă, Olimpiu a zis „Da”

Opțiune ce se poate transforma în obligație de cumpărare 

Pisa are un acord și cu Galatasaray. Împrumut pentru sezonul 2022-2023 și opțiune de transfer definitiv. Dacă promovează în Serie A, opțiunea se transformă în obligație de cumpărare, pentru 4 milioane de euro. Astfel, Galata și-ar recupera și ea investiția din 2021, când l-a achiziționat cu aceeași sumă de la FCSB. 

3,5 milioane de euroeste cota actuală a lui Moruțan, potrivit transfermarkt.de (maximum 5 milioane, în 2021)

Mai rămân doar vizita medicală și semnarea contractului. Totul pare rezolvat. Moruțan va fi jucătorul toscanilor. „Pisa Romena” e gata de ascensiune spre Serie A. Dacă nu a reușit cu Marin și Pușcaș, stagiunea trecută, când a fost învinsă de Monza în finala play-off-ului (4-6 la general), poate în 2023, cu Marin, Rus și Moruțan. 

VIDEO. Ce se întâmplă cu Olimpiu Moruțan: „E un blocaj, nu știe engleză!”

Citește și:

Zorya Luhansk - Universitatea Craiova se vede la TV » Ce televiziuni transmit duelul din Conference League

Așa arată risipa de la CFR Cluj: fotbalist plătit cu 18.000 de euro pe lună pentru a juca în Liga 3!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
mishu_74
mishu_74  •  03 August 2022, 14:52

atata tot o dati cu limba engleza de parca Morutan s-a dus sa tina dizertatii la Galata sau pe unde o mai fi jucand. de parca in '90 cand au iesit cu gramada romanii in vest, erau poligloti cu totii. daca era de neinlocuit gaseau turcii un translator ca sa inteleaga si el ce i se spune la antrenament. plus ca e tanar, la o asemenea varsta creierul inmagazineaza informatii rapid, in 2-3 ani reusesti sa te descurci lejer in limba tarii in care traiesti, plus internet sau retelele sociale, deci nu e limba o problema. problema e la valoarea lui ca fotbalist, acolo nu cred ca se mai poate face nimic si din cauza aia nu prea joaca si e pasat dintr-o parte in alta. dar trebuie constientizata chestia asta

Vezi toate comentariile (1)
Comentează