INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GALATASARAY

Moruțan, indispensabil la Galatasaray! Decizia luată de Fatih Terim înaintea duelului cu Lokomotiv din Europa League

Olimpiu Moruțan / Sursă foto: Twitter Galatasaray +4   FOTO
Olimpiu Moruțan / Sursă foto: Twitter Galatasaray

Articol de GSP - Publicat joi, 04 noiembrie 2021 09:37 / Actualizat joi, 04 noiembrie 2021 10:47

Olimpiu Moruțan (22 de ani), omul momentului la Galatasaray, primește credit din partea lui Terim și pentru confruntarea de astăzi cu Lokomotiv Moscova, din grupele Europa League. 

Fotbalistul român transferat de la FCSB începe să devină un om indispensabil pentru formația „Cim-Bom”. Presa din Turcia scrie că Moruțan va fi titular în duelul care începe astăzi, de la ora 19:45, liveTEXT&FOTO pe GSP.ro. 

Olimpiu Moruțan, indispensabil: e om-cheie la Galatasaray!

Mai mult, tehnicianul Fatih Terim îl consideră pe Moruțan omul-cheie al Galatei în duelul cu Lokomotiv. Moruțan ar urma să fie titularizat astăzi în flancul drept al atacului turcilor, într-o linie de trei din care mai fac parte și Halil Dervisoglu și Kerem Aktürkoğlu. 

Moruțan, indispensabil la Galatasaray! Decizia luată de Fatih Terim înaintea duelului cu Lokomotiv din Europa League
Sursă grafic: https://www.sporx.com/

Bineînțeles, Alexandru Cicâldău, celălalt român de la Galatasaray, își va ocupa locul obișnuit din linia mediană.

Olimpiu Moruțan, noul „rege” al Galatei

Olimpiu Moruțan, 22 de ani, le-a oferit roș-galbenilor 10 puncte și 800.000 de euro cu golurile sale, ultimul, duminică, la 2-0 cu Gaziantep. Jurnaliștii turci și suporterii lui Galatasaray nu vorbesc decât de el.

Au trecut 64 de zile de la debutul lui Moruțan la Galatasaray. A jucat 12 meciuri, 9 în campionat, nu a reușit încă să fie integralist în nicio partidă, dar noul număr 21 roș-galben îi încântă pe turci. Și, mai mult decât atât, e decisiv. Datorită lui, „Cim-Bom-Bom" a câștigat 10 puncte în Süper Lig când el a înscris sau a pasat pentru gol, ultimele trei duminică.

La Istanbul, e comparat cu Wesley Sneijder. În primul sezon printre „lei", Galata nu a pierdut nicio întâlnire în care a marcat olandezul. Cumpărat cu 3,5 milioane de euro de la FCSB, Olimpiu a adus clubului 8,75 milioane de lire, echivalentul a 795.000 de euro, bani primiți de la liga turcă pentru cele 10 puncte.

  • 2-2 cu Kasimpașa (assist);
  • 2-1 cu Göztepe (a închis tabela);
  • 3-2 cu Rizespor (a punctat la 2-2);
  • 2-0 cu Gaziantep (a deschis scorul).

„Golul lui Moruțan are mireasma iubirii”

Editorialiștii locali apreciază golul său din meciul cu Gaziantep, șutul cu efect, din unghi, imposibil de apărat nici de plonjonul disperat al portarului. „Extraordinar", pentru Mehmet Demirkol (Fanatik), sau „Magnific” (Serkan Korkmaz, Fotomaç). Oğuz Dizer, tot de la Fanatik, i-a depășit cu mult: 

„Golul lui Moruțan are mireasma iubirii. Măiestrie și eleganță”. Iar Osman Şenher (Milliyet) scrie că "nici cu mâna nu puteai marca un asemenea gol fantastic".

Citește și alte știri de actualitate:

Ce l-a mirat pe Dan Petrescu înainte de Alkmaar - CFR Cluj: „Când o să avem și noi, o să mă las de antrenorat. Adică niciodată!”

Donnarumma face minuni la penalty! Cifra extraordinară atinsă la PSG

Liverpool a suferit o pierdere importantă în victoria cu Atletico » Anunțul îngrijorător al lui Klopp

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează