INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  MITRIȚĂ LA NEW YORK CITY FC

Mitriță, umăr la umăr cu Ibra! Trecerea surprinzătoare a lui Alex la New York City FC sparge ierarhiile

Alexandru Mitriță
Alexandru Mitriță

Articol de - Publicat luni, 04 februarie 2019 10:04

Cu 7,4 milioane euro, Alex Mitriță e cel mai valoros transfer din istoria Craiovei, locul 5 printre cei mai scumpi jucători all-time în MLS și în top 25 salarii în liga nord-americană. Aici, Mitriță e vecin cu magicianul Zlatan!

Mitriță devine al cincilea român din istoria MLS, după Alex Zotincă (2003-10, Kansas City Wizards, Chivas USA), Răzvan Cociș (2014-16, Chicago Fire), Deian Boldor (2017, Montreal Impact) și Andreas Ivan (2018-prezent, New York Red Bulls). Olteanul intră deja în topurile campionatului american: locul 5 în clasamentul celor mai scumpe transferuri all-time și în primii 25 cel mai bine plătiți fotbaliști din liga nord-americană.

La ultimul capitol e aproape umăr la umăr cu magicianul Ibrahimovici! Suedezul câștigă 1,5 milioane de dolari pe sezon la LA Galaxy, iar Mitriță începe deja în MLS cu 1,375 milioane de dolari!

Sigur, în materie de prețuri plătite pentru achiziții peste Ocean, vedete precum Ibra, Rooney, Schweinsteiger, Kaka sau Pirlo nu punctează, fiindcă au sosit gratis la vremea lor, liberi de contract. Dar Mitriță tot bate nume grele precum Jermain Defoe (7,3 mil. E/FC Toronto/2014), Giovani dos Santos (6,35 mil. E/LA Galaxy/2015) sau Robbie Keane (3,75 mil. E/LA Galaxy/2012).

Înlocuitor pentru Villa

În plus, extrema de buzunar va avea al doilea salariu de la New York City FC! Va fi depășit doar de starul clubului, Maxi Moralez, 2 milioane de dolari pe sezon, argentinianul care are în palmares inclusiv un titlu mondial cu "pumele" U20, în 2007, alături de Aguero și Zarate. 

Asta pentru că omul care conducea până recent ierarhia banilor la NYCFC, David Villa (5,61 mil. USD), a plecat între timp în Japonia, la Vissel Kobe. Iar fanii așteaptă acum ca Mitriță să devină înlocuitorul perfect pentru iberic.

Poate debuta vineri, cu AIK Stockholm

E o înșiruire de zeci de milioane de dolari care reprezintă însă un mizilic pentru NYCFC, finanțat de șeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan. Bărbatul de 48 de ani, unul dintre cei 19 copii ai celei mai bogate familii regale din lume, deține franciza Manchester City prin City Football Group (CFG), companie în care mai intră Melbourne City (Australia) și Yokohama Marinos (Japonia).

După ce a trecut de vizita medicală la Manchester, Mitriță a plecat deja în cantonamentul lui NYCFC de la Abu Dhabi, în Emirate. El ar putea debuta în tricoul noii sale formații pe 8 februarie, când americanii vor disputa un amical contra lui AIK Stockholm. 

Va urma apoi revenirea în SUA, încă trei meciuri de pregătire peste Ocean și apoi startul oficial în MLS, programat pe 2 martie. New York City FC va porni în deplasare cu Orlando City.

 

"Sunt bucuros, ca român, să avem pe cineva în MLS. L-am văzut prima dată pe Mitriță în Cupa României cu Sibiul. E ceva ce nu prea se vede în America, un play-maker avansat. Îi va ajuta mult să lupte la titlu. Le zic prietenilor mei că e «romanian Giovinco»"
Alex Zotincă, fost jucător MLS, pentru Look Sport

3e locul pe care a terminat New York City FC sezonul regulat al Conferinței de Est 2018, pierzând apoi în sferturile play-off-ului cu Atlanta United, care va deveni și campioana MLS

3e locul pe care-l ocupă transferul lui Mitriță în topul celor mai scumpe mutări din L1, după Stanciu (Anderlecht, 9,8 milioane euro) și Chiricheș (Tottenham, 9,5 milioane euro)

Liber pentru națională

"Tricolorii" vor începe campania pentru Euro 2020 cu o "dublă" contra Suediei (23 martie) și Insulelor Feroe (26 martie). E o perioadă în care MLS se va opri pentru a se coordona cu programul partidelor la nivel de reprezentative. Mitriță va avea meci pe 17 martie cu Los Angeles FC, apoi cu Toronto FC pe 29 martie. Teoretic, ar putea fi prezent la o convocare a lui Contra, numai că drumul lung spre țară și efectul fuselor orare diferite îi va crea probleme. Cel mai probabil, selecționerul nu-l va chema măcar la începutul preliminariilor spre a-i permite întâi să se adapteze la noua lui formație.

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (13)
cneius
cneius  •  04 Februarie 2019, 12:48

"E o înșiruire de zeci de milioane de dolari care reprezintă însă un mizilic..."...si daca e o "înșiruire", ce ???

observator_federal
observator_federal  •  04 Februarie 2019, 12:30
Postat de flyingboy_13 pe 04 Februarie 2019, 12:12

Pe Transfermarkt are: "Height: 1,67 m" ... depinde cat de lung isi lasa parul : )))

Băeți, aveți puțintică răbdare, așteptați să se afișeze datele actualizate (nu ca pe Transfermarkt...) ale lui Mitriță pe website-ul (meseriaș!) al New York City FC... Dar atenție, vor fi exprimate în feet, inches and pounds...

flyingboy_13
flyingboy_13  •  04 Februarie 2019, 12:12
Postat de flyingboy_13 pe 04 Februarie 2019, 12:09

Asa scrie pe wikipedia ... si eu il vedeam mai mic : )) dar depinde pe ce rand stai la stadion = ))) sau daca te uiti la tv sigur e "si mai mic" = )), dar chiar si astia 24 de cm ar fi o imensa diferenta, cel mult cu capul ii ajunge la umar lui Ibra.

Pe Transfermarkt are: "Height: 1,67 m" ... depinde cat de lung isi lasa parul : )))

Vezi toate comentariile (13)
Comentează