INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

Marius Șumudică, discurs dur la antrenamentul lui Gaziantep: „E meciul final pentru noi!”

Marius Șumudică și-a băgat în ședință jucătorii înainte de Gaziantep - Samsunspor. FOTO: Gaziantep FK
Marius Șumudică și-a băgat în ședință jucătorii înainte de Gaziantep - Samsunspor. FOTO: Gaziantep FK

Articol de - Publicat vineri, 16 februarie 2024 17:20

Marius Șumudică (52 de ani) o va înfrunta, duminică, pe teren propriu, pe Samsunspor, ocupanta locului 13 în Super Lig, meci capital pentru bifarea obiectivului pe care i l-a impus conducerea lui Gaziantep: evitarea retrogradării.

Partida din prima ligă a Turciei va defini finalul luptei din zona „roșie” a clasamentului.

Antrenorul român este conștient că o înfrângere în duelul „de șase puncte” ar ridica la cote maxime presiunea în cadrul echipei pe care o pregătește, astfel că antrenamentul de joi a fost unul special, a relatat presa turcă.

Marius Șumudică și-a băgat în ședință jucătorii înainte de Gaziantep -Samsunspor

„Șumi” și-a avertizat jucătorii, a cerut concentrare maximă și a exersat preț de minute bune un joc de pase 5 contra 2 care să consolideze conexiunile tactice.

Cu 13 etape înainte de încheierea campionatului, Gaziantep se află pe locul 17, primul retrogradabil, la egalitatea de puncte cu Karagumruk (aflată pe 16), însă diferența de puncte între echipele aflate în a doua parte a ierarhiei este infimă și ar putea duce la un final infernal.

După ce le-a oferit o zi liberă lui Maxim & co., Marius Șumudică a ținut să tragă un semnal de alarmă chiar la ședința de pregătire în perspectiva duelului cu Samsunspor și a avut un discurs foarte direct adresat echipei: „Acest meci este meciul final pentru noi. Toată lumea ar trebui să lase totul deoparte, concentrați-vă pe acest meci. Intrăm în săptămâni în care acum este greu să recuperăm o greșeală și cele trei puncte pe care le putem pierde. 

Concentrați-vă pe acest meci cu toată mintea, nu vreau greșeli simple, vreau ca toți să dați sută la sută. Nu putem realiza nimic fără să luptăm și fără să ne luptăm”, a fost „speech-ul” tehnicianului potrivit jurnaliștilor din Turcia.

Calculele lui Șumudică sunt exacte pentru evitarea retrogradării

Marius Șumudică analizează fiecare meci pe care echipa sa îl are de disputat și știe cum o poate salva pe Gaziantep. Mai mult, ar putea recurge și la o formulă de start inedită pentru a-și surprinde adversarii.

„Mai avem 13 meciuri în față. Trebuie să obținem cel puțin 4 victorii și 3 remize din aceste 13 meciuri. Dacă facem asta, vom continua în prima ligă. Cred că vom rămâne. Meciul cu Samsunspor va fi un meci dificil pentru noi. Încercăm să ne pregătim bine pentru acest meci. 

Mai avem unele probleme în echipă. Ne așteptăm la mai mulți fani la meci. Pentru că și sprijinul suporterilor este foarte important în aceste situații”, a declarat principalul „vulturilor.

VIDEO. Propunere de nume turc pentru Mariuș Șumudică

Match Quiz Manchester City - Chelsea

Ești expert în Premier League? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Manchester City - Chelsea și ia-ne premiile!

Speranțele lui Gaziantep stau în Denis Drăguș

Denis Drăguș (24 de ani) este, de etape bune, cel mai periculos jucător al celor de la Gaziantep. Atacantul pe care vrea să se bazeze Edi Iordănescu la Euro 2024 se află într-o formă bună, iar cifrele sunt de partea sa. În Super Lig a marcat 10 goluri și a oferit o pasă de gol în cele 20 de partide bifate.

Gaziantep îl poate transfera definitiv pe Denis Drăguș, împrumutat până în vară, dacă achită suma de 2 milioane de euro belgienilor de la Standard Liege.

„Este foarte important să câștigăm, dar sunt mai fericit când câștigăm cu golurile mele. Treaba mea este să marchez goluri. Important este să continui aceeași performanță și să ating obiectivele clubului. Unul dintre meciurile noastre cele mai importante este cel cu Samsunspor. Ei sunt rivalii noștri direcți. Am câștigat primul meci împotriva lor, jucăm acasă și nu ne temem de nimeni”, a prefațat meciul Denis Drăguș.

Marius Șumudică, discurs dur la antrenamentul lui Gaziantep: „E meciul final pentru noi!”
Denis Drăguș face un sezon bun în tricoul „vulturilor”. Foto: Gaziantep FK

2 milioane de euroeste cota de transfer a lui Dennis Drăguș

Internaționalul român se felicită pentru că a ales să evolueze în campionatul Turciei, în care se simte excelent.

„Pot spune că Turcia vine după primele 5 ligi din lume. Este un campionat bun și de calitate. Vin jucători buni aici, de calitate. Sunt fericit să fac parte din această ligă. Interesul oamenilor pentru fotbal este mare, sper să pot continua în Turcia”.
Denis Drăguș înainte de Gaziantep - Samsunspor

Citește alte știri despre stranieri:

Gigi Becali, supărat pe Marius Șumudică: „Nu mă mai iau după el”
FCSB
Gigi Becali, supărat pe Marius Șumudică: „Nu mă mai iau după el”
Cum l-a surprins Marius Șumudică pe Recep Erdogan: „Asta mi-a spus”
TURCIA
Cum l-a surprins Marius Șumudică pe Recep Erdogan: „Asta mi-a spus”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează